Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Termelési jelentés Propagandisztánból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a jó, hogy soha nem kell hiába felkelni. Ma például azért is érdemes volt felkelni, hogy meghallgattassék a miniszterek elnökének Kossuth Rádióban előadott igehirdetése, amire most csak azért nem pazarolnék egyetlen szót sem, mert nem bírtom összekapirgálni magam a nemzet humorbombájának abbéli megállapítása nyomán rajtam elhatalmasodó röhögőgörcsből, miszerint

a miniszterelnöknek az a dolga, hogy fitt, jókedvű és egészséges ember benyomását keltse.

Mivel én erre perpillanat semmit nem tudok lépni (felkészül Edgar), van itt egy minapi fasza téma, amely tökéletesen illusztrálja a csúcsra járatott, a termelési propaganda legszebb hagyományaiban gyökerező nemzeti szájbarágási vergődést. Az MTI szállította a cuccot (geci vagyok, önkényesen belerondítottam vastag betűkkel):

Diplomáciai rekordhónapon van túl Orbán Viktor miniszterelnök, aki az elmúlt hetekben találkozott a világ legfontosabb vezetőivel – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár emlékeztetett: Orbán Viktor az elmúlt hetekben találkozott a világ legfontosabb vezetőivel, így a német kancellárral, a kínai és az izraeli miniszterelnökkel, az orosz és a török elnökkel, valamint telefonon beszélt az amerikai elnökkel, akivel a NATO-csúcs keretében néhány mondatot személyesen is váltottak.

„Mindez az jelenti, hogy a világ vezetői odafigyelnek a magyar miniszterelnökre, egy olyan közép-európai miniszterelnöknek tekintik, akinek a véleményét fontos és érdemes is meghallgatni” – értékelt Menczer Tamás.

Hozzátette: bár politikai ellenfelei azzal bírálják a kormányt, hogy Magyarország diplomáciailag elszigetelt, ezek a találkozók jól mutatják, hogy ez „alaptalan butaság”, ennek éppen az ellenkezője igaz.

Gyengébbek, kretének, liberálisok, hazaárulók kedvéért erről van szó:

Új kulcsszó: diplomáciai rekord. A fitt, egészséges és jókedvű csávó rekordhónapja. Lefordítom: Szijjártó beosztottját azért taszajtották ki a mikrofon elé sajtótájékoztatót tartani, hogy belerágja a szánkba: nem is igaz, hogy Orbán Viktor elszigetelődött nemzetközileg, ellenkezőleg. Azt képzeljük el, hogy még telefonon is beszélt az amerikai elnökkel, akinek a NATO-csúcson a tarkóját is megcsodálhatta. Élőben! Atyaúristen! A személyes mondatváltásról sajnos nem készült felvétel, de nem is baj. Elhisszük becsületszóra, Erdogan meg Putyin egyébként is kárpótol mindenért.

Annyiban feltétlenül igaza van ennek a bizonyos Menczernek, hogy nem sok minden tudok elmondani arról, hogy a kormány állítólagos ellenfelei éppen mivel foglalatoskodnak ezekben a vakáció sújtotta időkben, de azért az mégiscsak új szintje a sikerből sikerbe ájuldozó propagandának, hogy a külügyminisztériumi szakmunkás bizonygatja, az MTI pedig lehozza a termelési jelentést: micsoda nagyszerű dolog a világ legkártékonyabb figuráival egy gyékényen fényképezkedni. Azt nem tudjuk, hogy milyen és mennyi pénzből, de az nem is ránk tartozik, mert ez a legmélyebb miniszterelnöki magánügy. Gazsitól a vébé döntőig.

Kicsit olyan, mintha saját magukat győzködnék az elvtársak. Nem véletlenül, bár mi pontosan látjuk, amit kell: egy gyenge, leszakadó uniós tagállam vezetője (az Európai Unió elsőszámú destabilizátora) Törökországhoz, Oroszországhoz, Kínához és Izraelhez dörgölőzik és világossá teszi, hogy igenis követendő példaként rajong emberi jogokat lábbal tipró, korrupt, a hatalomból kirobbanthatatlan, erőszakos diktátorokért.

