Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Tiszta eszközökkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma kivételesen nem MTI hírt hoztam, mert Szijjártó Péter olyan őrületesen boldog az elért hatalmas sikertől, hogy azt szeretném most megosztani azokkal is, akik nem olvasgatják az ő közösségi oldalát valamiért:

A mai nap egy hatalmas magyar sikerrel indult New Yorkban, ráadásul az olimpia évében!
Az éjjeli órákban ugyanis az ENSZ Közgyűlése a teljes tagság konszenzusával elfogadta azt a magyar kezdeményezésű határozatot, amely május 19-ét a Fair Play Világnapjává nyilvánítja.
A hazánk által beterjesztett határozathoz végül 92 tagállam csatlakozott társszerzőként, tehát nem csupán 92 ENSZ tagállam támogatta a magyarok kezdeményezését, de 92 ország tett szimbolikus vállalást is azzal, hogy a nevét adta a határozathoz, így jelezve teljes egyetértésüket a kezdeményezésünkkel.
A Magyarország által vezetett tárgyalások eredményeként olyan globális koalíciót sikerült összehozni, amely magába foglalja Kína, az Egyesült Államok, Németország, Dél-Korea, Indonézia, Argentína vagy az Egyesült Arab Emírségek támogatását.
Ezzel a 92 országgal a hátunk mögött sikerült a legnagyobb nemzetközi fórumon érvényt szereznünk annak a szemléletnek, amely megerősíti a sportszerűség szellemiségét és az általa képviselt értékeket, mint a szabályok betartása, az ellenfél tisztelete, valamint az erőszak és a dopping elleni fellépés.
Mi még emlékszünk az olimpia béketeremtő, senki által nem vitatott szerepére, emlékszünk arra, hogy egymással hadban álló országok sportolói borulnak egymás nyakába a küzdőtéren vagy a pályán egy-egy mérkőzés után. Most szeretnénk, ha az egész világ emlékezne erre, ezért is hatalmas eredmény, hogy a Magyarország által vezetett tárgyalásoknak ilyen széles koalíciót sikerült összehoznia a kezdeményezésünk mögött.
Alig három héttel a XXXIII. nyári olimpiai játékok előtt, nem túlzás kijelenteni, hogy világszinten is ez a legnagyobb kiállás a sport függetlensége mellett és a világ újbóli blokkosodása ellen. Mindez pedig hozzánk, magyarokhoz kötődik🇭🇺
Az ENSZ Közgyűlésének július 1-jei döntése tehát világos: május 19-e mostantól a Fair Play Világnapja. (Facebook/Szijjártó Péter)
Könny szökik a szemembe már csak a gondolatára is annak, hogy ezentúl május 19-én mimagyarokat ünnepli a világ. Valami csodálatos eredmény, hihetetlen siker! Most, hogy ez is megvan, talán lehetne foglalkozni azokkal az idős honfitársainkkal, akik már nem képesek ellátni önmagukat, nem áll mellettük család, és nincs elég pénzük megfizetni a magán-idősotthoni ellátást, ahogy az önkormányzati fenntartásút sem (merthogy az is pénzbe kerül, nem is kevésbe, ráadásul akinek nincs olyan hozzátartozója, aki írásban vállalja, hogy bármi történik, fizeti az ellátást, akkor még a várólistára sem fog felkerülni), lehetne foglalkozni azokkal a gyerekekkel, akik jóformán csak az iskolában jutnak ételhez, azokkal a védtelenekkel, akiket akár otthon, akár az iskolában, akár gyerekotthonban, vagy nevelőszülőknél bántalmaznak, de nincs kihez fordulniuk, lehetne foglalkozni azokkal, akik valamilyen betegség, sérülés miatt korlátozott életet tudnak élni, és sok helyen sem a tömegközlekedéshez, sem más szolgáltatáshoz nem férnek hozzá, lényegében kiszorulnak az életből. És hosszan folytathatnám a sort. A fair play jegyében.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.