Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Micsoda ócska politikai játszma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor szeretettel, tisztelettel üdvözlök mindenkit! Egy nap megszakítással, ímhol újra nemes feladatok teljesítésének kapujában állok, a reggeli soros műszak nagyobb dicsőségére. Se Coelho, se Wass Albert,  se Való Világ beharangozó nem lesz. Ma reggel. Se. Ellenben. Megállapítom, hogy volt itt két napja egy módfelett szürreális esemény, amelyről nem sikerült méltó módon megemlékeznünk, pedig az uborkafa árnyékában meg kell becsülni az ilyen ínyencfalatokat.

Persze az is fontos, hogy Borkai Zsolt fideszes erkölcsi fölény testhezálló feladatot talált magának bocsánatos szexuális és korrupciós megbicsaklása után (merthogy szerinte egyszerű megbicsaklás volt az a keresztény családeszményt telibetaláló szexuális kicsapongás és botrány, amelynek dokumentációját bárcsak tudnám feledni), ezért most a változatosság kedvéért a világtól elvonultan csirkéket és birkákat tart. Egyem azt az állatenyésztő remete zúzáját! Az igaz, hogy kárt ezzel is bőven tud okozni, de legalább távolról sem akkorát, mint azelőtt, és főleg nem akkorát, amennyire a gazdája képes. Mindegy, így sem olyan rossz hír, hogy saját bevallása szerint nem hiányzik neki a közélet. Az én életemből se hiányzik őkelme, úgyhogy kvittek vagyunk.

Ámde mielőtt rátérnék annak illusztrálására, hogy mitől vagyok lefagyva két napja a 35 fokban, a jobboldali cselédsors szemforgatásának egy illusztris példájával kapcsolódnék Edgar kolléga tegnap reggeli imádata tárgyához. Úgy tűnik, Fritz NER-társnak – a katonai alakzatban fakardozó kormánytagokhoz hasonlóan – szintén nem engedélyezett hereverét a Párt és a Vezér, úgyhogy tolja a talicskát serényen. Az alábbi sorokat még hétfőn vajúdta világra Müller Áldozatos Cecília országos tisztifőorvos védelmében. Akit bántanak, gyaláznak a tudjukkik, amiért felcsapott migránspropagandistának, és meg sem állt Röszkéig rettegni egy egészségeset.

[…] egy hatvankét éves asszonyt, aki tisztességes, keresztény családanyaként két gyermeket nevelt fel és három unokája van, levénasszonyozni vagy nyunyókás nagymutternek nevezni szánalmas bunkóság, elviselhetetlen tahóság és suttyóság. Ennél nincs lejjebb. 

Fritz úrnak szerintem sürgősen meg kelleni nyugodnia, mert attól megnyugszik ő. Ez már másoknak is bevált, onnan tudom. Továbbá sok-sok finom pártpropaganda bomlásterméket kellene fogyasztania a PS-888-Bayer show tengelyen, ahol nemhogy közszereplőket, de semmiféle közszereplői státusszal nem rendelkező állampolgárok csoportjait szokás olyan megveszekedett lelkesedéssel gyalázni, ahogyan csak a politikai korrektséggel való leszámolás legnagyobbjai képesek. Hovatovább:

1) a tisztességes, keresztény családanyák is ugyanúgy meg szoktak vénülni, mint a hitetlen libernyákok;

2) a nyunyókával (és sok egyébbel, amivel nem kellett volna) éppen Müller Cecília őájtatossága emelte magát önként és dalolva a közérdeklődés homlokterébe;

3) aki meg politológus létére a liberalizmusra fertőző betegségként hivatkozik és háborúba szólít a liberálisok ellen, az ne röhögtesse magát azzal, hogy megsértődik a nagymutter szón.

Sőtpláne sokadszor: azért senkinek nem jár tisztelet, mert 62 éves, mert keresztény, mert családanya, mert nagymama, és mert nem lopta szét mások életét, ahogyan az a dakota-kipcsak hagyományokból akár következhetne is. Mindez senkit nem érdeklő magánügye Müller Cecíliának és mindenki másnak is. Úgyhogy, nyugi van, Fritz úr, ennél csak lejjebb van! Ez pedig azonnal szemmel láthatóvá válik, ahogy valaki bátorkodik kirántani a fejét a hatalom tudatmódosító hátsójából. Szerényen javasolnám is mindenkinek, mert ez a művelet tényleg csodákra képes. Müller Cecília tisztességes, keresztény anya és nagymama hisztérikus, szemforgató védelmezése helyett Fritz&Co. felháborodhatna azon – csak egy friss példát hozok ide, nem listázom az elmúlt NER-rel terhelt 11 év toplistás nyomorúságait -, hogy a gazdáikkal ellentétben valóban tisztességes magyar munkavállalók felének kettő, azaz 2 hónapra elegendő tartaléka sincs. Ha majd Fritz&Co. ezért fogja levegőt kapkodva csapkodni az asztalt, akkor az elismerés hangján fogok szólni róluk. (Ja, amúgy Müller nyunyókanéni szerintem sem fasiszta és nem is náci. Csak egy szánalmas szolga. Kár.)

