Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Tényleg leszakadt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hazai fejlesztéspolitika központi kérdése a területi felzárkóztatás, illetve a területi szemlélet erősítése – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten, az Exonomx Növekedés és egyensúly (Macronomx) című konferenciáján.

    Navracsics Tibor kifejtette: az elmúlt tíz évben centralizált struktúrában történt az európai uniós források elosztása, ami gyorsabb ütemű felzárkózást is hozott, ugyanakkor a területi szempontok kevésbé voltak hangsúlyosak.
    A területfejlesztés 2022-ben ismét megjelent kormányzati szinten, és célul tűzték ki, hogy az ágazati szempontok mellett azonos értékűek legyenek a területi, helyi szintű szempontok – hangsúlyozta.
    Magyarország 2004 óta folyamatosan zárkózik fel az Európai Unió átlagához, az adatokat vizsgálva azonban kiderül, hogy regionális szinten nem ilyen jó a helyzet, a hazai felzárkózás ugyanis jórészt Budapestnek köszönhető – hívta fel a figyelmet a miniszter. (MTI)

Hogy mik vannak! Csak nem Szabolcsba, vagy Nógrádba sikerült véletlenül elhurcolni Orbán Viktort a titkos kampánykörút során, ahol rácsodálkozott a valóságra? Jó, csak vicceltem. Ilyesmi természetesen nem fordulhat elő – mármint az, hogy a csúti csoda szembesüljön a valósággal, és ez még érdekelje is -, egyszerűen nagyon kellenek a szavazatok. A vidék szavazatai is. Miután eddig úgy tudta a pártvezetés, hogy a vidék zsebben van, aztán most azt látják a Tisza párt gyűlésein, hogy ez talán már nem fedi a valóságot, kell valamit lépni. Pénz az mondjuk most sincs, de hátha elég lesz egy ilyen homályos ígéret a szavazatok megszerzéséhez. Amúgy igazán szép teljesítmény a kormánypárt részéről annak felismerése, hogy szakad le a vidék. Csakhogy már ott tart a folyamat, hogy sok helyen nemhogy orvos, gyógyszertár, tömegközlekedés, munkahely, posta, bankterminál, de még bolt sincs, alapvető feltételek hiányoznak. Ehhez képest a falufejlesztés jegyében építettek egy csomó játszóteret százmilliárdokért. Magam is úgy hiszem, hogy ebben a helyzetben arra kell költeni a pénzt, akár van ott gyerek, akár nincs. És aztán rá lehet csodálkozni arra, hogy ennek ellenére sem zárkózik fel semmi semmihez. Ki érti ezt?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.