Május 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mielőtt nagyobb baj lesz, mint ami máris van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,664,084 forint, még hiányzik 1,335,916 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdjük az érdekesebb hozzászólásokkal:

Hiba volt a képviselők 
részéről, a szakszervezeteknek átengedni a folytatást. A szakszervezeti 
vezetőket mind le kell váltani, ahogyan a kormányt is. A politikusok 
helyett egyéni képviselőkre van szükség a parlamentben, akkor majd 
írhatjuk nagybetűkkel. A szakszervezetek vezetőinek bérét pedig ne a 
cégek és ne a kormány fizesse, hanem az emberek, azt is csak jelképes 
tiszteletdíj gyanánt, mert szívvel-lélekkel a dolgozókat csak azok 
képviselhetik, akik maguk is a dolgozók között dolgoznak, az ő életüket 
élik és tudják jól, hogy mi a valódi probléma. Ahogyan a képviselők is 
csak így képviselhetnek minket. (Ildikó)

A patkányok irtása igenis felelős és NER-veszélyes meló! Én kérek bocsánatot, csak elragadtak az indulatok…
Például amikor azt látom, hogy az édesapám kedvezményes ebédje a vidéki kisváros kifőzdéjében többe kerül, mint a drágaszépminiszterelnökúré. Pedig (ahogy az apukám minden alkalommal elmondja a NER-nyugdíjasoknak is) a talpnyalók havonta kapnak annyi pénzt, mint ők egy egész évben. (Madárlátta)

Teljesen egyértelmű, hogy a Gundel nem veszíthet ezen az üzleten, elvégre profitorientált vállalkozás. A reklámértékét vagy nem gondolták végig vagy nem is foglalkoztak vele. Vagyis máshol be kell hozniuk a veszteséget. Nem tudom hány fogadás van egy héten a miniszterelnökségen, de gondolom van vagy 2-3. Ennek a cateringjét is a Gundel biztosítja, azokat az árakat viszont már nem látjuk. Valószínűleg a fogpiszkáló is ezer forintnál kezdődik a szték meg lehet vagy 20000 (lehet, hogy alábecsültem). Ráadásul ezek után pl a külügy is a Gundelt bízza majd meg a cateringgel, ahol nagyságrendileg több lehet a fogadások száma. Vagyis az olcsó húsnak drága lesz a leve, amit persze mi fogunk megfizetni. (Szindbád)

Mit gondoltok, Kádár János most sír, vagy röhög rajtunk odaát? (anima)

És akkor szép estét mindenkinek! Januárban példátlan, nem várt esemény történt! Havazik. Erre az útkarbantartók (vagy akinek dolga lenne takarítani az utakat) nem voltak felkészülve. Legalábbis erre következtetek abból, hogy az ország különböző pontjain összeomlott a közlekedés. Nem baj, hamarosan itt a tavasz, akkor majd elolvad a hó. Addig már fél lábon is kihúzzuk.

Drágaszépminiszterelnökurunk konvojának egyik autója karambolozott. Ez a hír. Az én kérdésem meg az, hogy mi a redvás túrónak kell konvoj ahhoz, hogy pici országunk pici miniszterelnöke helyet változtasson? Netán úgy jár dolgozni a Cinege utcából a várba is? Mert akkor ideje lenne néhány harci repülőgépet is vásárolni, hogy azok is kísérgessék mindenhová. Telik rá, megspóroljuk a királyi menzán. Amivel egyébként nem az a gond, hogy nyilvánvalóan nem lehet annyiból kihozni egy adag ételt sem a Gundelben(ban), sem Kishartyánban a Kovács családnál, hanem az a végtelenül bosszantó, hogy már megint hülyének néznek egy egész országot. Az pedig nem finomít a dolgon, hogy most a Gundel és a kormány összeröhögve teszi ezt.

Kedvelem Vámos Miklóst. Van stílusa. Ha véletlenül olyan szerencsém van, hogy elcsípem valamelyik műsora ismétlését, bizony ma is képes vagyok megnézni az ezeréves felvételt. Utoljára Csákányi Eszterrel ült le beszélgetni (valamikor az idők hajnalán persze) és egy szobabicajt ajándékozott a színésznőnek, aki ennek roppantul és őszintén örült. Akkor még újdonságnak számított. Mármint a szobabicaj. De ez mindegy is most, az azonban nem mindegy, amit Vámos kiposztolt a közösségi oldalára.

