Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugodtan tessenek visítani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Zsigmond Barna Pál a közösségi oldalán beszámolt arról, hogy az Európai Parlament megszavazta a politikai reklámok szabályozására vonatkozó brüsszeli javaslatot, amellyel Brüsszel beleszólhatna a tagállamok választási kampányába.

Kiemelte, hogy korlátoznák a tagállamok szuverenitását, és többi között olyan adatbázist hoznának létre, amely raktározná a politikai reklámokra vonatkozó adatokat.

Pánik tört ki kormánykörökben, holott már eddig is ki volt törve, hetek óta rohangálnak eszük nélkül, mert elveszítették az egyetlen fegyverüket, a közbeszéd feletti egyeduralmat. Most meg az van, hogy az Európai Unió szabályozná a politikai kampányokat. Konkrétabban ők is látják, mi megy ebben az országban, hogy az egypártrendszer arra használja a közpénzt, hogy abból korlátlanul pártpropagandát folytasson, hogy öntik az adóforintokat a mindenféle álcivil formációkba, akik aztán nemzeti agymosást tartanak, öntik a pártlapokba a reklámpénzt a közösből, kormányzati hirdetésnek hazudva, vagy állami vállalatokon keresztül, teletömik az emberek szemét-fülét-agyát a saját propagandájukkal és fosnak attól, hogy az ellenzék is szóhoz jut. Ezért akarják eltaposni a még független médiát, és ezért jajveszékelnek, amikor az unió láthatóvá akarja tenni a propagandára elszórt milliárdok útját. Szó sincs a szólásszabadság korlátozásáról, már csak azért sem, mert most van korlátozva, ugyanis pénz nélkül nincs kampány, nincs független média, nincs semmi, csak a Rogán-művek van. Az fáj most a rezsimnek – és éppen Zsigmond Barna Pálra esett a választás, hogy világgá kiabálja, természetesen miután szokása szerint lihegve, elsőként odanyálzott Orbán aktuálisan semmitmondó posztja alá -, hogy hülyének nézzen mindenkit. Bevallom, én semennyire nem bánom, ha visítanak. Éppen ideje volt.

Brüsszel korlátozná már a politikai kampányokat is; a brüsszeli bürokratáknak máskor oly fontos véleményszabadság és szólásszabadság védelmezése most nem fontos a baloldalnak – írta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán.

Zsigmond Barna Pál a közösségi oldalán beszámolt arról, hogy az Európai Parlament megszavazta a politikai reklámok szabályozására vonatkozó brüsszeli javaslatot, amellyel Brüsszel beleszólhatna a tagállamok választási kampányába.

Kiemelte, hogy korlátoznák a tagállamok szuverenitását, és többi között olyan adatbázist hoznának létre, amely raktározná a politikai reklámokra vonatkozó adatokat.

Úgy fogalmazott: „gyakorlatilag bármikor eldönthetnék, hogy szerintük melyek a fontos ügyek, mi az, ami társadalmilag releváns, vagy éppen mit tekintenek álhírnek”. Ráadásul nem egyértelmű – tette hozzá -, hogy ki fogja kezelni az adatközpontot. A tervek szerint az Európai Bizottság külső szereplőt is megbízhat az adatok kezelésével és a központ irányításával.

Az államtitkár különösen érdekesnek nevezte, hogy az állásfoglalás a „dollárbaloldalhoz tartozó” Donáth Anna aktív részvételével készült, aki számára „nem ismeretlen a külföldi kampányfinanszírozás”. ű

A tagállamok nem tarthatnak fenn és nem vezethetnek be nemzeti jogukba a rendeletben megállapított rendelkezésektől eltérő szabályokat – közölte a szabályozásra hivatkozva az államtitkár. „Ez felháborító, hiszen a választás és az ahhoz kapcsolódó választási kampány szabályozása tagállami hatáskör, Brüsszelből nem szólhatnak bele a tagállami választási szabályok kialakításának szabadságába” – hangsúlyozta Zsigmond Barna Pál.

Hozzátette: „az álcivil szervezetek természetesen továbbra is folytathatnak politikai tevékenységet” és a független-objektív újságírókat sem érintené a rendelet, hiszen „az újságírói céllal vagy a médiaszolgáltató szerkesztői felelőssége alatt kifejtett vagy terjesztett politikai nézetek és vélemények vagy egyéb szerkesztői tartalmak nem tekintendők politikai reklámnak”.

A tervezet azt is megszabja, hogy hány órán belül kell bejelenteni bizonyos hirdetések részleteit – ismertette. Nagyon hasonlít mindez ahhoz, ahogyan a Facebook szokta letiltani „a vállalat politikai véleményével nem egyező kiírásokat” – jelezte Zsigmond Barna Pál.

„A kettős mércével élő baloldal ezekkel a tervekkel komoly támadást intézett a nemzeti szuverenitás, a választások tisztasága és a szólásszabadság ellen. A globalista érdekeket kiszolgálókkal szemben ezért is fontos, hogy olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik valóban a nemzeti érdekeket képviselik, és kiállnak a nemzeti szuverenitás elsőbbsége mellett” – olvasható az államtitkár bejegyzésében. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.