Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rászorulók Húsvétja a Blaha Lujza téren

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kormány szerint minden rendben van az országban, felszámolták a szegénységet, minden happy. Igen? Ez érdekes! Akkor miért állnak tömegek sorba minden ételosztáskor?

De mi, a Minden Ember Számít Egyesület (MESZE) és a Keleti Csoport, nem érünk rá ezen vitatkozni, mi cselekszünk, most például azoknak segítünk, akiket nem vár Húsvétkor az otthon melege, a család szeretete, illetve mindenkinek, aki napjainkban nélkülözni kényszerül, akiknek nincs részük a Húsvét ünnepében.

2018. március 31-én szombaton, 13 és 14 óra között a Blaha Lujza téren étel-, ruha- és ajándékosztást tartunk hajléktalanok és mélyszegénységben élők részére.

Újdonság!

Mivel esős idő várható, kértük a rendőrség jóváhagyását, hogy a Blaha Lujza téri aluljáróban tarthassuk meg a rendezvényt! ELFOGADTÁK! Először lesz (eső esetén) ételosztás aluljáróban!

Közelebbről megismerve egyes sorsokat, beláthatjuk, hogy akár mi is bármikor kerülhetünk az ajtón kívülre. És onnan már szinte nincs visszaút. Ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy a szervezőkkel közösen – meleg étellel, ajándékokkal – tegyék ünneppé az idei Húsvétot minden rászoruló részére, egyszersmind felhívva a társadalom és a döntéshozó politikusok figyelmét a szegénység égető és megoldatlan problémájára.

A tervek szerint mintegy 500 fő részére készül lecsós rizses hús, húsvéti sonka, tojás, sütemény. Az ebéd- és ajándékosztás 13 órakor kezdődik.

Várjuk civilek adományait, főként tartós élelmiszereket, édességet, gyerekjátékokat, amelyek érkezhetnek akár egy egyszerű szatyorban vagy ünnepi csomagolásban is.

Ujhelyi Sándor alelnök

Minden Ember Számít Egyesület (MESZE)

 

További információ:

Ujhelyi Sándor, Tel.: 06-20/546-7323

 

Az esemény Facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/369927846749513/

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.