Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ócska duma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány célja, hogy újraindítsa a gazdasági növekedést 2024-ben, ami 2-3 százalékos GDP (bruttó hazai termék) növekedést jelent, jövőre pedig megduplázza az idei növekedés mértékét, és azt fenn is tartsa – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a győri gazdaságfejlesztési fórumon.

    A tárcavezető kiemelte: a növekedés feltétele az, hogy véget érjen az orosz-ukrán háború, mert annak árnyékában a magyar gazdaság nem tud a lehetőségeihez mérten teljesíteni.
    Hozzátette, hogy az idei és a jövő évi gazdasági növekedés záloga a fogyasztás helyreállítása, a beruházások újraindítása, a magas exportaktivitás fenntartása, a munkaerőpiacra belépők számának növelése, az ikerdeficit kordában tartása és a hitelpiaci helyreállítás további támogatása. (MTI)

Jajdejó! Kész boldogság, hogy úgy szaporodnak nálunk a gazdasági zsenik, mint tehénlegelőn a gomba eső után. És mindig megtudjuk, hogy már csak egy kicsit kell kitartani, majd mindjárt jobb lesz. Olyan ötven-hatvan éve ez van. Ha feltételezzük, hogy idén lesz 2 százalékos a GDP növekedése, az a tavalyi mínuszhoz képest lesz annyi, tehát valójában jó lesz az 1-1,2 százaléknak is. Ha ezt jövőre megduplázzuk, még mindig ott tartunk, hogy folyamatosan szakadunk le az uniós tagállamoktól. Tavaly a magyar GDP 0,8 százalékkal csökkent, ugyanakkor a román GDP 2 százalékkal nőtt. Felhívnám rá a figyelmet, hogy Románia is határos – mégpedig sokkal nagyobb területen határos – Ukrajnával, a háború hatásai rájuk is érvényesek, később csatlakoztak az Európai Unióhoz, és mostanra lehagytak minket. Szóval elég volt már a hazudozásból, hogy hol Gyurcsány, hol a migránsok, hol a járvány, hol a háború tehet arról, hogy döglődik az ország. Kevesebbet kellett volna lopni, hozzáértéssel kellett volna irányítani a gazdaságot és most nem itt tartanánk. Minden más ócska duma.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.