Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem gyermekvédelem. Demagóg, ócska jogászkodás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A lehető legszélesebb körű és legerősebb gyermekvédelmi törvényre van szükség, mert a gyerekeket meg kell védeni attól, hogy áldozattá váljanak

– erre az épületes felismerésre jutott 14 év fideszes kormányzás után a jelenlegi igazságügyi miniszter a somogyi vármegyeszékhelyen pénteken, akinek sajnos nem könnyű influenszer elődje népszerűségét akárcsak megkarcolni, de valószínűleg nem azért, mert nem szép, nem okos és nem nő, mint Varga Judit, hanem mert csak. Viszont most, hogy az elődje nem csupán lemondott a miniszteri székéről, de visszavonult a politikából egy miniszterként ellenjegyzett, pedofilsimogató államelnöki kegyelmi ügy miatt, Tuzson Bence lehetőséget kapott.

Az MTI beszámolója szerint ma a Kaposvári Áldozatvédelmi Központ átadóján éktelenkedett az elvtársai oldalán (többek között a címlapképen látható Király Nóra társaságában, aki fideszes politikusból lett a Fiatal Családosok Klubja nevű fideszes civil szervezet alapítójából lett a tárca miniszteri megbízottja) és arra jutott, hogy

a bűncselekmények áldozatai a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjai közé tartoznak, különösen igaz ez azokra, akiknek gyermekként kell átélniük egy bűncselekmény okozta traumát.

Miután a Fidesz államelnöke megkegyelmezett egy pedofil bűnöző segédjének, Tuzson azt értette meg az elmúlt napok eseményeiből, hogy

vannak még tennivalók az áldozatok, különösen a legkiszolgáltatottabbak, a gyermekek segítése tekintetében. Ennek érdekében már sokat tettek, de ez egy végtelen út, arra kell törekedni, hogy mindig egy lépéssel többet tegyenek meg rajta.

A miniszter szólt arról, hogy más, az áldozatvédelmet érintő területeken is szeretnének előre lépni. Törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be az Országgyűlésnek, hogy az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról szóló döntés előtt hallgassák meg és vegyék figyelembe az áldozat véleményét. 

Tuzson Bence beszélt arról, hogy az online csalások elleni határozott és kemény fellépés jegyében is javasolnak jogalkotást, elősegítve, hogy hamarabb megállítsák az ilyen bűncselekményekkel szerzett pénzek útját. „Gondunk lesz az elkövetőkre, oda fogunk figyelni rájuk, el fogjuk kapni őket és meg fogjuk állítani ezeket az online csalásokat, mert az nem lehet, hogy kiszolgáltatott embereket csak úgy mások kisemmizzenek”, minden technikai és jogi eszközt be kell vetni az elkövetőkkel szemben.

A miniszter az áldozatsegítő központokról azt mondta, a kaposvárival együtt immár tizennégy működik az országban és három áldozatsegítő pont is üzemel, hogy a rászorulók pszichológiai, pénzügyi és jogi segítséget is kapjanak. (via MTI)

Anélkül, hogy Tuzson főnökének ma reggeli, a pedofilbotrány felelősségét magától eltoló gyermekvédelmi hőbörgésére kitérnék (írunk erről bővebben), meg kell állapítanom, hogy az elvtársak természetesen semmit nem értettek meg az elmúlt napok eseményeiből. Illetve gyanítom, hogy az, amit szükségszerűen meg kellene érteniük belőle, és amit kötelezően meg kellene cselekedniük, az sajnos olyasmi, amiből nem lehet látványosan propagandát csinálni, ami politikailag nem térül meg egyik percről a másikra, amiből nem lesz szavazat. Ezért maszatolnak. Azt csinálják, amihez értenek: jogászkodnak.

Most hirtelen nem tudom megmondani, hogy lehet-e bármilyen racionális, értelmes, előremutató hatása annak, ha az áldozatok véleményét figyelembe veszik az elítélt bűnöző feltételes szabadságra bocsátása előtt (bölcs olvasói véleményekre ezúttal is számítok, egyúttal azt is szeretném tudni, hogy akkor már miért nem az áldozat hozza az ítéletet is), de az biztos, hogy nem a törvényi hiányosságoknak, nem a rendpárti, szemfényvesztő ökölrázásnak van köze ahhoz, hogy a gyermekvédelmi rendszer rendületlenül szedi az áldozatait, hanem az erkölcsileg árvízkárosult állami hozzáállásnak. Az ilyen hazugságokat beleértve, hogy már mennyi mindent tettünk az áldozatokért, de ennek soha nincs vége.

Semmit nem értettek meg ezek a pedofil kegyelmi botrányból, a demagóg jogászkodás vonatján nincs fék. Azt hiszik, hogyha kiüresítik az elnöki kegyelem intézményét, és néhány baromságot beleírnak a törvénybe, a miniszterek mindenhez értő elnöke pedig benyögi, hogy – bár semmi köze ahhoz, ami itt 14 éve nem történt gyermekvédelem ügyében, nincs köze ahhoz, hogy milyen képességű, jellemű, morális felszereltségű kesztyűbábok milyen penetráns döntéseket hoznak – majd most ő személyesen felügyeli a gyermekotthonok átvilágítását és a melegek ellen is hergel a sorok között, akkor minden probléma megoldódik. Nem fog, mert ahol a jogalkotás nem a közjó, hanem a kommunikáció és a propaganda aládúcolása érdekében történik, ott nem kevesebb, hanem több áldozat lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.