Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Rétvári arcára ez is bármikor ráfér: a kormány számára a gyermek a legfontosabb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem kevés dolog van, ami olyan mély indulatokat képes kiváltani kicsit is tájékozott, a saját és a gyerekei, unokái jövője miatt felelősséget érző emberből, mint amikor a gyermekvédelemmel házaló, ám a gyermekeket is, csak úgy, mint mindenki mást is magasról leszaró, kizárólag a hatalom megtartásában érdekelt rezsim, amely nemcsak szerintem, de szakemberek szerint is nagyobb károkat okoz a lelkek roncsolásával, mint a lopással, időről időre előáll azzal, hogy számára a gyermek a legfontosabb. Most konkrétan az állampárt az online térben is meg akarja védeni őket.

Rétvári, rendőrminisztériumi államtitkárral egyetértek: a gyermekek védelme mindennél fontosabb. Kár, hogy a kivételt ez alól éppen ő és a kormánya képezi. Már ha nem arra figyelünk, hogy mit pofáznak, hanem hogy mit tesznek. Nekik nem fontosak a gyerekek, ahogy a nélkülözők, a betegek, a kiszolgáltatottak, és senki más se. Ez a kormány egy egész társadalmat, köztük a gyermekeket is megbetegíti lelkileg azzal, hogy hosszú évek óta  folyamatos harckészültséget közvetít feléjük, nemcsak köztéri plakátokon hirdeti, hogy mindenféle ellenségek ellen harcolni kell, hogy háború van, hogy támadnak a migránsok, hogy Brüsszel az atombomba, hogy Gyurcsány és Soros a háborúpárti patás ördög, de az interneten is kikerülhetetlenek a Rogán-univerzum mérgező propagandatartalmai. Ez a kormány magasról tesz arra, hogy ez a folyamatos gyűlöletpropaganda olyannyira hatásos, hogy 2019 óta látványosan emelkedik a szorongásról, tartós félelemről beszámoló gyerekek aránya. Ez a kormány magasról tesz arra, hogy az óvodákban a szorongás, a viselkedés- és figyelemzavar, az iskolákban ezek mellett a depresszió, pánik, önsértés vagy akár a súlyosabb mentális zavarok megjelenése mára rendszeres lett. Ezt a kormányt nemhogy nem érdekli, hogy egyre több fiatal küszködik mentális problémákkal –  mert a való világban és az interneten is ömlik az arcába sok más káros tartalom mellett a NER-propagandamocsok -, de mindent meg is tesz azért, hogy csökkenjen az óvoda- és iskolapszichológusok száma. Az oktatási rendszer tudatos szétverésével, a pedagógusok elengedhetetlen béremelésének politikai iszapbirkózási témává züllesztésével többek között azt sikerül elérni, hogy ezeknek a gyerekeknek ne legyen kihez fordulniuk.

Nem sok megvetendőbb dolog van annál, mint amikor egy ilyen bizonyíthatóan gyermekellenes kormány ügyeletes beszélő feje az elkötelezett, felelős gyermekvédő szerepében tetszeleg. Pedig egy valóban súlyos kérdésről van szó, amit rohadtul komolyan kellene venni. Ezt viszont addig nem lehet komolyan venni, ameddig Rétvári és propagandakormánya jelenti az egyik legnagyobb veszélyt a gyermekek épségére. Igen, az online térben is.

A kormány számára a gyermek a legfontosabb, ezért elengedhetetlen a gyermekek védelme az online térben is – hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a Gyermekjogok a digitális térben című gyermekjogi plakátkampány sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Elmondta, hogy a 16-24 éves korosztályban a fiatalok 52 százaléka naponta több mint öt órát tölt az interneten a KSH adatai szerint. „A fiatalok számára a net a mindennapok részévé vált, és mivel sok időt töltenek el az online térben, a veszélyek is sokasodnak, amelyek itt érhetik őket”.

Az államtitkár kiemelte: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH), valamint az Integrált Jogvédelmi Szolgálattal együttműködésben indított plakátkampány fő üzenete, hogy tudatosítsák a fiatalokban: internetes zaklatások és visszaélések esetén „van kihez fordulni.” (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.