Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Milyen gazdasági visszaesés? Rekordokat dönt a Magyarország és Kína közötti gazdasági-kereskedelmi együttműködés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,442,844 forint, még hiányzik 1,557,156 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Milyen recesszió? Mi az, hogy az EU-átlagot meghaladó mértékben zsugorodik a magyar gazdaság? Szó nincs erről. Miközben a pénzügyminisztérium profi módon hazudozik a GDP visszaeséséről, miközben a Fidesz nevű kormánypárt se a kezét tördeli és a saját rendeleti kormányzási felelősségét firtatja, hanem a tizenhárom éve ellenzékben lévő baloldal ún. háború- és szankciópártiságára (!!??!!) igyekszik rákenni, hogy csúnyán visszaesett a magyar gazdaság, Szijjártó a világ túlsó feléről kontrázik. A Kínában állomásozó, életvitelszerűen száguldva repülő külgazdasági és külügyminisztert lehetetlen kizökkenteni a hurráoptimista sikerpropagandából. A falat kenyér nélkülözhetetlensége a fasorban nincs ahhoz képest, hogy új légügyi megállapodást kötött Magyarország és Kína, amelynek nyomán a jövőben akár kétszeresére, heti 42-re is nőhet a két ország között üzemelő járatok száma.

Jó, hát a tanárok béremelésére nem futja, viszont !!!!rekordokat dönt a Magyarország és Kína közötti gazdasági-kereskedelmi együttműködés!!!!

Jó, hogy az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók júliustól 18 százalékkal emelkedő alapbére se most, se júliustól nem fogja tudni tartani a lépést az inflációval, cserébe viszont heti 21 helyett immár 42 lehetőségük lesz Kínába repülni. Sőtpláne. Mindent is megér a magyarok országának, hogy a kínai teherszállítás közép-európai belépési pontja Magyarország lehessen. Nem? De. Ugye hogy ezt is elintézte a feketeöves GDP-harcos? Ugye. És még abban is egyetértett a kínai kommunista pajtikkal, hogy a mimagyaroknak soha meg nem térülő 979 év alatt megtérülő Budapest-Belgrád vasútvonalnak is készen kell lennie 2025-re. Ha csak úgy nem, mint Paks II. 

Íme a KKM termelési sikerjelentése arról, hogy Szijjártó üdvözölte, rámutatott, hozzátette és leszögezte:

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon üdvözölte, hogy az eddigi 21 helyett hetente immár 42 járat közlekedhet ezentúl Kína és Magyarország között, ami vonatkozik a személy- és a teherszállításra is.

„A Magyarország és Kína közötti gazdasági-kereskedelmi együttműködés rekordokat dönt, szükség van az áruszállítások felgyorsítására. Már most is a kínai teherszállítások közép-európai belépési pontja Magyarország” – mutatott rá.

„Számos cargojárat közlekedik a két ország között, ezek száma az elkövetkezendő időszakban tovább fog nőni. És a jelenlegi négy kínai városhoz még kettőt a kínaiak hozzá fognak adni, ahonnan közvetlen légi járattal majd el lehet kérni Budapestet, illetve ennek a jogi lehetőségét biztosítják, és onnan kezdve már a légitársaságokon múlik ennek a kihasználása” – tette hozzá.

Szijjártó Péter leszögezte: a keddi ningbói Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon tárgyalnak majd arról, hogy új légitársaságok új desztinációkkal jelenjenek meg a magyar piacon.

A miniszter arra is kitért, hogy egyeztetésein a felek egyetértettek a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének, a 2025-ös céldátum tartásának fontosságában is. „Ez a beruházás hozzá fog járulni ahhoz, hogy a görögországi kikötőkbe behajózott, egyre növekvő mennyiségű kínai áru Magyarországon keresztül jusson majd el Európa északi és nyugati pontjaira” – mondta. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.