Április 17,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért is kell nekem erre költenem a pénzt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált – írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar szuverenitásvédelmi törvényről. Ezt követően március 18-án nyilvánosságra hozta a törvényről alkotott véleményét.
    A Velencei Bizottság a magyar fővárosban megbeszélést folytatott a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökével is, ugyanakkor a nyilvánosság számára nem hozzáférhető, hogy a Bizottság a magyar állami szerveken és ellenzéki politikusokon kívül milyen más szereplők bevonásával és milyen szempontok figyelembevételével alakította ki állásfoglalását – írták.
    A hivatal úgy fogalmazott: „a testület által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált”.
    A Velencei Bizottság állásfoglalása azzal a céllal született, hogy azt később az Európai Unió különböző szervei – például az Európai Bizottság a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás során – felhasználják és hivatkozási alapként szolgáljon a hazánkkal szembeni politikai támadásokhoz – írták.
    Mint olvasható, a jelentés legsúlyosabb ténybeli tévedése, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nyomozati jogkörrel bír, holott a szuverenitásvédelmi törvény ezzel a Hivatalt nem ruházta fel. Ezen felül a Velencei Bizottság kifogásolja azt is, hogy a hivatal eljárásaival szemben nincs jogorvoslati lehetőség, mivel azonban a Hivatal nem minősül hatóságnak, ennek lehetőségére nincs szükség.
    A Velencei Bizottság jelentése elfogult, hiszen olyan magyar joggyakorlatokat is megkérdőjelez, mint például a köztársasági elnök megválasztásának menete, holott korábban ezzel a több évtizedes gyakorlattal szemben nem emeltek kifogást. A jelentésből továbbá az is következik, hogy a bizottság elvitatja Magyarországtól a szabad intézményalapítás jogát.
    „A Velencei Bizottság célja a szuverenitásvédelmi törvény visszavonatásával egyértelműen az, hogy megfossza Magyarországot azon eszközöktől, melyekkel hazánk hatékonyan védheti nemzeti önrendelkezését és felléphet a külföldi befolyásolási kísérletekkel szemben” – zárta közleményét a Szuverenitásvédelmi Hivatal. (MTI)

Aha.  „jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált”. Ezt a kijelentést már annyiszor láthattuk különféle jelentések kritikájaként, hogy szerintem mindenkinek a könyökén jön ki. Ahogy az sem újkeletű, hogy a Velencei Bizottság állásfoglalásai azért születnek, hogy azokat majd az Európai Bizottság felhasználhassa a következő, Magyarország ellen indított támadásában. Holott – állítja maga a Szuverenitásvédelmi Hivatal – nekik lényegében nincs is semmiféle jogkörük, nyomozati sincs, nem is minősülnek hatóságnak. Lényegében nem több és nem más, mint random hímzőkör Retyerutya-alsón. És – ez a legszebb – a Velencei Bizottság elvitatja szép hazánktól a szabad intézményalapítás jogát. Túl a Velencei Bizottság véleményén, egyszerű állampolgárként kérdem – merthogy az én adómból, és mindenki más adójából is működik ez a hatáskörök nélküli intézmény -, hogy miért is kell nekem erre költenem a pénzt? Mert sokkal szívesebben adnám bármilyen jótékonysági szervezetnek, függetlenül annak tevékenységétől, de még ha beledobálnám a kútba, akkor is jobb helyen lenne. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.