Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Most mi a cél, kivel akarnak kiszúrni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány mindig kitalál valami mókás dolgot, hogy lehetőleg a világsajtó foglalkozzon egy kicsit velük. Nincsen rossz reklám, csak reklám van. Most éppen azt találták ki, hogy rázúdítják Európára az elfogott embercsempészeket, mert Soros György gonosz, és mert Brüsszel nem ad pénzt. Ezek visszatérő sirámok, most kiegészítették azzal is, hogy mennyire sokba kerül egy ember fogvatartása. Azt azért jó lenne tudni, hogy egy fogvatartott ellátása mi módon kerülhet évi 5 millió forintba. Ennyire jó az ellátás a böriben, hogy havi csaknem 417 ezer forintot emészt fel? Vagy minden elítélt mellé jár egy külön börtönőr, és az ő fizetését számolták bele a költségekbe? Esetleg ezért kapott elnöki kegyelmet Budaházy? Spórolásból? Akkor miért ül Lagzi Lajcsi, miért tartották fogva fél évig Herczeg Zoltánt, ha ez ennyire megfizethetetlen teher? Az azeri baltás gyilkost is spórolásból engedték ki? Amúgy ha igaz, hogy ezek az embercsempészek szomszédos országok állampolgárai, akkor talán államközi szerződés keretében ki kellett volna adni az érintett országoknak, hogy ott üljék le a büntetésüket. Tudomásom szerint ez egy létező és működő opció. Ehhez képest az, hogy szabadon engedik, és áttolják a határon a bűnözőket, nem más, mint sunyi aljasság. Pont olyan, mint amikor összeszedték a menekülteket, akiket mesterségesen feltorlasztottak az országban, aztán az osztrák határhoz vitték őket buszokkal, onnantól pedig szabad volt a vásár. A cél az volt, hogy az osztrákok és a németek a humanitárius katasztrófa elkerülése céljából kénytelenek legyenek ellátni és befogadni őket. Másnap már tele is volt vele a pártsajtó, hogy Merkel magára rántotta a migránsokat. Most mi a cél, kivel akarnak kiszúrni? (link kommentben)

Címlapkép: Budapest, 2015. szeptember 5.
Illegális bevándorlókkal teli buszok indulnak a fõvárosi Keleti pályaudvarról Ausztria felé 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkezõ migránsokat.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

Rétvári Bence kiemelte: Magyarország védi az Európai Unió külső határait. Brüsszel 650 milliárd forinttal, azaz több mint 1,5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, ugyanis ennyit költöttünk 2015 óta határvédelemre.
    Ennek a hihetetlenül nagy összegnek eddig mindössze az 1 százalékát térítették meg. Az Európába érkező illegális bevándorlókat a déli határon „mi állítjuk meg, az embercsempészeket mi fogjuk el és tartjuk fogva”.
    „A mi határvadászaink és rendőreink állnak a határon télen és nyáron, és erőn felül dolgoznak azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek” – tette hozzá.
    Az EU nem ad pénzt Magyarországnak sem az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsuk fogva.
    A hazai börtönök azonban az elfogott több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy „embertelenek a körülmények” a túlzsúfoltság miatt.
    Úgy fogalmazott, emlékezetes a „börtönbiznisz”, amelynek során „elsősorban a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek több milliárd forintos összértékű kártérítési pereket indítottak korábban a börtönök telítettségére hivatkozva”.
    Az embercsempészettel kapcsolatos bűncselekmények miatt fogva tartottak eltartásának éves költsége több milliárd forint. Egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.
    A reintegrációs őrizet kiterjesztésével az elítélt és Magyarországról jogerősen kiutasított embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az ország területét, ám ez nem a büntetés eltörlését jelenti. Amennyiben nem hagyják el az országot, visszakerülnek a börtönbe.
    Az intézkedés célja, hogy az embercsempészek büntetésének költségeit ne a magyar adófizetők állják. Az intézkedés 808 fogvatartottat, többségében a Magyarországgal szomszédos államok polgárait érinti.
    Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök – emelte ki Rétvári Bence. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.