Szeptember 20,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VIBRÁTOR


A rakétakilövőig meg se álljatok!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tendenciózusan, rosszindulatúan, a valóság elferdítésére irányuló kizárólagos belső parancsnak engedelmeskedve, egymás mellé tettem két hírt. Amelyek egyenként és külön-külön is megállnak ugyan a lábukon, de így „összemosva” még jobban.

  • Karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában. Az mno. hu szerint a felszólításban azt közölték a rendőrökkel: az illegális migráció miatt Csongrád és Baranya megyébe történt átrendelésükkor, szeptemberben és októberben több túlszolgálatot számoltak el nekik, mint amennyit teljesítettek. Az illetékesek szerint korábban „téves jogszabály-értelmezés” miatt tekintették túlszolgálatnak azt, ami a valóságban csupán készenlét volt. (Lábjegyzet: a készenléti szolgálatért csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg a túlszolgálatért normál munkadíjat, óránként bruttó két-háromezer forintot kell fizetni.)

Törvénytelenül és tisztességtelenül szívatják a rendőröket (Fotó: mno.hu)

  • A stadion, a kisvasút, a kerékpárút és a Makovecz-stílusú kazánház mellé többfunkciós, kézilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas sportcsarnok is épülhet Felcsúton, amelyet lelátóval, futópályával és tárgyalókkal is kibővítenének. A sportcsarnokra 1,3 milliárd forintot kaphat a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc által vezetett alapítvány a társasági adókedvezményből.

Nem vagyok hülye, tudom, hogy a társasági adókedvezmény (TAO) révén a vállalatok kizárólag a látványcsapat-sportok (a magyar foci, mint látványsport, ezen mindig elképedek) támogatására ajánlhatják fel adójuk egy részét. Következésképpen nem lehet arra fordítani ezeket az összegeket, hogy az illegális migrációtól hazánkat – testük épsége árán is – megvédő kisrendőröknek (köztük közel  ezer rendőr-szakközépiskolai tanulmányait még be nem fejezett próbaidős fiatal) emberhez méltó karácsonyuk legyen. Ha már napi 16 órában küzdöttek az elemekkel.

A leendő világváros (Fotó: 168ora.hu)

Azt is értem, hogy ezek a bizonyos vállalatok, amelyek  felajánlhatják adójuk egy részét, kizárólag a Puskás Akadémia fejlesztéseit támogathatják ezekből, különben úgy járnak, mint a Telekom. Hogy na ugye.

Viszont mostmár elkeseredésemben – fenntartva a kolléga úr fenntartásait és felmondásait – kérdezem én: soha nem lesz vége ennek a cinikus izmozásnak? Tényleg addig nem nyugszanak le/meg a kedélyek, amíg az alig kétezres lélekszámú Felcsútból világváros nem lesz? Ha közben nem szívatnák szét ebbe a perverz mesébe illő keményen dolgozó kisembert, még valahogy bele is lehetne törődni. Nyomorogjon a többi, hogy csilloghasson ez a szerencsés szeglete a honnak.

De közben ki vannak fizetve a pedagógusok bérei? Az egészségügyi dolgozók túlórapénzei is? A KLIK adósságai nem nyomasztják már gyönge vállainkat? Van már ceruzaelem a vérnyomásmérshez? Vagy amíg a delfinárium, a planetárium, a rakétakilövő bázis és a saját tengerpart el nem készül, addig ez lesz? És én vagyok a demagóg?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.