Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Navracsics Tibor megcélozta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A közigazgatás hatékonyságának növeléséhez a régiók együttműködésére van szükség, az egymás közti verseny már nem építi a folyamatokat – fogalmazott a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön Veszprémben, egy konferencián.

    Navracsics Tibor a MTA VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottság Közigazgatási Munkabizottsága munkaüléssel egybekötött konferenciáján azt emelte ki: a közigazgatást az jellemzi, hogy „mennyiben elégedettek a közszolgáltatásokkal a polgárok.”
    Mint mondta, a régiók közti verseny már nem építi a közszolgáltatást. Az együttműködés sokkal inkább szolgálja ezt a folyamatot, amelynek célja az, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legélhetőbb tagállamának egyike legyen – közölte.
    Ezt az anyagi jóléten kívül többek között az emberi kapcsolatok minősége és az egyéni elvárások is meghatározzák – tette hozzá. (MTI)

Navracsics Tibor egészen ügyesen kifejlesztette magában azt a képességet, hogy beszéljen, ám ne mondjon semmit. A régiók közötti versenyről vajon mit tud az uniós forrásokat oly nagy sikerrel hazahozó emberarcú fideszes politikus? Mert szerintem mi, akik ebben az országban élünk, semmit nem tudunk. A régióknak, ahogy az önkormányzatoknak, pont úgy nincsen beleszólásuk semmibe. Az önállóságnak még a morzsáit is elvették tőlük, sem önálló forrásokkal, sem döntési jogkörökkel nem rendelkeznek. Azt sem ők döntik el, hogy versenybe szállnak-e mondjuk egy beruházásért, mert a pártközpontból szólnak le, hogy megy a beruházás. Akkor is, ha történetesen nem akarják a helyiek. Magyarország pedig hat év múlva pont annyira lesz az Európai Unió öt legélhetőbb országa között, ahogy Navracsics Tibor lemondott, amikor nem tudta hazahozni az uniós forrásokat. Momentán az a cél, hogy legalább Bulgária ne előzzön meg minket, mert ha sikerül neki, hivatalosan is Magyarország lesz az Európai Unió legszegényebb, legkorruptabb és legélhetetlenebb országa.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.