Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem meleg, nem buzi. Egy primitív senki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Arra emlékeztek, amikor Ungár Klára lebuzizta Kocsis Mátét, Józsefváros polgármesterét? Az én emlékeim szerint olyan nem volt.

„Viktorka rekedt hangon hablatyol, megdicséri a nem provokáló meleg társadalmat, és mint az áldozathibáztatók, elmagyarázza, h ez miért jó. Fújj! Szájer és Kocsismáté mit szól ehhez? Biztos egyetértenek, azért bujkálnak”

– ezt még tavaly májusban írta ki Facebook-oldalára Ungár Klára nyíltan volt Fideszes, utána nem titkoltan SZDSZ-es, mára nyíltan Fidesz-ellenes és nyíltan saját neméhez vonzódó közszereplő.

Tette ezt azt követően, hogy Viktorka, aki egy nyíltan homoszexuális, nyíltan melegházasságban élő bizonyos Arthur Finkelstein „ingyenes” tanácsai alapján üríti a politikai propagandatárat naponta bele a csőcselékbe, újságírói kérdésre viccelődni akart a magyarországi melegek ügyében, de nagy nehezen visszafogta magát, és cserében mondott egy sértő, primitív hülyeséget. Konkrétan azt, hogy hálás a homoszexuálisok közösségének, amiért nem azt a „provokatív magatartást” folytatja, amellyel számos európai országnak meg kell küzdenie, és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne.

Erre borult el Ungár agya, aki szerint Orbán Viktor „ennyire direktben” még nem szólalt fel a jogegyenlőség ellen, majd a Kocsis és Szájer melegségére tett utalást szintén közösségi oldalán erősítette meg egy hozzászólásban: „ez nem célozgatás, hanem tény”.

És akkor ideteszem a jól ismert, mára hírhedtté avanzsált Kunfalvi Nóra (aki tavaly ilyenkor még nem volt annyira világhírű, mint azóta) Kocsis Mátéval készített riportját, amelyben az önérzetében megsértett polgármester coming outolt: nem vagyok buzeráns.

Erről az egész ügyről azért emlékezem meg most, mert a sértett alfahím (?) jó hírnevének, becsületének és emberi méltóságának megsértéséért beperelte Ungár Klárát és ugyan elsőfokon megnyerte a pert (2 millió forintos anyagi kártérítést és bocsánatkérést kért), a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon azonban jogerősen kimondta: nem sértette meg Kocsis Máté jó hírnevét Ungár Klára, amikor homoszexuálisnak nevezte. Az ítélet így szól:

Ungár Klára valótlanul és bizonyítás nélkül állította, hogy Kocsis homoszexuális, de az állítás önmagában nem jelenti a jó hírnév megsértését is.

Az ítélőtáblának pedig nem dolga, hogy egy politikai vitában elhangzó állítás valótlanságát mérlegelje. A testület szerint a polgármester keresetében maga sem bizonyította, hogy ez a valótlan állítás miért sértő, és hogy őt vagy közvetlen környezetét miért érinti hátrányosan.

Ezért aztán amellett, hogy keresetét elutasították, a sértődött Kocsisnak kell fizetnie az együttesen 430 ezer forint+ áfás per- és illetékköltségeket is. Miközben Ungár Klára ünnepel és a jogállam létezésének örül (számomra enyhén visszatetsző, hogy valaki egy számára kedvező bírósági döntés alapján kiáltja ki a jogállamot, amely jogállam léte, avagy nem léte aligha az őt személyesen érintő ügyekben hozott ítéletekből következik),

Mátéka ennyit értett meg a történetből:

Akkor váltsunk pár szót erről az úgynevezett buzizós ügyről, ami jobb helyeken semmiképpen nem lehetett volna ügy. Mert valószínűleg el sem hangozhatott volna az a kijelentés, amire visszavezethető. Ebben az egész ocsmány sztoriban ránézésre egy ember van, aki buzizott, sőt, buzeránsozott. Az pedig maga a mimózalelkű sértett, aki anno még kedves nejét is bevetette egy nyílt levél erejéig, bizonyítandó, hogy mennyire heteroszexuális ő. Aki képtelen leszállni a szopórollerről és a Kúriához fordul. Akinek a fekete/sötét bőrszín vagy büdös niggert vagy büdös cigány jelent, a meleg pedig buzeránst.

