Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Részleges szabadság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

 A legújabb jegybankelnöki rendelet értelmében a nem városi rangú településeken készpénzes automata abban az esetben üzemeltethető, amennyiben azt az ügyféligény, a forgalmi adatok vagy a lakosságszám indokolja. Vagyis a jegybankelnök új ötletének köszönhetően kevesebb ATM is elég lehet a kisebb településeken a törvényi előírás alapján.

Nem mániám a fura nevű mozgalom – nem vagyok hajlandó úgy használni a párt nevét, hogy annak kimondásával, leírásával magam is akaratlanul egy platformra kerüljek velük, vagy valami módon közösséget vállaljak – közleményeinek, vagy bármi hősies tettének propagálása, de ez a kis fogalmazás tökéletesen rámutat arra a szárnyaló intellektusra, ami kétségtelenül a sajátja a pártnak. Az mondjuk szerintem is szemétség, hogy a falvak lakóit ezen a módon is lehetetlen helyzetbe hozzák. Azt nem tudom, például buszon lehet-e bankkártyával jegyet venni, egy kisboltban, fagyizóban, kocsmában kártyával fizetni, netán a piacon – már amennyiben van termelői piac a környéken – készpénz nélkül vásárolni. Elképzeléseim persze vannak, de konkrét tudásom nincs. Ámde. Azt azért csak tudnia kell ennek a nagyon nemzeti pártmozgalomnak is, hogy a készpénzhasználat szabadsága nem pont ott kezdődik, hogy a számlára érkezett pénzt kiveszi az ember az automatából, hanem ott, hogy eleve úgy jut hozzá. Sokszor hivatkoznak az ilyen szabadságharcosok arra, hogy a bankok lenyúlják az embert, bezzeg a kp. használat! Elárulom, az sincs ingyen, ráadásul szerintem nem egészséges sem otthon tárolni pénzt, sem azzal mászkálni. Én legalábbis nem szívesen tennék ilyesmit. Ja, és az adócsalás, pénzmosás is szorosan kapcsolódik a készpénzhasználathoz.

A magam részéről – meghagyva persze a jogot, de a lehetőséget is, hogy mindenki úgy használja a pénzét, ahogy csak akarja – egyrészt megtanítanám az embereket a kártyahasználatra – döbbenetesen sokan nincsenek tisztában még az alapokkal sem, és nem is az online-bankolásról beszélek, csupán a kártyahasználatról -, másrészt kötelezővé tenném mindenhol és mindenkinek – a vízvezetékszerelőtől kezdve a piaci kofáig -, hogy legyen lehetőség elektronikus fizetésre. Ennek millió módja van, nem kell sokszázezres terminál, sok helyen van például olyan banki alkalmazás, amibe az eladó kódját beírva utalhatunk pillanatok alatt, akár használt gatyát veszünk az ócskásnál, akár paradicsomot a piacon. (link kommentben)

Kevesebb bankautomata a falvakban – újabb intézkedés a készpénzhasználat visszaszorítása érdekében

   A legújabb jegybankelnöki rendelet értelmében a nem városi rangú településeken készpénzes automata abban az esetben üzemeltethető, amennyiben azt az ügyféligény, a forgalmi adatok vagy a lakosságszám indokolja. Vagyis a jegybankelnök új ötletének köszönhetően kevesebb ATM is elég lehet a kisebb településeken a törvényi előírás alapján. Ennek egyenes következménye lesz, hogy egyre nehezebb lesz a falvakban készpénzt felvenni, így egyre többen fogják előnyben részesíteni az elektronikus fizetést, ami teljes diktatúrához vezethet. Nem elég, hogy egyre magasabbak a banki költségek, tranzakciós díjak, ezzel az intézkedéssel egyenes utat adnak a készpénzhasználat visszaszorításához. A kormány évek óta folyamatosan építi le a kis településeket és az életvitelhez szükséges infrastruktúrát is. Ez az rendelet újabb csapás a készpénzhasználat ellen! Állítsuk meg a globalisták tervét, követeljük, hogy legyen a készpénzhasználat alkotmányos jog!

dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa

     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.