Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Sajnos az otthonápolási díj emelésére nincs pénz. Amúgy meg kuss legyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Csupa remek hírrel érkeztem. Egy kicsit enyhült a meleg és péntek van. Ez utóbbi azt jelenti, hogy holnap szombat lesz, aztán megint. Vagy vasárnap, teljesen mindegy.

Én most megnyugodtam. Jó tudni, hogy Orbán Viktor unokái méltó körülmények között nyaralhatnak, ha éppen a Balaton partján pihengetne a család. Arra azért kíváncsi lennék, hogyan lehet forgalomképes egy olyan ingatlan, amelyik a telekkönyvi adatok szerint mezőgazdasági épületeket tartalmaz, amúgy meg luxusépületeket úszómedencével. És ez nem olyan úszómedence, mint Újhelyi István békalencsés kacsaúsztatója, amin hetekig ugrált a komplett pártpropaganda, hanem igazi. Az Átlátszó felvételein meg lehet csodálni a legújabb nemzeti vagyont.

Nincs is annál csodálatosabb, mint amikor egy miniszter rajong a magaskultúráért. Kásler doktorprofesszor ilyen kultúrrajongó. Jut néhány millió forint erre is a közösből. Például Szikora Róbert koncertre. A HVG 52 millió forint értékben sorolja a támogatott nagyonművészeket. Demagóg geci leszek, jó? Ebből a pénzből 60 olyan ember kaphatna havi 100 ezer forintos ellátást egy teljes éven át, aki otthon gondozza a magatehetetlen hozzátartozóját – most nem egészen 30 ezer forintból -, és amire nincs pénz a költségvetésben. Nem én mondom, Gulyás Gergely mondta a kormányinfón.

Ugyancsak a HVG sorolja azokat a tételeket, melyeket a Bethlen Gábor Alap közreműködésével tolt át a határon a kormány. Pontosabban a külföldre öntött pénzek egy részét, hiszen más módszerekkel is áramolnak kifelé a magyar adóforintok. Csak a BGA 90 milliárd forinttól szabadította meg a magyar adófizetőket tavaly, ennek döntő része Romániában landolt. De az otthonápolási díj emelésére sajnos nincs pénz, bár vannak szívszorító esetek. Aha.

És még, csak úgy iderakom:

A magyarul beszélő kárpátaljai orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak nyújtott fizetéskiegészítő magyar kormányzati támogatás és a lakossági egészségügyi ellátást javító fejlesztési programok az orvosok és a lakosság szülőföldön maradását segítik elő – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Csapon, a magyar kormány támogatásával felújított klinika és családorvosi rendelőintézet ünnepélyes átadásán. (MTI)

Biztosan sokan belefutottak az Angela Merkel remegéséről készült videók valamelyikébe. Nem vagyok orvos, nem tudom, mi lehet a baj. De valami baj van, azt hülyeség tagadni. Szerencsére a nyolcaska el is kezdte megfejteni a dolgot. Hosszú cikkentyűben találgat a költő, hogy alkohol, antidepresszánsok, netán nikotin okozza. Várom már, hogy Orbán Viktor rángatózásáról, nyelvcsapkodásáról, nyakkendőrángatásáról mikor jelenik meg egy hosszas fejtegetés. Természetesen orvosok véleményére alapozva, mint Merkel esetében.

Mutatok valamit, jó?

És még valamit:

Értem én, hogy egész Magyarországon nem találtak egy boldog családot, amelyiket legalább hátulról le lehetett volna fotózni. De legalább fizettek érte a Shutterstocknak?

Vlagyimir Putyin interjút adott a Financial Timesnak és ezt az MTI olyan érdekesnek találta, hogy igen hosszasan idézte.

Az orosz államfő szerint a liberálisok „ma már nem diktálhatnak senkinek semmit ugyanúgy, ahogy azt az utóbbi évtizedekben próbálták”.
Putyin megfogalmazása szerint a liberális eszme azt vélelmezi, hogy „semmit nem kell csinálni, a migráns büntetlenül gyilkolhat, fosztogathat, nemi erőszakot követhet el, mivel tiszteletben kell tartani az őt migránsként megillető jogokat”.
    A liberális eszme azonban elavulttá vált, mivel szembekerült a népesség túlnyomó többségének érdekeivel – mondta az orosz elnök. Hozzátette: a közvélemény a multikulturalizmus, a nyitott határok és a bevándorlás ellen fordult. (MTI)

Mennyire ismerős duma! A szabadság kiment a divatból, a migránsok pedig bűnözők. Sőt, rájuk nem vonatkoznak a törvények sem, azt tesznek, amit csak akarnak. Sajnos az MTI az FT újságírójának kérdéseit kispórolta az összefoglalóból, pedig eléggé valószínű, hogy azok legalább annyira érdekesek lehettek, mint ez unalomig ismételgetett hazugsághalom.

Minden nép keresi eredetét, származását, minél pontosabb képet szeretne kapni múltjáról, hiszen annak tudatában lehet dönteni az előttünk álló kérdésekben – mondta lapunknak Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója. Őstörténetünket új módszerekkel kutatják, a magyar történelmi kérdésekhez pedig előítéletek nélkül állnak hozzá abban a tizenegy kutatócsoportban, ami az intézethez tartozik.

Ez meg a Magyaridők Nemzetről van. Ez Kásler doktorprofesszorminiszterúr aktuális önmegvalósítása. Ennek a szervezetnek kell több pénz, jó lenne egy méltó és impozáns épület és esetleg egy kurvanagy Attila szobor sem ártana. Mert ugyan a világon semmi közünk nincs Attilához, de az nem fontos, első az eredetkutatás, mert majd annak fényében fogjuk tudni eldönteni a jövőnket is. Ja, nem tudom, említettem-e már, hogy az otthonápolási díj emelésére nincs pénz a költségvetésben.

Azt hiszem, elég lesz ennyi reggelre. Hamarosan jövünk és lövünk, mint Attila, az ősmagyar.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.