Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Védjük, de mit?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A teremtésvédelemről együtt kell gondolkodni, hiszen a teremtéshez hasonlóan ez sem ismer határokat – mondta Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke, európai parlamenti képviselő pénteken a Komlóhoz tartozó Mecsekjánosiban.

A politikus a párt Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű országos faültetési programjának utolsó állomásán hangsúlyozta, az egyház társadalmi tanításában teremtésvédelemről, és nem egyszerűen környezetvédelemről beszél.

Egészen más a felelősségünk akkor, amikor a teremtés védelméért akarunk tenni, mint amikor általában védjük a környezetet – fogalmazott Hölvényi György. (MTI)

Na jó, ezennel ünnepélyesen bevallom, hogy halvány lila segédfogalmam sincs arról, mit akart volna mondani Hölvényi György. Miről akar ő gondolkodni és kivel együtt? Azt én értem és teljes erőből támogatom is, hogy a természet pusztítása helyett óvnunk kell a környezetünket, az élővilágot, a fák irtása helyett ültetni kell, vissza kell adni a természetnek az elrabolt területekből annyit, amennyit csak lehet. De mit jelent a teremtésvédelem, amiről közösen kell gondolkodnunk? Az Isten által néhány nap alatt megteremtett világot – és ezen a ponton mindig eszembe jut a kacsacsőrű emlős, mint Isten humorérzékének bizonyítéka -, vagy ebben benne van már a sárból gyúrt Ádám, és az ő oldalbordájából létrehozott Éva is? Vagy ők nem? Mert eléggé elkapkodta az Öreg a dolgot. A hat napból egyet azzal töltött, hogy felkapcsolja a villanyt, a második napon legyártotta az eget, harmadik nap eltelt azzal, hogy a tengereket összeterelte, mert kellett a hely a veteményesnek, és persze létrehozta a növényeket, a negyedik napon felkalapálta az égre a Napot és a Holdat (azt mondjuk sose értettem, hogy addig mi világított, mert ugye a világosság volt az első, amit létrehozott három nappal korábban), az ötödik napon kitalálta a halakat és madarakat, a hatodik napon a szárazföldi állatokat teremtette meg, de még hiányérzete volt, ezért csinált sárból egy embert, belefújt az orrába, amitől az életre kelt. Aztán Isten az ember elé hurcolta az összes állatot, hogy válasszon közülük társat magának, de Ádámnak egyik sem tetszett, ezért altatásban Isten kimarta egy bordáját, abból lett Éva, aki már tetszett Ádámnak. Isten pedig a hetedik napon meccset nézett, sörözött és elégedett volt magával.

Na, az a kérdésem, hogy akkor most mi az a vallásilag biztosan értelmezhető teremtésvédelem, ami túlmutat a természetvédelmen, és közösen kell töprengenünk rajta? Aki tudja, árulja már el nekem is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.