Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Többet kellene olvasni, művelődni, tájékozódni, kisebb pofával kisebb baromságokat hangoztatni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor hát szépjóreggelt mindenkinek! A hét utolsó hétfője van ma, rendkívül kellemes szép idővel és a szokásosan rengeteg sok mókával és kacagással. Ha például Matolcsy Rómeót kérdezte volna valaki – márpedig kérdezés nélkül is lamentált őfóbiássága az 56. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén tegnap Debrecenben -, akkor eljött a mi időnk. Már megint.

Eljött Közép-Európa, eljött a V4-országok ideje, ma már ugyanis ezek az államok jelentik az EU gazdaságának motorját

– így hangzott a 8-as számtól kényszeresen rettegő közgazdász-zseni diagnózisa, és miután ezt kismilliószor hallottuk egyéb szájakból is, nincs okunk kételkedni az igazságtartalmában. Ha valakinek mégsem lenne világos, Matolcsy szerint ez azt jelenti, hogy ebben a térségben a munkanélküliség csökkent, rugalmasság jellemzi a gazdaságpolitika, a monetáris politika, valamint a társadalompolitika területét is. Mindezt figyelembe véve is komoly kihívások állnak a visegrádi országok előtt: megoldást kell találni a demográfiai kihívásokra, a magas hozzáadott értékű termelésre kell ösztönözni a vállalatokat, és a felsőfokú oktatást is fel kell zárkóztatni a nyugati színvonalhoz. Fantasztikus jótanácsok ezek, csak a franc se tudja, mi akadályozza az EU gazdaságának leghangosabban búgó motorját – az Orbán-kormányt, nyilván -, hogy megoldást találjon ezekre a kihívásokra?

Mert egyelőre úgy hasít az a kurva motor, hogy 2018-ban gyerekeknek életveszélyes iskolába járni az infrastruktúra penetráns állapota miatt. Továbbmegyek: tucatnyi helyen meg sem kezdődhetett a tanév, mert nem hogy életveszélyesek, de el sem készültek az iskolaépületek, miközben hatalmasék kölykei méregdrága (külföldi) magániskolákba járnak.

Még továbbmegyek: minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. Miért? Mert hasít, zúg a jobban teljesítés motorja, csak annyi a baj, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés jár igen sokaknak. A kórház sürgősségi osztályán sem sokkal jobb a helyzet, onnan a főnővér távozott. Mert bár évek óta a kevés orvos miatt kongatják a vészharangot az egészségügyben, óriási probléma van az ápolóknál is. Többségük több műszakot és állást vállal, hogy eltartsa magát és családját, a túlterheltség és a kiégettség miatt pedig egyre többen hagyják el az ápolói pályát. De semmi baj, mert közben a Mészárosok, Tiborczok, Vajnák és egyéb válogatott nemzeti őstehetségek vállalkozásai magas hozzáadott értékű hasznot termelnek a feneketlen étvágyú pereputty számára, Lölö közpénzből összekapirgált vagyona ömlik szépen befele immár hivatalosan is az Orbán-család kasszájába.

Közben az országban tombol a tömény elmebaj: az istenverte sorosozás-migránsozás odáig fajult, hogy Tápiógyörgye önkormányzata a Facebookon volt kénytelen figyelmeztetni a lakosokat, arabok jönnek a faluba, nem kell pánikba esni, nem migránsok. Tehát kedves lakosok, szíveskedjenek nem gyűlölködve epét okádni, vagy egyik rettegésből a másikba esni, mindössze a Szaud-Arábiai Királyi testőrség sötétbőrű tagjairól van szó, akik magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek. Ezzel nekik, akik a nyakunkon taposnak kormányzatilag, nincs dolguk, az oktatással nincs dolguk, az egészségüggyel nincs dolguk, ezek mindössze demagóg, balliberális álproblémák, álhírek, amelyeknek célja, hogy lejárassák a demokratikusan megválasztott böszme kétharmadot.

