Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Örömmel megkérdezném a pánikszerűen menekülő beteghordókat és műtőssegédeket, a rommá dolgoztatott szakápolókat, hogy ők a szánalmas kis fizetésükből lelkesen finanszírozzák-e falábúék extra gázsiját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Máris itt a péntek, avagy a hét ötödik hétfője. Elsuhant ez a hét is, mint az egyszeri gázszerelő mellett az intelligencia. Állítólag remek időnk lesz hétvégén, úgyhogy lehet menni kirándulni, tüntetni, a Dunának. Kinek mihez van ingere. És hogy hány.

Miután az elmúlt 24 órában sikerült megtudnunk, hogy semmi nem az, aminek látszik sőtdepláne Orbán Viktort konkrétan királlyá koronázták tegnap a néppárti ülésen és sírva könyörögtek neki, ki ne lépjen, ezzel ellentétben a lábát csókdosták, én már nem óhajtok semmit hozzáfűzni a témához. Legalábbis most, hajnalhasadáskor nem.

A Brexit mai állása szerint vagy lesz halasztás, vagy nem. A May által kérni szándékozott júniusi határidőt nem voltak hajlandóak megadni az uniós tagországok. Ugyanis akkor Nagy-Britanniában is meg kellene tartani az EP választásokat, ami nem csak azért lenne elfogadhatatlan, mert minek, hanem mert a britek bentmaradása az EP-ben, majd kilépése az Unióból meg is béníthatná időlegesen az Európai Parlament működését. Jelen állás szerint egy rövidebb halasztásra lenne hajlandó az Unió. Erre is csak abban az esetben, ha az uniós szavazás előtt a brit parlamentnek sikerül megállapodnia a brit kormánnyal. Amennyiben ez nem következik be és a parlament harmadszor is leszavazza May javaslatát, akkor vagy rendezetlen Brexit következik bő egy hónap múlva, vagy ismét össze kell hívni az uniós tagországokat és egy hosszabb, legalább egy éves halasztást megszavaztatni.

Amit tegnap éjjelel fogadtak: ha May kormánya meggyőzi a parlamentet a javaslat elfogadásáról (annak tartalmáról az Európa Tanács most nem hajlandó újra tárgyalni), akkor május 22-ig kapnak halasztást. Ha a parlament most is visszadobja a javaslatot (ahogy ez már kétszer megtörtént), akkor esélytelen a május rendezett kilépés. Ebben az esetben április 12-ig kapnak haladékot. Ekkor arról kell dönteniük, hogy a határidő lejártával rendezetlen Brexit legyen vagy egy hosszabb, legalább egy éves halasztást kérnek illetve dönthetnek a bentmaradás mellett is. Ha a hosszabb halasztás mellett döntenek, akkor részt kell venniük az EP májusi választásán. Szóval vagy ez lesz, vagy valami teljesen más.

Ugyanis új fejlemény van, amennyiben eddig már több mint kétmillióan írták alá azt a múlt héten indított petíciót, melyben azt kérik, hogy Nagy-Britannia maradjon az EU tagja. Ha legalább 100 ezer állampolgár aláír egy petíciót és azt két bizottság is támogatja, akkor a parlament elé kerülhet. Tehát ez a negyedik variáció a rendezetlen Brexit, a májusig halasztott Brexit és a legalább egy évvel halasztott Brexit mellett. És akkor még a kormány is megbukhat, kiírhatnak új választást és akár új népszavazást is. Vagy feloszlik az Unió. Vagynemtom.

Igaz, nyolcaskáék szerint jobb is lenne, ha feloszlana. G. Fodorné szerint ugyanis ma kizárólag – jó, biztosan csak majdnem kizárólag – kommunisták és antiszemiták képviselik Európát Brüsszelben. Azt mondjuk helyből nem értem, miért is kellene Európát Brüsszelben képviselni? Én utoljára úgy tudtam, a képviselők a saját országaikat képviselik, de Horváth Zsófia biztosan jobban tudja. Az ő diplomájával és G. Fodorral a háta mögött minimum szakértő. Szóval komcsik és antiszemiták. Megmég azt is írja a művelt szerző, hogy „Ha Brüsszelben jár az ember és belép az Európai Parlamentbe, olyan érzése lehet, mintha egy űrkocsmába keveredett volna.” Én még nem jártam Brüsszelben, sajnos a közpénzes utazgatásból valahogy mindig sikerül kimaradnom. De saját tapasztalat nélkül is teljesen élethűen el tudom képzelni, ahogy az előítéletektől tökéletesen mentes hölgy besasszézik a Parlamentbe, ahol először Szájer József nekivadult szakállába gabalyodik bele, majd mire kiverekedte magát a dzsumbujból, felragad Deutsch Tamás átizzadt pólójára, mint légy a papírra. Nem is csoda, hogy ilyen frusztrált lett. Kezeltetnie kellene magát, mert az ilyesmi általában nem múlik el magától. Viszont súlyosbodik.

Véget ért a sztrájk a Hankooknál. A dolgozók megkapták a kért emelést. Jellemző, hogy ahhoz, hogy megindulhassanak a tárgyalások a szakszervezetek és a döntéshozók között, a magyar vezetőséget meg kellett kerülni. Ők ugyanis (a magyar vezetők) teljesen elzárkóztak az egyeztetésektől. Úgy vélték, félretájékoztató üzenetekkel és fenyegetésekkel jutnak valamire. Nem jutottak. Helyes.

Amúgy ha a Hankook dolgozói focistának álltak volna (pláne ha külföldről érkező focistának) akár havi 18 milliót is kereshetnének és még szociális bérlakást is kaphatnának potom pénzért. Lapértesülések szerint a Fradihoz kell menni, mert például az olasz Davide Lanzafame havi 18 milliót, a brazil Isael da Silva Barbosa 19 milliót keres. Túlóra nélkül. Igaz, a Fradi megteheti, gazdag csapat. A Magyar Villamos Művek évi 2 milliárd forintot utal nekik. Segítek. Az MVM teljes egészében állami cég. Tehát a nyereség közpénz, a nyereségből elköltött összeg – a Fradinak adott évi 2 milliárd is – közpénz. Örömmel megkérdezném a pánikszerűen menekülő beteghordókat és műtőssegédeket, a rommá dolgoztatott szakápolókat, hogy ők a szánalmas kis fizetésükből lelkesen finanszírozzák-e falábúék extra gázsiját. Mert ők finanszírozzák és mindenki más ebben az országban.

Látom, már megint nem vettem be habzásgátlót és túlpezsgett a jóreggelt. Most itt berekesztem magamat, hamarosan támadjuk a rendszert a soros beszólással. Höhö.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.