Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Operáljon téged a mesterlövész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hű, de nagyon jó lesz nekünk!

 A honvédelmi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.

Alakul ám szépen a jövő diplomás generációja! A tehetős szülők gyerekei mellett azok szereznek előnyt, vagy egyáltalán lehetőséget a felsőoktatásba bejutáshoz, akik tanulmányi eredményükkel nem ütötték ugyan meg a szükséges szintet, ám megtanulnak tankot vezetni. Hogy is szokta mondani az egyszeri fideszes? Nagy segítség ez a magyar családoknak! Én csak azt kívánom – de azt tiszta szívemből -, hogy a nertársak házait tervezze olyan mérnök, őket gyógyítsa, szükség esetén operálja olyan orvos, aki remekül lő, vagy vezet tankot. De tényleg! (link kommentben)

 A továbbtanuláshoz többletpontokat és kiemelt illetményt is szerezhetnek az önkéntes katonai alapképzésben részt vevő fiatalok – közölte a honvédelmi miniszter hétfőn az MTI-vel.

    Szalay-Bobrovniczky Kristófot idézve a Hovédelmi Minisztérium azt írta: az elsődleges cél továbbra is az, hogy minél többen csatlakozzanak a Magyar Honvédséghez, amely ma már egy modern fegyverrendszerekkel ellátott, professzionális, 21. századi haderő.
    „Aki ide jelentkezik, egy bátor, high-tech, a haza védelmére készen álló, felkészült és alkalmas csapat tagja lehet” – emelte ki a tárcavezető.
    A honvédelmi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) kiképzésének teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek.
    A közlés szerint már a kiképzés közben is bárki dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz vagy katonai elhivatottságát tanulmányai folytatása, illetve civil munkája mellett tartalékosként is bizonyítja. Az alapképzés hat hónapos teljesítésével 16 pont és a mindenkori minimálbérnek megfelelő illetmény, míg speciális szakfelkészítés esetén 32 többletpont és a garantált bérminimum jár. Hat hónap után további fél évig lehet még folytatni az ÖKSZ-programot. Ezzel műveleti besorolású alakulatnál 64 pluszpontot lehet szerezni.
    Jelentkezni március 5-e éjfélig az iranyasereg.hu/oksz oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában lehet. A kiképzések március 11-én indulnak. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.