Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Stabilan versenyképes, csak kicsit hazudós

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az tuti hogy legstabilabb. Mármint a magyar kormány. Be van betonozva, mint a franc. NER-be, Polt Péterbe, alaptákolmányba, ukrán vendégszavazókba, választási csalásokba, mindenhová. Erdogan pajtásnak ilyen hülyeségekkel nem kell cicmötölnie. Ő egyszerűen letartóztatja, vagy akár kivégezteti az ellenfeleit.

Aztán miféle versenyképességi akcióterven tetszik agyalni? Mészáros Lölö helyet szorít maga mellett néhány török strómannak, cserében befigyel pár törökországi projekt? Mást nehéz elképzelni egy olyan érdekszövetségről, amelyik szisztematikusan szétverte a piacot, vele a versenyképességet és most is azon dolgozik, hogy az oktatást kihúzza a jövő generáció lába alól. Ma már a versenyképességet nem kalapácsban és csavarhúzóban mérik. Annyira cefetül versenyképesek vagyunk, hogy már az ide telepített összeszerelőipar is kezd kisomfordálni az országból, mert nincs képzett munkaerő. Vagy ha marad, tömegével hozza be az ukrán vendégmunkásokat. Kis hazudós.

Magyarországon van Európa egyik legstabilabb kormánya – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-török üzleti fórumán, amelyen részt vett Recep Tayyip Erdogan török elnök is.

 A kormányfő azt mondta, Törökországnak is stabil a kormányzati rendszere és egy erős felhatalmazású vezetője van, és abban bízik, hogy a stabil kormányok gazdasági együttműködése nagy sikerre vezet majd.
    A miniszterelnök arról is beszélt, a magyar gazdaságnak kulcskérdés a versenyképesség, és bár Magyarország ma már egy versenyképes országnak tekinthető, de „egyáltalán nem vagyunk megelégedve a mostani állapotokkal”. A magyar gazdaság versenyképességét radikálisan javítani kell, ezért a kormány hamarosan – talán már ezen a héten – elfogad egy versenyképességet segítő akciótervet – közölte.
    A fórumon felszólaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a magyar és a török üzleti közösség tagjai régi jó ismerősként üdvözölhették egymást, tekintettel arra, hogy Magyarország első számú kereskedelmi partnere a térségben Törökország, amellyel tavaly „minden idők legmagasabb kereskedelmi forgalmát tudtuk elérni”. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.