Július 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Pedig 30 éve éjt nappallá téve keccsöl

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,725,271 forint, még hiányzik 1,274,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokkoló, hogy elrohant ez a hét. Ami hagyján, de a január is. Tiszteletteljes jó reggelt kívánok mindenkinek, aki miért nem alszik február első napján, szombat reggel 8-kor!? De ha már ilyen szépen feltámadtunk, akkor minden tőlem telhetőt el fogok követni azért, hogy megspóroljam a ma reggeli kávéjukat.

Amíg mi aludtunk, az Egyesült Királyság hivatalosan is távozott az Európai Unióból, a koronavírus nem állt meg az országhatároknál, továbbá magunk mögött hagytuk azt a röhejes napot is, amikor a tisztelt politikusoknak szemfényvesztésileg nyilatkozniuk kell a vagyonukról. Minden tiszteletem és együttérzésem, de valahol sajnálatom is azoké, akik ezeknek a szánalmas virtuális fecniknek a tartalmát hajlandóak tanulmányozni. A magam részéről majdnem leszarom, hogy mit írtak bele. Mióta a Rogán Antal nevű feketeöves, korrupt propagandafelelős nyaralója csilliós felújítási költségeinek anyagi fedezetével összefüggésben az illetékes mentelmi bizottság világossá tette, hogy „a vagyonnyilatkozati-tételi kötelezettség nem az anyagi számonkérést, hanem a transzparenciát szolgálja”, nem tök mindegy, hogy Orbánnak hivatalosan sikerült már visszafizetnie a sok éve feleségestül maga előtt görgetett hitelét (nem!), vagy hogy mekkora összeget volt pofája beírni a plebejus megtakarítás kockába? És volt pofája beleírni, hogy egy rohadt fillér megtakarítása nincs. Továbbá se autó, se értékpapír, se egyéb ingóság. Ilyen Európa legszigorúbb vagyonbevallása. Szóval javaslom, hogy majd amikor nyolcvanhatodik sikerjelentést olvassuk arról, hogy milyen brutálisan nőttek a lakosság megtakarításai, akkor mindig tegyük hozzá, hogy kivéve Orbán Viktort. Neki szinte semmije nincs. Pedig 30 éve önfeláldozva keccsöl értünk, és semmire nem jutott.

Pedig milyen szépen eldöntöttem, hogy kávépótlás gyanánt orbánozni sem fogok. Különben sem szoktam soha öncélúan orbánozni. Csak akkor foglalkozom vele (elég sűrűn), ha muszáj. Ha kifogásom van a szavaival, a cselekedeteivel, a valósággal köszönőviszonyban nem lévő szavaival, vagy a szavait nagy ívben elkerülő cselekedeteivel kapcsolatban. Ehhez jogom van, ehhez mindenkinek joga van, pont annyira, mint hülyének lenni. Úgyhogy kénytelen vagyok a tegnap reggeli közpénzrádiós igehirdetésének egyik passzusához visszatérni (a bizonyítékok nélküli fröcsögő sorosozását már meg se hallom). Így hangzott a rasszista, antiszemita Siklósi alá rendelt Kossuth rádióban a kedélyes bájcsevely a börtönbizniszről:

Nagy Katalin örökös alákérdező: Most a sajtóban (az Origó nem sajtó – szerk.) az megjelent, hogy melyek azok az ügyvédi irodák, amelyek képviselik a börtönben ülő embereket, például Magyar György irodája 420 esetben több mint 500 millió forintot tudott kiperelni az államból, miközben az ügyvéd úr ugye arra hivatkozik, hogy egyrészt ez az ő saját dolga, senki ne turkáljon az ő zsebében, másrészt ő már három éve nem is foglalkozik ezzel a dologgal.

Orbán: Itt van ez a börtönbiznisz. Én még ilyet életemben nem láttam. Tehát az, hogy emberek, akik ügyvédnek mondják magukatén is jogi egyetemet végeztem, tehát ott vannak etikai normák -, és fölépítenek egy bizniszt, és 12 ezer pert indítanak a saját hazájuk ellen Brüsszelben egy teljesen nyilvánvalóan mondvacsinált ügyben, arra hivatkozva, hogy Magyarországon a börtönben kínozzák az embereket – mer’ erről van szó: kínozzák. A kínozásnak (sic!) az a formája, hogy nem süt be a nap, nincs elég négyzetméternyi hely, és így tovább. S ezekre a bűnözőkre hivatkozva ítéleteket csalnak ki, vagy ítéleteket csikarnak ki az Európai Bíróságon, amelyeket nekünk végre kellene hajtanunk, a pénzt oda kéne adni elvileg a bűnözőknek […], de 60%-a ennek a pénznek az ügyvédeknek a számlájára kerül. […] teljesen nyilvánvaló, hogy börtönbizniszről van szó. Én nem tudom, ezek az emberek mire kapták a diplomájukat, vagy azon kívül, hogy jogtudással rendelkeznek, a jog mögötti erkölcsi-etikai megfontolások azok hol maradtak el a tanulmányaikban. Ez egy lehetetlen dolog. Ez képtelenség. Én tudom, hogy mindenki pénzből él, meg jobb, ha több pénz van, mintha kevesebb, az ember szeretne többet keresni, mint kevesebbet, jobb kényelmesebben élni, mint kényelmetlenül, ez mind igaz. De azér’ mindennek van határa. […] Én a leghatározottabban szeretnék fellépni ezzel a börtönbiznisszel szemben […], elhiheti nekem, hogy nem szívesen fizetek egyetlen fillért se ilyen embereknek. Mert az a pénz, amit oda kell adnunk, az mind az adófizető polgárok tisztességes munkája után befizetett adóforint. Tehát ők nem az államot cselezik ki, nem a kormány zsebéből húzzák ki a pénzt, az ő pénzüket veszik el és osztoznak rajta a bűnözőkkel az ügyvédek. Tényleg nem tudok mást mondani: megáll az ember esze.