Nade tekeredjek rá szépen a lényegre. Tényleg nem móka, nem csalás, nem ámítás, hogy az Orbán nevű közjogi méltatlanság (Szilágyi Örzsébetet kanyarban előzve) bizonyítványt magyarázó levelet írt a Kövér nevű közjogi méltatlanságnak (a demokrácia lehányt díszletei és a kirakata fontosak, ugye). Amely irdatlan levélben hosszasan ecsetelgeti a majdnem maratoni brüsszeli csúcson kiharcolt eredményeit. Értjük mi ezt vajon?

Tehát amikor a fideszes parlament abszolút kisebbségben lévő ellenzéki szárnya augusztus 3-ára beinvitálta őfényességét, hogy mesélje már el, mit sikerült abból az 5 pontos ukázból elérnie, amit az elvtársai a lelkére kötöttek (biztosan emlékszünk még hogy ennek az öt feltételnek az egyidejű teljesüléséhez kötötték az uniós költségvetés megszavazását), akkor az egész fideszes bagázs, az utcai harcossal az élen, távol maradt a rendkívüli üléstől. Nem egyszerűen távol maradtak, de sértődötten hányták a habonyista epét. Kocsis Mátétól Dömötör Csabáig egy emberként hörögték, hogy a hazaráuló, hazug ellenzék a magyar parlamentet cirkusszá próbálja változtatni, pedig ők már részletesen közölték, hogy győztek, és hogy a nagyember 5 nap alatt 3 milliárddal több pénzt szerzett az országnak (soha sehol nem hangzott el, hogy mihez képest; nem igaz, Deutsch Ennyike Tamás egyszer sajtótájékoztatón ömlengett valamit valami még soha nem látott sok tízmilliárdos hejehujáról).

Egyik hüledezésből a másik megbotránkozásba estek, hogy a lúzer baloldal a magyar parlamentben akar cirkuszolni és színjátékot rendezni, miután Brüsszelben hiába áskálódtak Orbán és mimagyarok ellen, de ők, bátor hazafiak erre a botrányos viselkedésre nem kíváncsiak. Tehát augusztus 3-án olyan bátrak voltak, hogy oda se dugták az arcberendezésüket meghallgatni, hogy a törzsfőnök hányta telibe a magyar parlament döntését, mert kábé semmit nem ért el abból, amiért odament. Aztán eltelt egy kurva hét és mit adott a Jóistenke? A nyilvánosság elől futva menekülő ketrecharcos levelet írt a haverjának azzal kapcsolatban, amiről pofázni a parlament plénuma előtt nem volt bátorsága, amelyben bevallotta, hogy lényegében minden fronton végighazudták az elmúlt heteket azzal összefüggésben, ami Brüsszelben történt.

Hosszú napokig attól volt hangos a hiénamédia és a Fidesz összes felülete, ahol ordítva lehet mellett döngetni, hogy az uniós csúcs mekkora elsöprő magyar sikerrel zárult, hiszen a doktorminiszterelnökúr gyakorlatilag mindent keresztülvitt, amire korábban az országgyűlés mandátumot adott neki. Ehhez képest azt írja ő maga, s.k, hogy az öt pontból, aminek teljesítésével megbízta a parlament, csak kettő teljesült, kettőben ért el részeredményt, egyben meg a nagy büdös semmit. Nem mondom, hogy én ezt már július 21-én megírtam, amikor őfelsége elvonult két napig aludni – hogy ha elfelejtjük, hogy mi volt a megbízatása, akkor kétségtelenül győzött, különben szart sem ért el -, mert nem az a lényeg, hogy nekem igazam legyen.

Az viszont lényeg, hogy a nemzet leggyávább miniszterelnöke egyrészt majdnem 3 hetet várt azzal, hogy kinyögje – és most is csak Kövérhez írott levelében nyögte ki -, hogy az uniós mentőcsomagból és költségvetésből elnyerhető források (40,7 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás + 10 milliárd euró hitel) és a befizetések (11 milliárd) hogy néznek ki, és azok egyenlege következésképpen pontosan mennyi. Ennyi: mintegy 30 milliárd euró 7 év alatt. Ami csak akkor sok, ha azt nézzük, hogy mennyit képesek törvényesen ellopni belőle (bármennyit!). Ennél nagyobb baj, hogy amiben szerinte sikert ért el, az is csak azért van, mert csórók vagyunk, mint a kurvaélet. Erről például nem ejtett szót sehol. Értem, hogy ez az egész üzengetés a Karmelita és Kövér trágyadombja között egy ócska, szemfényvesztő politikai játszma a részükről, de attól még borzasztó, hogy ennyire szarba sem veszik a választóikat. Akik nem azon háborodnak fel, hogy a műanyag félistenük megint hetekig hazudott és átverte őket, majd a sorok között beismerte, és így is győztesnek tartja magát, hanem azon, hogy Gyurcsány mit művelt 2006-ban. Meg hogy ezt a 62 éves szent asszonyt báncsák a haza ellenségei.

Ennél csak az az ócskább nem vicc, hogy a Vaszily nevű tehetős NER-alappillér az Index hulláján állítólag közösségi támogatásból akarja fenntartani a blog.hu-t. Hányinger ez az egész, hányinger ez az egész banda.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.