Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mindegy, csak kormányozni ne kelljen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy érzem, revideálnom kell. Ma reggel azt állítottam, hogy nem a teremfutballista külügyminiszter kutyába lemenő, átlátszó bulvárinfluenszerkedése, külügyminiszterhez foltokban méltatlan, verejtékszagú sportcipővásárlási propaganda-akciójának olcsó, manipulatív népszerűséghajhászó jellege a hírértékű, hanem minden más, ami a funkciójával és kártékony ténykedésével összefügg. Itt a nemzeti értelemben önsorsrontó Moszkva-barátságtól a túlárazott lélegeztetőgépek közbeszerzési dokumentumainak ledarálásán át az ország kínai akkumulátor-lerakattá züllesztéséig sok mindent fel lehetne sorolni, ami sokkal nagyobb probléma, mint az, hogy 75 ezerért vesz magának egy sportcipőt. És akkor arról nem is szóltunk, hogy mindezekkel szoros összefüggésben milyen történelmi bűnnek minősül az az aknamunka, amit Magyarország nyugati szövetségi rendszerekben való perifériára szorulása érdekében művel ez a remek ember.

Csakhogy nem igaz, hogy nincs ennek hírértéke. Ezt pedig mi sem támasztja alá jobban, mint hogy mindeközben a rövidnadrágos diplomáciai vakondtúrás főnökének TikTok-csatornáján hasonló ócska hadművelet zajlik. Ezúttal azt találta ki a stábja, hogy megkérdezik az atyaúristentől, illetve kompetens és tisztességes kormányának más tagjaitól, hogy melyik dalt hallgatták meg életükben a legtöbbször. Nem az a lényeg ebben a szokás szerint rendkívül spontán és természetes erőlködésben, hogy őfelsége képes volt Koncz Zsuzsa dalát említeni, vagy hogy a kormányszóvivő asszonyság megrekedt a Spice Girls korszakban, hanem hogy egyre silányabb bulvárszarságokkal tolják bele a pofánkba, hogy akármeddig ér is a fekália, kormányozni nem óhajtanak.

Ez békeidőben még viszonylag elviselhető volt, amikor a törvényesített lopási hadművelet mellett jutott a népnek is alamizsna, ingyenpénz, hangulatjavítási célzatú, valamelyest kézzelfogható szemfényvesztés. Most viszont az ízléstelenen is jóval túlmutat, hogy ahelyett, hogy az érdemi, súlyos gazdasági problémák megoldásával foglalkoznának, a bulvárpöce legaljáról üzenik, hogy ők minő cuki, közvetlen, emberarcú, normális, jóravaló emberek. Abban mondjuk igazuk van, hogy akit a kismillió megszorítással, adóemeléssel, két számjegyű inflációval, reálbércsökkenéssel sújtott nyomorúság közepette jól lehet lakatni ezzel az átlátszó, figyelemelterelésnek szánt műsorral, annak végül is felesleges kormányzati teljesítményt letenni az asztalára. Egyelőre úgy tűnik, hogy működik: a korrupció mellett a bazári, cirkuszi show is képes lebegési szinten tartani az országot. A kérdés legfeljebb az, hogy még meddig. Vagy lehet, hogy már ez sem kérdés, mert már ez is tökmindegy.

@viktor_a_tiktokon Írd meg kommentben a kedvenc dalod! 😉 #OrbánViktor #miniszterelnök #kormány #follow #fyp #foryou #viralvideos #trending #KonczZsuzsa #Omega #SpiceGirls #PMobil #REM #Hungária #népdal ♬ Instrumental – Vibe – pedrin cria

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.