Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Természetbeni kártérítés, az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs vasárnap nagyon okos fideszes politikus megszólalása nélkül. Ma történetesen Rétvári Bence tartott sajtótéjékoztatót a gyöngyöspatai cigányok helyzetéről. Az ügyben továbbra is tartja magát az állam ahhoz, hogy egy forintot sem fizet ki a bíróság által megítélt kártérítési összegből, inkább arra hajlanának, hogy természetbeni kártérítéssel letudható legyen az országos jelentőségűvé felfújt probléma. Ezt úgy képzelik a minisztériumban, hogy szervezett képzések széles választékából választhatnak majd a károsultak, akiket éveken keresztül oktatásilag szegregáltak.

Kell a pénz stadionra, kedves elvtársak? Vagy mégis mi történik itt? Jó, hogy nem nemzeti konzultációt tartunk egy olyan ügyről, amelyben egyébként már jogerős bírósági döntés született. Nem telik a nagyszerű gazdaságunkból arra, hogy kártérítsünk olyan egykori tanulókat, akiknek sokszor az életüket határozta meg az, hogy nem tanulhattak végül annak, aminek szerettek volna? Jóval nagyobb bűnt követtek el Gyöngyöspatán, mint azt egyébként beismerik. Persze a pénz sem fogja már megoldani és jóvátenni azt a hibát, amit elkövettek, de hogy még ezt a megítélt összeget is elvegyék, az kiábrándító.

Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence ismertette: a tankerület és az önkormányzat közös jogi képviselője levelet írt a felperesek jogi képviselőjének, indítványozva, hogy kezdjék meg az egyeztetést a természetbeni kártérítés lehetőségéről. Hozzátette: bár kezdetben nyitottságot tapasztaltak, néhány nappal később olyan választ kaptak, amely szerint a jogi képviselő nem tartja valószínűnek, hogy ilyen egyeztetés eredményre vezetne.

Rétvári megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy bár az alapítvány (Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány) megbízottai ellátogattak Gyöngyöspatára és beszéltek azokkal, akiket képviseltek, arra a kérdésre, kik fogadnák el a természertbeni kártérítést, pertaktikai okokból nem válaszoltak. Az államtitkár közölte: úgy látják, nem várható érdemi segítség a felperesek képviselőitől, ezért a legcélravezetőbb, ha a tankerület és az önkormányzat közvetlenül indít egyeztetést. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.