Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a kormánytól tetszettek kapni. Tőlünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Három-négyszáz projekt, templomépítés és -felújítás, parókiák, közösségi terek építése és bővítése valósulhat meg abból a rekonstrukciós támogatásból, amit 2017 decemberében kapott a református egyház a kormánytól – mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a testület ülésén csütörtökön Budapesten.

Bogárdi Szabó István úgy fogalmazott: a kapott támogatás „arányos és szükséges”. Felidézte: az MRE-nek, a magyarországi és a határon túli református egyházkerületeknek ítélt összesen 89 milliárd forintot többen aránytalanul nagynak ítélték más felekezetek támogatásával összevetve. A püspök szerint azonban az, aki nemcsak a decemberi, hanem a 2017 eleje óta odaítélt összes egyháztámogatást számba veszi, látni fogja, hogy a támogatás nem aránytalan.
Bogárdi Szabó István megköszönte a támogatást, hangsúlyozva, hogy az nem járandóság, és kérte a gyülekezeteket, hogy arra használják fel, amire kapták. (MTI)

Ez nem MTI hír ugyan, de attól még igaz. Magyarországon 700 000 (hétszázezer) honfitársunk fázik minden télen, mert nincs annyi pénze, hogy normálisan fűtsön.

A legkisebb nyugdíj összege 28 500 forint. Több mint 50 000 (ötvenezer) honfitársunk ennyi nyugdíjat kap. Ezt az összeget 10 éve nem emelték.

Sok szegény család az otthon ápolt beteg hozzátartozójának nem képes megvásárolni az alapvető gyógyszereket sem. Végstádiumú rákbeteg emberek nem jutnak fájdalomcsillapítóhoz, ameddig a közgyógy-kártyát fel nem tölti a kormány abban a hónapban.

Tudom, mindez nem számít, mert csak ballibsi hőbörgés. Örüljünk inkább a református egyház 89 milliárd forintjának, de örülhetünk bátran a többi egyháznak nyújtott százmilliárdoknak is. Határokon innen és túl.

Minden egymilliárd forint fejenként 103 forintba kerül minden egyes magyar állampolgárnak. Ez így nem sok, ugye? Lefordítom. Csak ebben az esetben minden magyar állampolgár 9167 forinttal támogatta a református egyházat. Egy négy tagú nyomorgó család 36 668 forintot dobott bele a perselybe. Az a család is, ahol nem tudnak fűteni és nem tudják megvásárolni a gyógyszert.

Gratulálok a kormánynak is, az egyháznak is. Tényleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.