Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Undor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt a néhány sort még tegnap délelőtt, megkésett, álmos ébredezés közben írtam le, azóta felgyorsultak az események.

Látszólag nem függ össze semmivel, de eszembe jutott Havasi Bertalan nyilatkozata arról, hogy miért is őrzi ereklyeként Orbán használt kólás dobozát. Elő is kerestem, hogy szó szerint tudjam idézni: Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán. Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki.

Ezzel a kis bevezetővel igyekeztem elterelni az elmúlt héten felgyülemlett, elfojtott, fogat csikorgató kitörésre kész dühömet. Látszólag semmi köze a fentihez. Gyerekkoromban sikerült nagyszerű embereket megismernem, jó kapcsolatba kerülnöm velük. Sokat köszönhetek nekik. Nagypapám legjobb barátja egy ex-csendőr főtörzsőrmester volt, egy lelkes templomba járó, az utálom a Kádárt, de nem is olyan rossz ez kiadásból. Az ember csendőr lett, aztán jött 1938-39-es terület-visszacsatolás, a felvidéki-kárpátaljai rongyos gárdás, zsidóverős bevonulás. Már az első héten, a nősülés előtt álló derék ember – mivel akkoriban csak törzsőrmesteri rangtól felfelé nősülhetett egy csendőr – beadta a senki által nem értett fel- és lemondását. Nem tetszett neki a korabeli nagyon keresztény és nagyon nemzeti politika, és igencsak csalódott volt a rendszerben. Élelmet vitt a gettóba, segített T. József szakaszvezető honvédnek lealibizni egy tüdőgyulladást, akinek így nem kellett a gettósításnál, bevagonírozásnál ott lennie, M. néniék, a bolgár menekültek a város ostroma idején pedig nála bujkáltak. Rövid a kollektív memória, de ama nyíregyházi villa tulajdonosa, aki korábban a gettó élelmezéséért is felelt, igaztalannak tartotta azt a vádat, miszerint az ő lelkén szárad a zsidók kegyetlen éheztetése. Ő pedig, nagyapám barátja sajnos csak egy szóváltás erejéig és nem a bíróság előtt mondhatta el a az összes egymást követő rendszert nyugdíjazásáig lelkesen szolgáló senkiházinak, hogy bizony ő hangoztatta, hogy a nyírjesi gettóba elég a kútvíz, mert a zsidó hamarabb kiszarja az aranyat. A per alatt meg se hallgatták, mert csendőr volt. Vagyis bátorság és emberi jellem kellett a felmondásához és mindenhez, amit utána tett.

Nem függ össze a fentiekkel, de talán mégis. A jelenben az erkölcs legalapvetőbb normáit is unortodox módon negligáló, kormánynak nevezett bűnszövetkezet legfrissebb lebukására fókuszál a nép. Arra, hogy a tavaly áprilisi pápalátogatás örömére kiemelkedő keresztényi erényekkel felvértezett köztársasági elnök kegyelméből futni hagytak nemcsak egy, a baloldaliak elleni merényletet tervező szélsőséges terroristát, de egy pedofilügy elmismásolásában a befolyását latba vető K. Endre nevű senkiházit. Aki erdélyi testvér, áldott jó ember és hát kötődik a NER-hez. Közel egy év után kiderül a történet. Hosszú napokig töretlen volt a hit és egyetértés a pedofilpárti-kormánypárti médiában. Megtudtuk Kocsis Mátétól, hogy ez így rendben van. Mert a baloldal, Gyurcsány Soros, Brüsszel, az amerikai baloldal, Biden és az ukránok és különben is mindenki más pedofil, csak a Fidesz szűz még ezen a téren, mert ők pont nem pedofilok. Mondom: napokig töretlen volt a hit a Fideszben, az elnöki döntést tiszteletben tartották, kussoltak, másokat mocskoltak.

Aztán elindult a lavina: a Vezető gyerekeit és unokáit számszerűsítő nyilatkozata után sorra mondtak le a kegyelmes asszony körül a bűnbánók. Ameddig a Vezető meg nem szólalt, addig nem, utána sorban dobták be a törölközőt a nemzeti golyóstollának bölcs tanácsadói.  Fel is merült benne, hogy mondjuk Tildy Zoltánnak mit tudtak volna ezek tanácsolni? Mindegy is. Ami nem mindegy, az Szörényi Levente rezsimszolgáló szakmunkás értetlenkedő, sértődött, undorító nyilatkozata, jó lenne nem megfeledkezni róla. Ez az ember egy utolsó senkivé lett, ha eddig nem, itt és most.

Miközben civilek, felháborodott magyarok, ellenzéki pártok tüntettek, sehol nem láttam és hallottam a Fidesz szolgálatából milliárdos egyházak képviselőit megszólalni. A Magyar Katolikus Egyház képviselőit, az Evangélikus Egyház képviselőit a Mazsihiszt, az Emih-t, a Református Egyház képviselőit, a Görög-Katolikus Egyház képviselőit, a Hit Gyülekezete szektát, hiányoltam a Fidesz összes hisztérikusan és kőkeményen családvédő és gyerekbarát szervezeteit, bezárólag CÖF-CÖKA nevű közpénzcivil honvédő gittegylettel. Azaz gyilkosok közt cinkos, aki néma, ezt sose felejthetjük el.

Az M1 Híradója egy kerek hét elteltével hozta szóba, hogy egyáltalán van ügy, hogy Sorosbérenc ellenzéki zaklatás esete történt pénteken a Sándor-palotánál, a legnagyobb bajuk az volt, hogy LMBTQ-szervezetek —nem, kedves Kocsis Máté és Szájer József, ők biztosan nem fiatal gyerekekre buknak — is részt vettek a tüntetésen, ahol egy ember szivárványos kabátban volt! A propagandamédia legnagyobb gondja ez volt, vagyis készülhetünk a melegeket üldöző törvény szigorítására.

Azóta már tudjuk, hogy most mi a fejlemény, csak azt akartam tegnap reggeli undorom kapcsán mondani, hogy ha valaki egy emberi ürülékkel teli környezetbe kívánná a Fideszt minden talpnyalójával együtt, gondoljon arra, hogy ezektől talán még a fekália is undorodna, és kiugrana a pöcegödörből.

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.