Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Virágzik a magyar oktatás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Érkeznek az ingyenes tanszercsomagok, erről a Klebelsberg Központ elnöke, Hajnal Gabriella számolt be a propaganda tévében. Több mint 30 ezer ilyen csomag vár gazdára, amelyeket névre szólóan küldenek ki az iskolákba. Emellett arról is megemlékezett, hogy a nyári viharok miatti iskolai károkat felszámolták, szeptember elsejéig pedig minden beruházást befejeznek. De azt is megelítette, hogy a tankönyvek is érkeznek, valamint egyre jobban állnak a magyar iskolák digitális felszereltség szempontjából, hiszen tavaly kiosztottak 40 000 notebookot a pedagógusok számára.

Nos ezen sikerekkel kapcsolatban csak pár kérdésem lenne. Mi a helyzet a tanárhiánnyal? Mi a helyzet a tanárok fizetésemelésével és mi a valós helyzet a beázott, lehetetlen helyzetbe került iskolákkal? Utóbbi megválaszolására – és ezzel kétségbevonva szinte mindent, amelyet a Klebelsberg Központ elnöke nyilatkozott – csak egy képet mutatnék, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolájából:

Forrás: HVG olvasói fotó

Több mint 30 ezer ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek augusztus 26-ig – mondta a Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hajnal Gabriella hozzátette: a felső tagozatosok egyencsomagot kapnak, a kisebbeknek pedig korosztály szerint állították össze a csomagokat. Augusztus 15-ig minden tankerületekbe megérkeznek a csomagok, amelyeket ezután névre szólóan küldenek ki az iskolákba – ismertette.

A tanév kezdetéhez közeledve a központ elnöke kitért arra: a nyári viharok okozta iskolai károkat felszámolták, szeptember elsejéig minden tervezett beruházás befejeződik, a tankönyvek kiszállítása pedig rendben zajlik és a tervek szerint augusztus 26-ig lezárul.

Hajnal Gabriella szólt arról is, hogy a digitális felszereltség szempontjából egyre jobban állnak a magyar iskolák, az elmúlt tanévben 40 ezer pedagógus kapott notebookot. – MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.