Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Vigyék őket, hadd virágozzon fel az ő országuk is, mert Magyarország már virágzik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám, virgonc, fickándozós jó reggelt! Éljen Kocsis Máté, akinek a fizetett hirdetése szembe jött a Facebook hírfolyamban. Nem ám akármit hirdet pénzért – fel sem tételezem, hogy közpénzért, tutira az adózott jövedelméből -, hanem azt hirdeti, hogy kövessem én az ő Facebook oldalát. Megnéztem, mert hátha érdemes követni. Igaz ugyan, hogy nem értem ezt a követés-dolgot, olyan paranoiásan hangzik. Vajon a hálószoba ablakán is be kell lesnem vagy tökre elég, ha ott sündörgök mögötte? Jó, tudom. Azért kövessem Kocsis Mátét, mert marhára okosakat mond, és akkor majd én fogom látni, ha éppen okosakat mond, mert nekem szól a gépem, amikor mondja és odarohanok, megnézem, megvilágosodik az elmém. Ideje lenne. Előtte azért gondoltam, megtekintem az eddigi okosságait, mert mégse kövessek akárkit csak úgy, vakon. A propagandamédiát reklámozza, valamint egy lángost mutogat, hogy az jó. Én régi lángosfogyasztó vagyok, ezért egészen pontosan tudom azt, hogy a lángos jó. Ehhez nekem nem kell Kocsis Máté, aki ráadásul nem is buzeráns, ezt kötelező tudni róla, ő mondta. Naszóval az lett a vége a dolognak, hogy nem követem Kocsis Mátét ezután sem.

De azon elgondolkodtam, hogy amikor kifizette a rohadék balliberális Zuckerbergnek a reklámért a pénzt, hogy akkor most a Facebook célozzon meg egy csomó embert és zúdítsa oda Kocsist és hogy kövesse a csomó ember az oldalát, akkor mi volt a cél? Két önálló mondat, bárminek a magyarázata, értelmezése, semmi a világon nincs ott, pártlapok cikkeinek megosztása van, de ahhoz én követés nélkül is hozzájutok. Már csak azt tudom feltételezni, hogy valami verseny van a fideszes elvtársaknál. Akit többen követnek, az lesz a következő miniszterelnök. Vagy kap három trafikot, esetleg egy fél Balatont. Szóval valami apróságot. Biztosan megéri.

Nade azért ha nem is követem én Kocsist, akkor is hozzájutok a napi betevő Coelho Viktor idézethez, mert anélkül nem úgy indul a napom, valahogy gyötör a hiányérzet.

Ez annyira gyönyörű – már megint -, én komolyan nem is értem, miért nem adják ki bőrkötésben Orbán Viktor aranyköpéseinek gyűjteményét. Szerintem igény biztosan lenne rá. Munkaalapú gazdaság. Az jó, mert ugye a gazdaság az olyan, hogy dolgozni kell benne. Eddig a társadalom volt munkaalapú, de aztán túl sokan mondták, hogy máshol az tudásalapú szokott lenni, ez alighanem megzavarta a nagy gondolkodó agyát, mert nem értette. Azt viszont hallotta többször, hogy a gazdaság egy olyan vívmány, amelyben úgynevezett emberek úgynevezett munkát végeznek. Tehát dolgoznak. Ezért úgy vélhette, hogy akkor az biztosan munkaalapú lehet, ami szintén nem jó, ha tudásalapú. Dolgozzanak csak a jobbágyok, ne gondolkodjanak. Ha gondolkodnak – pláne értenek bizonyos összefüggéseket – annak jó vége nem szokott lenni soha.

A társadalom most munkaalapúról családalapúra változott. Mondhatni: Orbán Viktor feltalálta a családot. Az ő eljövetele előtt ilyesmi nem is volt, én például konkrétan emlékszem, hogy amikor elmentek az emberek valahová – boltba, moziba, strandra – akkor onnan azt vitték haza, aki kézre esett. Fel sem ismerték egymást a szerencsétlenek! Így aztán gyakran előfordult, hogy reggel elment otthonról egy nő Pasa-parkból vásárolni egy kis pulykamellet a macskájának, este meg már kondérban főzte a csülköspacalt a bácsbokodi hentes hat gyerekének. Fura idők voltak, de amióta Orbán Viktor feltalálta a család alapú társadalmat, ilyesmi nem fordulhat elő. Legfeljebb olyan, hogy lefekszik az ember félhülye gázszerelőként és milliárdosként ébred. De ez is ritkaság, a többséget nem fenyegeti ilyesmi.

A patrióta oktatás ez megint kicsit ijesztően hangzik és akaratlanul ismét a tudás szó ugrik be, de az hülyeség. A patrióta, az a jó. Nem is nagyon lesz szüksége a gyerekeknek felesleges tudásra, a francnak kellene teli tömni a fejüket olyasmikkel, amit amúgy sem használnak? Egyetemre majd csak a azok mennek, akiknél ez indokolt a családi háttér miatt, az egyetemre járás és a politikusi pálya, valamint a családi vagyon öröklődik. Aki nem születik (vagy esetleg házasodik) bele, az tudjon fasza indulókat, tanulja meg kezelni az íjat meg a turult, bármikor, álmából felverve is képes legyen felsorolni a négy vezért és az öt Disney-hercegnőt, ennyi elég is neki. Ezzel el tud dolgozni a szalag mellett, kapálni is lehet ezzel a tudással, disznót ganézni, strandbelépőt szedni, szállodában takarítani is, szóval bőven elég.

A nemzetelvű külpolitikát oda sem kellett volna írni, annyira magától értetődő és szabad szemmel is látható. Soha nem fogom elfelejteni a világtörténelem legcsodálatosabb külügyminiszterét, ahogy halált megvető bátorsággal várja Ferihegyen a magyar emberek életét megmentő kínai fátyolszövet-tanga szállítmányt. Detélleg. Én végtelenül boldog vagyok, amiért nekünk ennyire nagyon csodálatos politikusaink vannak. Igaz, hogy szeretem őket nagyon, de a nemzeti nagyságom segít túllépni a kicsinyes önzésen, ezért ezennel felajánlom őket egy rászoruló nemzetnek. Vigyék őket, hadd virágozzon fel az ő országuk is, mert Magyarország már virágzik. Ha kell, a repjegy árát összedobjuk.

Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.