Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nyitott kapu

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rossznak és átgondolatlannak tartja a miniszterelnök a legnagyobb kínai autógyártókra kivetni tervezett uniós büntetővámot. Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra figyelmeztetett, hogy a lépés a kereskedelmi háború irányába tolja a gazdasági életet.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a legnagyobb cél és a legerősebb remény ezért az, hogy a büntetővám ideiglenes lesz, négy hónapra szól majd, és utána talán el tudják felejteni.

Mint mondta, az Európai Bizottság az európai autógyártók érdekeivel indokolja a büntetővám bevezetését, ugyanakkor a nagy európai vállalatok vezetői – akikkel Orbán Viktor tárgyalt az uniós elnökségre való felkészülés során – „kézzel-lábbal tiltakoznak” és „nem akarják, hogy akaratuk ellenére átkísérjék az utca egyik oldaláról őket a másik oldalára”.

Az ilyen rossz és átgondolatlan döntések kereskedelmi háború felé tudják eltolni a gazdasági életet, „kereskedelmi háború réme fenyeget” – figyelmeztetett a kormányfő, aki szerint bürokraták döntését keleti válaszlépés követheti.

Hangsúlyozta: Magyarországnak az az érdeke, hogy ne legyen kereskedelmi háború, mert „mi abból élünk”, hogy amit megtermelünk Magyarországon, azt az egész világon el tudjuk adni, ha viszont kereskedelmi háború lesz, akkor a Magyarországon megtermelt árukat nem tudjuk eladni, és ez a végén a munkahelyeket is veszélybe sodorhatja. (MTI)

Bizony komoly baj lehet abból, ha az Európai Unió megpróbál védekezni a kínai térnyerés ellen. Márpedig Európa érdeke ez, nem pedig az, hogy Magyarország legyen az a nyitott kapu, melyen keresztül szabadon járkálhat ki-be bárki, aki csak akar. Az senkit nem érdekel különösebben, hogy Orbánék miből élnek és gazdagodnak. Az pedig már eddig is tudható volt, hogy amikor összeszerelőüzemmé és akkumulátorgyártó-gépsorrá silányították az ország gazdaságát, olyan kockázatot vállaltak, ami nem maradhat következmények nélkül, és melynek az árát mi fogjuk megfizetni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.