Bezzeg a migráció: nem részletezem, csak jelzésértékkel rakom ide, milyen az, amikor egy fideszes és egy szocialista politikus a felsőoktatásról ül le vitázni. Tudják, arról a felsőoktatásról, amit Matolcsy művész úr szerint fel kell zárkóztatni a nyugati színvonalhoz. ITT a cikk, ebből idézek:

Nyilván a Fidesz-kormány sem tökéletes, de azt elmondani, hogy minden rossz, semmi sem jó, menekülnek a diákok külföldre… nem akarok jó tanácsokat osztogatni, de mikor jutnak el arra a szintre, hogy valós problémákról beszéljenek, ahelyett hogy riogatják az embereket? (Böröcz László, a Fidelitas éléről parlamenti képviselővé avanzsált szellemi világítótorony)

Erre valaki felkiáltott a közönségből, hogy mi lenne az a valós probléma, mire Böröcz ledobta az atombombát:

A migráció.

Kiütéses győzelem, mit lehet erre mondani? Hát azt, hogy mindeközben leszögezhetjük: üdítőbb, fantasztikusabb hír ma már nem lesz annál (jó, azért reggel 8-kor ne dobálózzak már nagy szavakkal), mint hogy Pintér Sándor olajszőkített örökzöld belügyminiszter feljutott a csúcsra: a jogszabályoknak megfelel a menekültek éheztetése. A sötét múltú, fényes jelenű Orbán-katona szerint minden jogszerű, ami a határon történik, de hogy hogy lehetett eddig eljutni a jogalkotásban, miért nem engedték be Iványi Gábort a tranzitzónába, és hogy a kormány által hirdetett kereszténydemokrácia része-e az, hogy embereket éheztetnek, arra nem sikerült válaszolnia.

Nem is baj, ugyan kit hoz lázba ez a pitiáner embertelenségi probléma, midőn megint támadás alatt áll a hon? Nahát, a Sargentini-jelentésről még egy szót sem ejtettem, pedig már előre vinnyognak az elvtik, pedig ha őszinték akarunk lenni, semmilyen kézzelfogható, azonnali következménye nem lesz annak, ha véletlenül az Európai Néppárt képviselőinek egy része a lelkiismeretük szerint szavaz. Erről meg ITT egy jó cikk.

Bár a a toporzékolási miniszter a tőle megszokott kocsmadiplomácia terminusaiban Magyarország elleni hecckampánynak minősítette a Sargentini-jelentés körüli fennforgást, azért szólhatnának neki, hogy a Nem leszünk gyarmat! ócska, cöffös rigmus már akkor sem volt menő, amikor ezzel védték a hont a nem tudjuk kiktől Bayerék. A teremfocisták védőszentje a francia kormányzat Magyarországot (is) érintő kritikájára, amely forrásmegvonást helyezett kilátásba a populista, EU-ellenes politikát folytató ország számára. Péter beviharzott a Migráns1-re és eligazítást tartott, szerintem még az Eiffel-torony is elszégyellte magát, olyat:

Kikérjük magunknak, hogy gyarmattartó stílusban magyarázzák el, kinek jár az uniós támogatás és kinek nem. Magyarország soha nem volt és ma sem Franciaország gyarmata, az uniós támogatások pedig szerződések alapján járnak. Ezeknek a megállapodásoknak a másik oldala, hogy Magyarország megnyitotta piacait és ebből nyugati cégek profitáltak.

Arra a kérdésre, hogy vajon támogatja-e majd a jövő héten az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, Szijjártó Péter azt mondta, hogy nem kíván jóslásokba bocsátkozni.

Kiderül, hogy az EP-képviselők az európai emberek érdekeit védik vagy felülnek a Magyarország elleni hecckampánynak

– mondta Peticsatár, hozzátéve, hogy a probléma lényege a migráció.

Brüsszelben sokan meg akarják változtatni Európa összetételét, és ezek a migrációpárt erők nem tudják elfogadni, hogy vannak kormányok, amelyeknek fontosabb saját polgáraik biztonsága.

Többet kellene olvasni, művelődni, tájékozódni, kisebb pofával kisebb baromságokat hangoztatni, miniszter úr! Ahogy már világossá tettük: a Sargentini-jelentés NEM a migrációról szól. Köszönöm a figyelmet! Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.