Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi mindenért kellene bocsánatot kérnie Orbánnak az ország lakóitól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Nyugodtan vissza lehet heveredni. Orbán Viktor elröppent Brüsszelbe, hogy megvédje a magyarországnakműködniekellt, szóval el lesz sikálva minden. Lesz pénz lóvéra, Mészáros Lölö megveheti talán még a Barcelona focicsapatát is – stadionnal együtt, ha van nekik stadionjuk -, jöhet a következő onoka, Szijjártó Péter fotózkodhat a sikeres üzletasszony feleségével (bizonyára ő fizette a luxus jachtozást, mint Rogán felesége a helikopterutat, azért került elő. Pedig azt a jachtozást változatlanul nem lehet megvásárolni, csak ajándékba kapni a jármű tulajdonosától, tehát a korrupció gyanúja nem halványodott), szóval megy minden terv szerint. Már amennyiben sikerrel jár a főni, elég erős a német nagytőke lobbiereje, és nem kötik jogállami feltételekhez a suskát. Vagy pedig ahhoz kötik, csak furán fogalmazzák meg a kötelezettségeket. Például az már önmagában a jogállam meglétét igazolja, ha Péternek hívják a legfőbb ügyészt. Ilyesmi.

Van más jó hír is. Müller Cecília kapott ajiba a főnöktől egy igazi maszkot. Ennek annyira megörült, hogy azon nyomban fel is vette. Ki sem hipózta előtte. Igazán megindító volt. Ja, és bejelentette a vezér, hogy bevezetik a tizenharmadik havi nyugdíjat! Jó, hogy szólt, alig százszor hallottuk eddig.

Semjén Zsolt kiemelte, a mostani „európai uniós bürokrácia olyan alma, amely messze elgurult az alapító atyák almafájától”.
    „Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant” – fogalmazott.
    A mi küldetésünk az, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez – tette hozzá.
    Leszögezte, éppen ezért az Európai Bizottság nem főnöke a szuverén nemzetállamoknak, hanem „szolgálóleánya”, vagyis a szuverén nemzetállamok nem provinciái az EU-nak. Az EU-t szuverén államok hozták létre, így az EU intézményei nem felettes szervei a magyar Országgyűlésnek vagy a kormánynak. (MTI)

Igen nagy baj lehet, ha már Semjén Zsoltnak is az a dolga, hogy elmagyarázza a híveknek: itten nem az van, amit az EU mond, hanem az EU majd azt fogja csinálni, amit a tagállamok – külön Orbán Viktor – parancsol. Tartok tőle, hogy az uniós tagországok telibe szarják az énekesmadarak védőszentjének magvas gondolatait, de oda se neki. A fő, hogy a nyáj egyben maradjon a választásig, és ne inogjon meg a hite a vezetőben. Azt azért jó lenne tudni, Semjén szerint mi a dolga az EU intézményeinek? Pláne, hogy miért gondolja ő és a csúti csodacsatár, hogy az EU valamiféle pénznyerő automata. De szerencsére nem csak Semjénnek van tök szuverén véleménye az Unióról és persze a napokban kiadott jogállamisági jelentésről. Az igazságügyi miniszter is megszólamlott:

 Varga Judit szerint a jelentés magyar fejezetében az Európai Bizottság tizenkét civilszervezet tizennégy anyagára támaszkodik. Ebből tizenhárom forrás tizenegy olyan civilszervezettől származik, amelyek az elmúlt években pénzügyi támogatást kaptak a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól. (MTI)

Egyetlen egy kérdésem van: na és akkor mi van? Orbánéknak is jó volt Soros György pénze.

Szerencsére másik sértődős ország is van az Unióban:

Hivatalos bocsánatkérés iránti igényt fogalmaztak meg csütörtökön vezető lengyel politikusok, miután Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke kijelentette, hogy a jogállamiság miatt „ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország. (MTI)

Nem is tudtam, hogy létezik hivatalos bocsánatkérés iránti igény. Mostmár tudom. El is kezdem megfogalmazni, mi mindenért kellene bocsánatot kérnie Orbánnak az ország lakóitól. Vagy ha csak saját nevemben írhatok, akkor felsorolom, tőlem miért kell bocsánatot kérni. Kezdve onnan, hogy a miniszterek elnöke libernyáknak nevezett, hogy hadjárat indult ellenem a saját hazában azért, mert nem vagyok vallásos és nem vagyok fideszes, egészen odáig, hogy a kormány az én adómat és a nekem járó uniós forrásokat nem arra költi, hogy élhetőbb, fejlődő országban élhessek és élhessenek a gyerekeim, hanem stadionokat építenek, fegyverkeznek, hazudnak és lopnak. Lehet, hogy nem ebben a sorrendben, de ez nem változtat a tényeken.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Hamarosan érkezünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.