Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szijjártó: ismét megdőlt a beruházási rekord Magyarországon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig tűkön ülve lerágjuk a körmeinket azt találgatva, hogy a holnapi kormányinfó vendége (így reklámozza a főnökét Havasi), az ország miniszterelnöke mi mindenre nem fog válaszolni, holott remélhetőleg nem éppen templomból jövet áll meg egy-két órára beletörölni a lábát a nyilvánosságba (nem mondom, hogy aki teheti, vegyen eurót), nézzünk valami jó hírt.

Azon kívül, hogy Varga Mihály mindent is rendben talált a költségvetéssel és a gazdaság állapotával kapcsolatban (amit meg nem, arról a háború és a szankciók tehetnek, amelyek az európai gazdaságok jelentős részét hamarosan recesszióba döntik, csak mi ússzuk meg ezt is), az EU Szijjártó nevű vétóbajnoka már Szöülból dübörögteti a sikerpropagandát. Miközben a negyedik fideszes kétharmad hajnalára Magyarországot sikerült hivatalosan lerugdosni az EU második legszegényebb országát megillető posványba, miközben csak Bulgáriában keresnek kevesebbet a népek, mint a fehér, keresztény Magyarországon, miközben az infláció tekintetében Európa tetején állunk, a külgazdasági és külügyminiszter hazaüzente, hogy GYŐZTÜNK: ismét megdőlt a beruházási rekord Magyarországon.

Mintegy 2600 milliárd forinttal idén ismét megdőlt a beruházási rekord Magyarországon, a friss adatok szerint a legtöbb beruházás ezúttal is Dél-Koreából érkezett, ahonnan számos vállalat újabb fejlesztéseket tervez hazánkban.

Európa szánalmas akkumulátor-gyarmatának külügyminisztere, a Párt vallási fundamentalizmusának alapját képező futballból vett hasonlattal élve odáig ragadtatta magát, hogy miszerint mára

Magyarország az elektromos autóipari átállásnak nemcsak hogy az Európa-bajnoka, de a világbajnoki címre is joggal pályázhatunk.

Miután évekig hajszolták a gazdasági növekedést, teljesen eltorzítva a gazdaságot, miután mindent alárendeltek a GDP-növekedésnek, és kiderült, hogy sajnos közgazdászok korábbi figyelmeztetéseivel összhangban éppen összeomlik a kóceráj, az ország letolt gatyával, sebezhetően áll a vérzivatarban, egyre szélesebb rétegek szakadnak le a korrupció és a kormányzati dilettantizmus egyenes következményeként, most sem jönnek zavarba a valóságtól. Dübörög a sikerpropaganda megdőlő rekordokról, Eb- és vébécímekről. Jól jön majd sokaknak a karácsonyi asztalra. Jobb híján. Mekkora király ez a Szijjártó, hogy ezt is elintézte nekünk. Íme a dörgedelem:

A kelet-ázsiai cégek folyamatosan hódítják meg az európai piacokat, és az elmúlt tizenkét év kormányzati politikájának eredményeképpen gyakran döntenek magyarországi beruházási helyszín mellett a kedvező körülmények miatt. Ennek bizonyítéka, hogy hazánkban 2022-ben ismét megdőlt a beruházási rekord, összesen 2600 milliárd forint értékben, ráadásul úgy, hogy ebben még nincs is benne minden idők legnagyobb beruházása, a kínai CATL ugyanis csak jövő év elején kezdi építeni debreceni akkumulátorgyárát.

„Soha korábban egyetlen esztendő leforgása alatt ennyi beruházás a beruházásösztönzési rendszeren keresztül még nem érkezett Magyarországra”. Körülbelül 1100 milliárd forinttal idén is Dél-Koreából érkezett a legtöbb beruházás, az elmúlt négy évben immár harmadjára, és ezek nagyrészt az elektromos autóipar területén valósulnak meg. A második helyen a német, a harmadikon pedig a magyar vállalatok állnak.

A dél-koreai Samsung SDI és SK Innovation honosította meg hazánkban az elektromos akkumulátorgyártást, s ezen vállalatokat egyre több beszállító cég követi a kelet-ázsiai országból. 2014 óta harminckilenc dél-koreai elektromos autóipari beruházás jött létre több mint tízmilliárd eurónyi értékben.

„Mára elmondhatjuk, hogy Magyarország az elektromos autóipari átállásnak nemcsak hogy az Európa-bajnoka, de a világbajnoki címre is joggal pályázhatunk. Azzal, hogy a koreaiak meghonosították az elektromos akkumulátorgyártást Magyarországon, azzal megteremtették a lehetőségét annak, hogy a magyar gazdaság hosszú távon növekedési pályán tudjon maradni, és ezáltal most el tudjuk kerülni az európai gazdaságra leselkedő recessziót”.

A nap folyamán hat dél-koreai vállalat vezetőivel tárgyalt további beruházásokról, s közölte, hogy a hazánkban több mint hatezer embert foglalkoztató Samsung SDI és SK Innovation is a következő beruházásai ütemezését tervezi, ahogyan több beszállító is.

Mára a dél-koreai vállalatok alkotják a negyedik legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, a kétoldalú kereskedelem pedig újra rekordot döntött, a tavalyi csúcs ötmilliárd dollár volt, de idén szeptember végéig a forgalom 22 százalékkal nőtt.

Üdvözölte, hogy már van közvetlen légijárat Budapest és Szöul között, ráadásul a Korean Airlines heti kettőről háromra emeli a járatok számát. Illetve kitért arra is, hogy a tető alá hozott regionalizációs megállapodás alapján a magyar élelmiszeripari termékek visszatérhetnek a dél-koreai piacra.

Szijjártó Péter a dél-koreai kereskedelmi és külügyminiszterrel is találkozott, s az Európai Unióban elsőként kereskedelem- és beruházásösztönzési keretmegállapodást kötött Dél-Koreával, aminek nyomán újabb beruházások érkezhetnek és exportlehetőségek nyílhatnak. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.