Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megtörnek és péppé gyúrnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. … A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok … Az az érzés alakult ki bennem, hogy Kalocsa – ott voltam – egy mini Auschwitz (A házelnök egykori laktanyájáról van szó – szerk.). Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük.” – Kövér László (1990), in: Ellenzéki kerekasztal – Portrévázlatok, Szerk.: Richter Anna, Ötlet Kft.
  • Simicskó István, a KDNP honvédelmi minisztere (aki 2004-ben sem támogatta a sorkatonaság eltörlését) azt nyilatkozta, hogy fiatalokból állítana fel önkéntes tartalékos állományt. A képzést egyhónaposra tervezi, ami alatt a résztvevők kapnának „egy biztos alapot, tudást, amelyet a privát életükben is haszonnal forgathatnak.” A képzés után tartalékos állományként működne a nemzetőrség, hasonlóan az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájához. A nemzetőrséget egyelőre ötlet szintjén kezelik. (2016. január 14., Magyar Hírlap)
  • „Nincs új a nap alatt. De Gaulle pedig zseni volt, és ugyanazokkal a liberális idiótákkal küzdött, mint mi. Ezt ne felejtsük el sohasem. És azt sem, hogy háborúban állunk!” (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, 2016. január 16)
  • Katasztrofális döntés volt a kötelező katonai szolgálatot megszüntetése Magyarországon. „A terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására.”Kövér László, 2016. január 16, Új Néplap
  • Kósa Lajos frakcióvezető, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke ugyanezen a napon megerősítette az RTL híradónak, hogy foglalkoznak a sorkatonaság gondolatával. Szerinte a hadköteles korú fiatalok katonai kiképzést kaphatnának, ha szükség lenne rájuk, bevetnék őket. A Nemzeti Gárda vagy Nemzetőrség felállítása jobb megoldás lenne.
  • Deutsch Tamás a Fidesz 2004-es nyilatkozatával áll ki január 17-én közösségi oldalán a sorkötelezettség végleges eltörlése mellett. Idézi a párt alapítói által 1988 márciusában kiadott nyilatkozat azon mondatát, amely szerint a Fidesz tevékenységében egy olyan új Magyarország felépítésének igényéből indul ki, amelyben a Közép-Európa népeivel való szolidaritás elvei alapján képes közreműködni egy demilitarizált és egységes Európa eszméjének megvalósításában.
  • Orbán Viktor 2016. január 17-én az M1 közszolgálati csatorna kérdésére kijelenti: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon. Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon – vázolja a miniszterelnök úr és azt is hozzáteszi, nincs ebben a kérdésben vita Kövér Lászlóval.

Tisztelt hölgyeim és uraim! Remélem nem kételkednek abban, hogy amit látnak, az tényleg van. A Fidesz (esetenként KDNP) nevű párt (esetenként szövetség, esetenként fizetett tollforgatók gyülekezete) rendszerváltáson, idő- és térkontinuumon, parlamenti mandátumokon, kormányzati és ellenzéki küzdelmeken átívelő, következetes, egyenes politizálásának remek példája tárul itt a szemünk elé.

Őszinte sajnálatomra genderfelelős Kövér Lászlónak elfelejtettek szólni, hogy nem most lesz az a sorozás, addig még abszolválni kell előbb egy újabb kétharmadot, be kell darálni a közműszolgáltatókat és be kell forrasztani a gránitba a terrorveszélyhezetet. Szar lehet a tévéből megtudni, hogy nem akarod azt, amit tegnap még akartál, és amit 25 évvel ezelőtt meggyőződéssel gyűlöltél.