De még mielőtt továbblépnénk. Az a helyzet, hogy bármennyire liberálisnak tartom is magam, úgy vagyok vele, hogy mások magánéletét, szexuális irányultságát, vagy bármilyen jellegű hovatartozását érvként felhasználni bármilyen vitában, nem érzem helyénvalónak. Engem például baromira nem érdekel Kocsis Máté melegsége, vagy hidegsége, vélt buzisága, netán valótlan buzeránssága. Ellenben nagyon is zavar, ha a bizalmammal, szavazatommal, adójeleimmel visszaélnek arra teljesen érdemtelen emberek. Ezt bármikor pellengérre állíthatom, számon kérhetem, jogosan.

Következésképpen nem igazán értettem a maga idején sem ezt a zsidózással körített, tényként kezelt célozgatást Ungár Klára leszbikus liberális részéről. Van abban némi ellentmondás, hogy amennyiben most annak a bírósági ítéletnek örül (jogosan), miszerint a meleg nem lehet szitokszó és nem lehet alkalmas bárki jó hírnevénak a csorbítására, akkor Kocsist tulajdonképpen milyen indíttatásból melegezte le? Szeretetből? Nem hinném. Mint ahogy arról sem vagyok meggyőződve, hogy ezzel a kijelentésével (ami nem célozgatás volt, hanem tény, amit azonban nem sikerült bizonyítani) a jó ügyet – azaz a szexuális kisebbségek elfogadtatását – szolgálta volna.

Annál is inkább, hogy Kocsis homofób, utálkozó hisztériája várható volt. Az más kérdés: lehet, hogy végig nem tudott róla, lehet, hogy most sem érti, de ebből semmiképp nem jöhetett ki jól. Ha nem vagy meleg, miért veszed magadra és miért sértődsz meg? Ha meg az vagy, akkor főleg miért, Mátéka? Normális ember, ráadásul közszereplő – még az olyan silány minőségű is, aki élen jár az olyan baromságokban, mint a tűcsere-program leállítása, a hajléktalanok-menekültek vegzálása, vagy a gyerekek drogtesztje – megvonja a vállát, ha melegnek nevezik, esetleg elegánsan állást foglal az ügyben, ha már annyira nem bír magával, és végzi tovább a dolgát.

De ezeknél a Kocsis-féle tenyérbemászó, kicsinyes álkeresztényeknél ez főbenjáró bűn. Akármilyen jelentéktelen, ráadásul nem is bizonyított, valószínűtlen állítást bíróságra visznek, hátha majd ezért mindenki elfelejt azzal foglalkozni, hogy esetleg igaz is lehet. Szerintük rendben van álszenteskedni, felsőbbrendűen lenézni, utálkozni, megbélyegezni, gyűlölni bárkit olyan dolgokért, amelyekről nem tehet. Csak buzeráns ne legyél, öcsém, mert az maga a fertő, a pokol tüze és világvége.

Normális, egészséges önértékeléssel bíró emberek egyáltalán perre se visznek egy ilyen álügyet, ami csak azért lett ügy, mert a Kocsis Máté-féle szerencsétlen frusztráltak egész nyomorúságos élete arról szól, hogy pártutasításra és velük született mélykeresztény beidegződésekre való tekintettel azt keresik, kit, miért utálhatnak.

Ungár Klárának azt szeretném üzenni, hogy tartok tőle, attól még nem lett jogállam Magyarország, amiért egy bíróság jogállami döntést hozott. Érteni vélem az orbáni provokáció kiváltotta indulatait is, de nem gondolom, hogy Kocsis vagy Szájer szexuális irányultsága érdemi érv lehet a butaság, sötétség, előítéletesség falainak ledöntésére irányuló törekvésekben.

Főleg azért, mert az ilyen Kocsis Máték – akik amellett, hogy nem tudják (hogyan is tudnák?) bizonyítani, miért sértő valakit lemelegezni, de azért eme bukott logika mentén kötik az ebet a karóhoz – soha nem fogják megérteni, hogy normális, felvilágosult országokban melegnek lenni nem bűncselekmény, nem pejoratív kategória, következésképpen nem alkalmas még az olyan álszent őskeresztények megsértésére sem, mint ők. Pont ugyanannyira nem, mint Kocsis Mátét okosnak, becsületesnek, tisztességesnek és jóérzésűnek tituálni. Egyik sem bizonyítható, teljesen alaptalan is, így legfeljebb a nála hülyébbek félrevezetésére alkalmas.

Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy én készséggel elhiszem Kocsis Máténak, hogy nem meleg és nem buzi. Ha az lenne, azzal sem lenne semmi baj. A baj azzal van, hogy kísértetiesen emlékeztet egy sötét színű népművészeti cserépedényre. És ez egyáltalán nem a szexuális irányultságára vonatkozik, hanem közéleti szerepvállalására.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.