Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehát a fűszolárral ápolt gyepszőnyeg értékesebb, mint az emberi élet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, drága olvasóink! Szeretettel és tisztelettel. Nagyszerű, hogy itt vannak, újabb fantasztikus napra virradtunk a fűtött gyepes stadionok és a pad alatt megfagyó hajléktalanok országában, ahol rengeteg rosszindulatú sajtóhír próbálja rossz színben feltüntetni a demokratikusan megválasztott, kétharmados felhatalmazással kormányzó tévedhetetlen bűnbandát. Hogyne tudnám, hogy Angliában is fűtik a stadionokat télvíz idején, meg máshol is vannak hajléktalanok, de mégiscsak van annak valami rothadás bűzét árasztó penetráns bája, hogy a béka segge alatt teljesítő NB akárhányas csapatok stadionjainak fűszolárral ápolt gyepszőnyegei értékesebbek, mint az emberi élet.

És miközben dübörög a lakhatási válság, a csillagos eget rugdossák az albérletárak, a hajléktalanokat büntetik a hajléktalankodás miatt, a fővárosban mintegy 4000 önkormányzati lakás áll üresen. Ez csaknem a duplája annak, amennyi 2011-ben volt. Vagyis a fővárosi bérlakások csaknem tíz százaléka nincs bérbe adva. Tudom, hogy az elvtársakban fel sem merül, hogy az üresen álló önkormányzati bérlakások hasznosításával a hajléktalanok több mint 10 százalékát lakáshoz lehetne juttatni. Nem, dehogy ez szóba sem jöhet, a kereszténynemzeti pátosszal összeegyeztethetetlen is volna, ha a legkiszolgáltatottabb honfitársaik érdekében valami érdemit cselekednének. Bele is zavarodnának, ha nem a gecinizmus sütne mindenből, amire ráteszik a kezüket. Aki még valamennyire tudja használni az agyát a folyamatos kormányzati sorosozás, migránsozás és melldöngetés közepette, azt viszont érdekelheti – a KSH-tól tudjuk, nem én találtam ki -, hogy a magyar háztartások mintegy harmada küzd a magas lakhatási költségekből adódó anyagi gondokkal, tehát kifejezetten indokolt lenne, hogy minél több szociális alapú bérlakás legyen. Szintén nem én gyártom az álhíreket, a Habitat for Humanity Magyarország jelentése jutott arra, hogy Magyarországon csaknem 840 ezer ember küzd súlyos problémákkal olyan háztartásokban, ahol a bevételek több mint 40 százalékát teszik ki a lakhatási költségek. Namármost tudom, hogy a 840 ezer sokkal kevesebb, mint az 1 382 000 (amennyien állítólag kitöltötték és vissza is küldték a milliárdos szemfényvesztészt szolgáló családügyi nemzeti konzultációs kamukérdőíveket), de ha szűk 1, 4 millió ember véleménye nemzeti konszenzust szült a kormány szerint, akkor 840 ezret ki lehet dobálni az ablakon? Ezek szerint simán.

Nyilván ahol az istenverte minimálbér emeléssel sem a dolgozók, hanem a kormány jár jól, ott egyre nevetségesebbnek érzi magát az ember, amikor a fentihez hasonló kérdéseket feltesz magának. Pedig döngetik a téglaporral vastagon beborított mellüket, megint tolják bele a pofánkba a jobban teljesít kampányukkal, hogy 2010 óta duplájára nőtt (60 236 forintról 99 085-re) a minimálbér és bezzeggyurcsány. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy míg 2010-ben egy minimálbéres után az állam 34 212 forint bevételre tett szert, addig idén ez már 81 205 forint, vagyis 137,4 százalékkal többet kaszál egy dolgozón az állam. Közben a munkavállalói terheket is olyan unortodox módon sikerült csökkenteni, hogy a 2010-es 13 264 forint helyett idén már 49 915 forintot tesznek ki, így pedig egy kötelezően adandó legkisebb bérre bejelentett dolgozó 276,3 százalékkal (!!!!) fizet be többet az államkasszába. És erre jön rá minden elképzelhető aljasság csúcsa: amikor azzal zsibbasztják a populációt, hogy az átkozott rabszolgatörvényükkel ők csak azoknak szeretnének a kedvében járni, akik többet akarnak dolgozni. Ezeknél a műanyagba csomagolt álkeresztény hazafiaknál senki és semmi nincs lejjebb.