Minket nem kell győzködni, Menczer úr, a hithű követőket pláne felesleges, ők minden azerbajdzsáni, fülöp-szigeteki, mongóliai, kazahsztáni, fehéroroszországi látogatást is kitörő diplomáciai sikerként értékelnek és meg sem fordul a fejükben, hogy aki sötét-véres diktatúrák lábai elé dobja magát, az maga is diktatúrát épít. De nem baj, ők így szeretik.

Mindegy is, engem ezzel a diplomáciai termelési sikerjelentéssel kapcsolatban egy dolog érdekelne, arról sajnos nem esett szó. Úgy értettem, hogy Erdogan pajtás (a kurdok és örmények, valamint a saját gülenistának bélyegzett polgárai nagy barátja) egy minapi kirohanásában Izraelt a világ legfasisztább, legrasszistább, legcionistább (höhö) államának minősítette, miután az izraeli parlamentben múlt héten elfogadott nemzetállam-törvény immár a zsidó nép nemzeti otthonaként határozza meg Izraelt. Erdogan Hitler lelkéről beszélt Izrael vezetőivel összefüggésben, és arról elmélkedett, hogy Izrael „terrorállam” „vérbe és keserűségbe fojtja” az egész közel-keleti régiót, majd a világot.

Namármost nincs is annál szebb, mint amikor a világ egyik legelmeroggyantabb diktátora ilyen módon kritizálja a világ egy másik demokratikus jogállamának vezetőit, de vajon a fitt, egészséges és jókedvű Orbán Viktor és az ő diplomáciai rekordhónapja hogyan illeszkedik ebbe az egyenletbe? Képes még eligazodni a miniszterelnök úr ebben a vérzivataros világpolitikai tahódiplomáciai háborúban, tudja még követni, hogy kinek, mikor és milyen fordulatszámon érdemes nyaldosni a hátsóját? A Menczerek szerint Magyarország és külön Orbán Viktor tényleg komolyan gondolja, hogy ezekből az undorító törleszkedésekből Magyarország profitálni fog? Tényleg elhiszik, hogy ezekben a nagyhatalmi összecsapásokban bárki a magyar miniszterelnök véleményére kíváncsi?

Attól tartok, hogy igen, elhiszik. Ez esetben a helyzet még annál is rosszabb, mint gondoltuk.

Kiegészítés a rövidhírhez, tovább hajlik a valóság (via MTI):

Az államtitkár négy okot sorolt fel, amiért a világ vezetői odafigyelnek a magyar miniszterelnökre. Szerinte az első indok az, hogy az Orbán-kormány szakított a magyar ellenzéket jellemző „merjünk kicsik lenni politikával”, és a magyar külpolitika ma úgy lép fel, ahogyan az egy ezeréves államisággal rendelkező ország esetében elvárható. Mindenkinek megadjuk a tiszteletet, de el is várjuk.

A második oknak azt tartotta, hogy a kormány mindig fellépett a magyar érdekek védelmében, nem kereste a konfliktusokat, de soha nem is ugrott el azok elől. Úgy vélte: a világ vezetői emellett azért is figyelnek oda Magyarországra, mert Orbán-kormány jó válaszokat adott a nemzetközi kihívásokra. Hozzátette: Orbán Viktor volt az első miniszterelnök Európában, aki felismerte az illegális bevándorlás veszélyeit, és Magyarország képes volt saját erejéből megvédeni magát.

Menczer Tamás kitért arra is: diplomáciai sikerek nem választhatók el Orbán Viktor személyétől. 30 éve dolgozik a magyar emberekért, hol kormányon, hol ellenzékben, és ez a folytonosság, következetesség elismerést vált ki a nemzetközi színtéren.

Az államtitkár kijelentette: a magyar külpolitika iránya nem fog változni a jövőben sem, továbbra is mindent megtesznek a magyar érdekek védelmében, akár biztonsági, akár gazdasági kérdésekről van szó. Egy erős nemzetállamokra épülő Európai Unióban vagyunk érdekeltek, és abban, hogy pragmatikus és egymás tiszteletén alapuló kapcsolataink legyenek a keleti és déli partnereinkkel.

Hát ha valamit érdemes tisztelni a felcsúti fáraóban, az valóban a következetesség. Meg a fittség és az egészség és a jókedv. Szerintem ma már nem megyek ki a napra, így is fáj a fejem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.