Szóval nem orbánozok, csak van néhány megjegyzésem erről a hepciáskodó, harsány, kilométerkőnek számító pofátlanságról, amit a 400 milliárdos Mészáros Lőrinc földönfutó gazdája – aki újabban a tisztességesen adózó polgárok és az etikai normák (!) védőszentjévé lépett elő – újfent megengedett magának. Amiből az is kiderül: attól, hogy valaki a jogi egyetemet elvégezte, nem lesz jogász. Az alkalmatlanabbjából megélhetési politikus lesz. Ezek között vannak olyanok is, akik miniszterelnöknek mondják magukat. Ezek között is van egy, aki mindenkori politikusi fennállásának negyedik évtizedében ott tart, hogy az esküjüknek megfelelően, az ügyfeleik érdekeit a hatályos jogszabályi keretek között (!!!) képviselő ügyvédek ellen lázít, és mondvacsinált ügyeknek nevezi a hatályos jogszabályi keretek alapján, a saját kormánya be nem tartott ígéretei miatt indított pereket.

Aki ügyvédként az ügyfelét képviseli, akár az állam ellen is, az nem a hazája ellen fordul. Szerintem a hazája ellen az fordul, aki miniszterelnökként színpadiasan azon hüledezik, hogy jogerős bírósági ítéleteteket még neki is végre kell hajtania. Én már azt sem értem, hogy az Origó nevű pártlap egyáltalán hogyan hozhatta nyilvánosságra azoknak az ügyvédi irodáknak a listáját, amelyek a börtönben levő embereket képviselik. De ha már nyilvánosságra hozta, és sikerült az egész ügyvédellenes hazug és veszélyes narratívát a lista második helyén lévő Magyar Györgyre irányítani, senkit nem zavar, hogy az egész úgynevezett börtönbizniszen éppen egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda kaszált a legtöbbet? Jó, eltüntették az iroda honlapját, a debreceni önkormányzat – amelyhez a Mohácsi Ügyvédi Iroda évek óta be van kötve, természetesen tagad -, de ez a teátrális felháborodás ennek fényében még inkább undorító. Amúgy egyetértünk: minden fillér, amit elégettek az elmúlt években, amit törvényesen elloptak, agymosásra költöttek, stadionok betonjába öntöttek, a világ távoli sarkaiba talicskáztak, vagy Mészáros és társai zsebeibe tömködtek, az mind a tisztességes adófizetők pénze volt, és soha nem merültek fel a sufnijogászkodó manőverek mögött az erkölcsi-etikai megfontolások. Erről ennyit.

Most pedig jól figyeljünk! Gulyás Gergely szintén jogász csütörtökön azt állította a kormányinfón a legnagyobb kórházi beszállítók és a kormány közötti, folyamatban lévő tárgyalásokról (apropó kórházi adósságok), hogy a beszállítókkal a pénzügyminisztérium egyesével tárgyal és remélik, hogy számukra nehezen visszautasítható ajánlatot tesz. Nehezen visszautasítható ajánlat becsületességgel nehezen vádolható sufnijogászéknál: ha lemondanak a tőkekövetelésük 20%-áról, akkor azonnal megkapják a fennmaradó 80 százaléknyi összeget. Mert ugyanis a pénzügyminisztérium megvizsgálta az érintett cégek elmúlt ötéves pénzügyi mérlegét, és arra jutottak, hogy a 20 százalékos tartozáselengedés nem okoz számukra problémát. Vagyis ez mit jelent? Hogy a közönséges lókupecek kormánya alkudozik. Fenét alkudozik, zsarol. Tehát akkor mi következik ebből a tisztességesen adót fizető polgár számára? Hogy akkor ezután ne fizesse be az adója 100%-át, hanem csak annyit, amennyit gondol, mert a költségvetésnek ez meg sem kottyan. Vagyis aláírt szerződések, a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése után ott áll a cég, hogy mivel úgyse vágja földhöz, akkor érje be a szolgáltatás ellenértékének 80%-ával és kussoljon. Csak a dologtalan cigányok és a bűnözők ne lennének, mi? Jogbiztonság, jogállam, az. Meg a lónak a faszát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.