Tegnap, amikor Gulyás Gergely kormányinfón felöklendezett dumáit hallgattam, arra jutottam, hogy az orbánista generációval szemben az újhullámos fiatal és demokrata bagázs, az úgynevezett utánpótlás talán még kártékonyabb és veszélyesebb lesz. Amennyire naiv vagyok, nem gondoltam volna, hogy Gulyás (aki most 38 éves, Orbán 47 volt, amikor felrobbantak a fülkék és elszabadult a hajóágyú) képes lesz szemrebbenés nélkül letagadni és hazugságnak nevezni a Fidesz Birnbaum nevű gyűlöletgyárosának minapi beismerő vallomását arról, hogy egy egyszerű terméket csináltak Sorosból, amit eladtak a kreténeknek; hogy egy hazug összeesküvés-elméletre építettek globálisan eladható mocskot. És Gulyás letagadta, sőt: utólag sem érzi elhibázottnak, hogy ezt tették. Ennél nagyobb disznóság csak a Nagy Blanka-ügy kapcsán ugrált ki a kancelláriaminiszter fogainak kerítésén, amikor védelmébe vette Bayer útszéli hörgését. Szerinte méltánytalan csak a reakciót minősíteni, az akciót nem. Köztársasági elnökről, közjogi tisztviselőkről abban a stílusban nem beszélünk, ahogy a gimnazista beszélt – mondta Gulyás, és szerintem ebben minden is benne van: vagyis a választott/senki által meg nem választott polcra került közjogi méltatlanságokat nem bajszosszarozunk és nem gecizünk, ellenben a Fidesz 2,8 millió szavazóján kívül eső magyar polgárok csoportját napi, heti szinten lehet gyalázni, és az eltakarításukon viccelődni. Megint szólok: ennek az útszéli hergelésnek a belátható és beláthatatlan következményei ott forrnak a magyar társadalom mindennapjaiban, és amikor a felszínre törnek, az tragikus lesz.

Mindeközben Polt Péter jogi és logikai aberrációktól hemzsegő határozatban tisztítja a terepet a nyílt agresszió előtt, az olajszőkített belügyminiszter körlevélben utasította a Belügyminisztérium apraját-nagyját, hogy mi mi a teendő abban az esetben, ha ellenzéki képviselők megpróbálnak bejutni a BM, vagy az az alá tartozó valamelyik intézmény épületébe. Pintér úgy látja az utóbbi idők fejleményeiből, hogy van oka rettegni. Pedig ez még nem az, Pintér elvtárs, még mindig nem szükséges rettegni. De eljön az idő, amikor arra is sor kerül. A legjobb irányban haladunk afelé.

Jelen állás szerint a fényességes drágaminiszterelnök úr szónokol a sajátjának tekintett közpénzrádióban, ahol ezúttal nincsenek kényelmetlen kérdések. Valószínűleg szót ejtünk majd a hörgéséről, addig is elmondom, hogy Hódmezővásárhely demokratikusan megválasztott polgármesterét szisztematikusan öldökli a fideszes bosszú. Most éppen az utolsó médiafületet is elvették Márki-Zay Pétertől, amennyiben a település önkormányzati lapját szerkesztőbizottság irányítja ezentúl: az állampárti elvtársak a testület öt helyéből hármat szavaztak meg maguknak. Kell még valamit mondanom? Nem nagyon. Bár az némiképp elkeserít, hogy idén nem lesz Békemenet. Csak nem alábbhagyott a tömeges menetelési kedv?

Köszönöm a figyelmet, később folytatjuk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.