Az igazi döbbenet ebben néhány hozzászóló egészen torz világképe. Nem gondolnám, hogy Vámos Miklós azt nehezményezi, hogy őt zsidónak nevezik. Vagy Koncz Zsuzsát. Ez talán még attól sem függ, hogy valóban zsidó, zsidó származású, vagy részben zsidó származású-e valaki. Ugyanis zsidónak, cigánynak, svábnak, palócnak, kunnak, akárminek születni és lenni nem olyasmi, amit szégyellni kellene bárkinek, bármikor, bárhol. Nem szégyen, nem dicsőség. Adottság. Minden más az emberen múlik, mindenki maga rakja össze az életét úgy, hogy legyen, vagy ne legyen ok a szégyenkezésre.

A tragédia annak a plakátra mázolt csillagnak az ótvaros, szörnyű, gyilkos jelentésében rejlik. A zsidók házaira felpingált sárga csillagban, a ruhára felvarrt sárga jelben, az árokba lőtt, halálmenetekben elpusztított, munkatáborokban legyilkolt emberi sorsokban kell keresni annak az okát, hogy miért született meg az a poszt. Aki ezt nem érti, aki nem látja, merre tart ez az ország, aki nem fogja fel, micsoda ordas eszmék erősödnek ismét, aki abban hisz, hogy az ő fajmagyarsága előjogokkal jár és mindenki más pusztuljon, aki máshogyan gondolja, az vagy végtelenül cinikus, vagy határtalanul ostoba.

Azért, hogy az ilyen csillagot valakinek az arcmására pingáló patkányok elő mertek bújni a nyirkos kövek alól, az Orbán-kormány rengeteget tett. Minden rohadt sugalmazásukkal, gyáva célozgatásukkal, a közpénzből zabáltatott, egyértelműen pártpropagandát folytató mocsármédiájukkal együtt. Tudom, hogy sokan szándékosan kerülik ezeket a portálokat és nem veszik jó néven, amikor mi itt beleverjük az orrukat. Márpedig tessék odafigyelni, látni, érteni. Mielőtt nagyobb baj lesz, mint ami máris van.

Kommentek a cikk alól. Csak az elejéről, a többszáz hozzászólásból pár:

Javaslom mindenkinek, aki úgy gondolja, Vámos túldimenzionálja a dolgot, esetleg néhány szeleburdi fiatal szórakozott, nyissa ki a szemét és nézzen szembe a valósággal. Ameddig nem késő.

Szép álmokat mindenkinek!

Mai cikkeink:

Akkor ezután csak azok dolgozhatnak, akik méretes nyelvcsapásokkal éltetik az éttermi ár tizedéért zabáló puritán miniszterelnököt?

Az elégedetlen tömeg pusztító ereje

Lehet, hogy ez lesz a banánhéj?

Érkezik a Kánaán

Két úr lehet: a törvény és nép

A komédiás dala

Ha nem kapják parancsba az elégedetlenkedést, akkor nem elégedetlenek

A nap kommentje Attilától:

Palkovics nem most „nőtt fel” ehhez a seggnyaló pozícióhoz, mindig is az volt. Korábban az MDF-et támogatta épp ilyen elvtelenül, most a Fideszt. Az Antal-kormány lenullázta a szakszervezeteket, az érdekképviseletek azóta nem tudják megértetni a munkavállalókkal, miért lenne éppenséggel az ő érdekük egy erős, független (a munkavállalók által eltartott!) szakszervezeti mozgalom, ahogy az Nyugat-Európában van. S amíg ilyen senkiházi NER-szekértolókat ( Palkovics, Cser Ágnes, vagy éppen a legnagyob szélhámos Gaskó) választanak meg saját „vezetőikké”, addig ez csak tovább ront a helyzeten. Most ideje és alkalma lenne a munkavállalók (nem ideológia mentén történő) szerveződésének, de ehhez előbb ezeket az élősködőket kellene elzavarni a francba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.