Az influenzás, nagyon beteg Orbán Viktor – ellenzék hiányában – helyreteszi az udvartartás által összezavart polgári világnézetet. Mintegy világossá teszi, hogy miután a nők méhében turkált, Kövér Lászlónak (kövér, az a halálom) kicsit várni kellett volna annak megmondásával, hogy nem önként, hanem kényszer hatására fog akarni eztán háborúba menni a magyar férfiú. Mert hogy háború van, az hétszentség, fontos ezt nem elfelejteni. Bayer Zsoltnak nem hiába fizet Széles Gábor havi 1 milliót, hogy ébren tartsa háborús érzéseinket.

A jelenlegi kormánypárt, amely volt ellenzéki párt is egyúttal – és saját bevallása szerint – rendszert is váltott, amely mindig hű volt önmagához és az elveihez, most éppen a kötelező sorkatonaság gondolatát kívánja napirenden tartani. Az egymásnak ellentmondó kijelentések senkit ne tévesszenek meg. Az a lényeg, hogy ne oda nézzünk, ahol most is történik valami. Ahol mindaz történik, ami igazán érdekes. Tesztelnek minket. Ahogy korábban a halálbüntetés bevezetésének ötletével tették ugyanezt. Tesztelik a reakcióinkat, az indulatainkat, terelik a figyelmünket a jól megkomponált kommunikációs blöffökkel.

Teljesen mindegy egyébként, hogy kötelező lesz, vagy nem lesz kötelező. Az biztos, hogy lehetőség szerint erősen-melegen ajánlott lesz, és máshogy fogják hívni. Pillanatnyilag azonban az urak hátradőltek és isszák a kávéjukat. Az ellenzéki pártok sivalkodnak, ahogy a szingliadón is sivalkodtak pár napja pár napig. Ahogy most is sivalkodnak.

Csakhogy a lényeg másutt történik. Pont a jóízűen rágott gumicsonttal ellenkező irányban. Ahol az állami földeket a saját holdudvar kezére játsszák éppen. Ahol pedagógusok ellen nyomoznak, mert arccal-névvel vállalják, hogy nem tetszik nekik a rendszer. Ahol a Jobbiktól soha nem árt szavazókat átcsábítani a hasonló fanatikusokat tömörítő polgári oldalra. És ahol – nem lehet elégszer hangsúlyozni – a terrorveszélyhelyzetet készülnek alaptörvénybe fércelni.

Mert amíg a kormány és seggnyalóinak egyik fele a háborús készültség állapotának népnemzeti izgalmát próbálja szinten tartani, amíg Kövér László játssza a megmondó szerepét az egyenletben azért, hogy Orbán Viktor megnyugtató atyaként rendet rakhasson a fejekben, Deutsch Tamás elősegédletével, tulajdonképpen arra készülnek valamennyien, összehangoltan és előre megfontoltan, hogy

  • korlátozzák a rádiók és televíziók működését, azaz befolyásolják a médiatartalmakat;
  • fokozottan ellenőrizzék az internet-, levél-, csomag- és postaforgalmat;
  • kijárási tilalmat rendeljenek és tömegrendezvényeket tiltsanak be;
  • korlátozzák és megtilthassák a külföldi személyekkel, szervezetekkel és intézményekkel való érintkezést és kapcsolattartást;
  • eltérhessenek az államháztartásra vonatkozó szabályoktól, átcsoportosíthassanak összegeket a költségvetésben, kiadásokat függeszthessenek fel, viszont a büdzsében nem szereplő más kiadásokat teljesíthessenek, továbbá új bírságokat állapíthassanak meg, a bírságok mértékét pedig módosíthassák, a kedvezményeket eltörölhessék
  • korlátozhassák az üzemanyagok és más termékek fogyasztását.

És ki fogja megmondani, hogy mikor van terrorveszély? A kormány, igen. Úgy értem, Orbán Viktor miniszterelnök úr egyszemélyben. A fejekben a kellő pillanatban mindig rendet rakó miniszterelnök úr. Akkor majd előkaphatjuk Kövér László 1990-ben fogant gondolatait:

“A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. … A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok … Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük.”

Semmi kétségünk ne legyen efelől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.