Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szegénységi bizonyítvány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Idén 2346 önkormányzat nyert el támogatást szociális célú tüzelőanyag vásárlásához – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Dukai Miklós emlékeztetett: a kormány 2010-ben egymillió új munkahely létrehozását vállalta, amely azóta létre is jött, a rászorulók megsegítésére pedig 2011-ben indították el – akkor még 900 millió forint körüli összeggel – a szociális tüzelőanyag-programot.

Ennek a pályázatnak ma már ötmilliárd forint a keretösszege, és évente 180-200 ezer háztartásnak nyújtanak segítséget – tette hozzá.

Az államtitkár jelezte: a tüzelőanyag 95 százalékban tűzifát jelent – amelyet az önkormányzatok a kormányhivatalok által bejegyzett erdőgazdálkodóktól, 95-98 százalékban az állami erdőgazdaságoktól szereznek be -, de barnakőszén vásárlásához is igényelnek néhányan támogatást.

A programra Dukai Miklós tájékoztatása szerint április 30-ig lehetett pályázni, május végére született döntés, és szeptember végéig kapják meg az önkormányzatok a folyósított összeget. A tüzelőanyagot az emberekhez az önkormányzatoknak kell eljuttatniuk február 15-ig.

Dukai Miklós a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a programról elmondta: Magyarország 2864 ötezer lakos alatti önkormányzatából 2346 pályázott, és nyert is el támogatást tűzifára.

A legtöbb igény Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Baranya vármegyéből érkezett, ahol az aprófalvas településszerkezet jellemző – ismertette az államtitkár. (MTI)

Ez azért durva! Dukai Miklós államtitkár valójában hencegni akart és elmondani, micsoda hihetetlenül nagylelkű a rezsim, közben pedig valami teljesen másra világított rá. Mégpedig arra, hogy milyen nyomor és szegénység jellemzi a vidéket. 2864 faluból 2346-ban szükség van arra a kevés tűzifára is – mert azért sok nem jut belőle, de néhány hetet ki tudnak húzni a családok, ami a semminél több -, mert akkora a szegénység. És az is kiderül a közleményből, hogy a kormány mennyire figyelmen kívül hagyja a realitásokat. A tüzelőt február 15-ig kell eljuttatni a rászorulókhoz. Tehát a tél végéig. Addig nyugodtan vacoghatnak, aki nem fagy meg február közepéig, az kap egy kis tüzelőt. Hát nem kedves? Szerintem is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.