Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi kell egy kisbusz átadásához? Egy államtitkár, egy országgyűlési képviselő, egy kormánymegbízott, egy polgármester, egy pap és egy kisbusz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Értem. Szóval oda csődültek sokan átadni egy kisbuszt. Ahol Tuzson Bence elmondta:

arra törekszenek, hogy a jövőben egyre kevesebb ügyet kelljen majd intézni, egyre kevesebb papírra, engedélyre legyen szükség a mindennapokban

Ugyanekkor, ugyanott V. Németh Zsolt meg azt mondta:

egyre több adatot kell rögzítenie egy-egy ügyintézés kapcsán az államigazgatásnak

Nem lenne baj egyeztetni az uraknak, hogy akkor most nő az adminisztráció, vagy csökken? Már csak az a kérdésem van, hogy hány autóval, hány kísérőautóval, sofőrrel tudták megoldani azt a nagyszerű feladatot, hogy eltrappoltak Jánosházára átadni egy kisbuszt? Mindez mennyibe került? Kijött volna belőle egy fél kisbusz? Mégis van egy plusz kérdésem. A pap mit keres az eseményen? Már a kisbuszokat is meg kell áldani? Komolyan?

A legfontosabb értékek közé tartozik napjainkban az állampolgárok biztonsága és bizalma – hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára pénteken a Vas megyei Jánosházán, ahol átadott egy mobil kormányablakként szolgáló kisbuszt.

Tuzson Bence azt mondta: a magyar állam és a magyar emberek között kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatnak kell kialakulnia.
    Hozzátette: az állam kötelessége, hogy a polgárai felé forduljon, olyan „kétirányú kaput” nyisson, amelyen keresztül hozzáférhetővé válnak az állam szolgáltatásai.
    Elhangzott, hogy 2011 óta országszerte 295 kormányablak létesült, ahol az állampolgárok 2500 féle ügyet tudnak intézni. A szolgáltatás színvonala Tuzson Bence szavai szerint az elmúlt években sokat javult, de arra törekszenek, hogy a jövőben egyre kevesebb ügyet kelljen majd intézni, egyre kevesebb papírra, engedélyre legyen szükség a mindennapokban.
    Az államtitkár azt mondta, hogy nem lehet minden településen kormányablakot nyitni, ezért döntöttek az integrált kormányzati ügyfélszolgálat megszervezéséről, mobil kormányablakok létesítéséről; tíz „kormányablakbuszt” szereztek be. Ezek közül hatodik a Jánosházán átadott.
    Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott elmondta: a megyében jelenleg 13 kormányablak működik, tíz a járási központokban, három pedig Szombathelyen. Tavaly a vasi kormányablakok 330 ezer ügyet intéztek, idén pedig az elintézett ügyek száma meghaladja majd a 400 ezret.
    V. Németh Zsolt (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy miközben egyre több adatot kell rögzítenie egy-egy ügyintézés kapcsán az államigazgatásnak – például személyi igazolvány váltásakor ma már ujjlenyomatot is rögzítenek – az emberek jogos igénye, hogy az ügyintézés gyorsabbá és egyszerűbbé váljon. Ezeknek az ellentétes elvárásoknak szerinte jól megfelelnek a mindenütt egységesen és megbízhatóan működő kormányablakok.
    Kiss András, a 2500 lakosú Jánosháza polgármestere elmondta: örülnek a kormányablakbusznak, amely kéthetente egyszer érkezik majd hozzájuk, de hosszabb távon a kisváros saját kormányablakot is szeretne, amelynek elhelyezésére már át is alakítottak egy épületet. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.