Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mesemondó verseny

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány célja, hogy uniós és hazai források felhasználásával csökkentse az országon belüli fejlettségi különbségeket – jelentette ki a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.

    Latorcai Csaba a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Húsz éve az Európai Unióban című kiállításának megnyitóján felidézte, hogy az elmúlt 20 évben Magyarország számos területen ért el komoly sikereket, eredményesen tudta hasznosítani az Európai Unió nyújtotta gazdasági lehetőségeket, így a támogatásokat is.
    Hozzátette: Magyarország a 2014-2020-as időszakban az első három között szerepelt az európai uniós tagországok között az uniós források felhasználásában, a 2021-27-es időszakban pedig jelenleg első.
    Az államtitkár közölte: fejlettségben Magyarország évről évre erőteljesen zárkózik fel az EU átlagához, ugyanakkor az országon belül az egyes területek közötti különbségek növekedése figyelhető meg. A kormány célja ezért az, hogy a 2021-2027 közötti időszakban 21,8 milliárd eurós kohéziós forrással élhetőbbé tegye a vidéket.
    Latorcai Csaba rámutatott, hogy ebben a munkában a kormány a jövőben is számít és épít a gazdasági élet különböző szektorait képviselő kamarákra, így a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarára is. Úgy vélte, az együttműködési szándékot erősíti az érvényben lévő stratégiai együttműködési megállapodás, valamint az a támogatási szerződés is, amelynek célja, hogy a kamara megvalósíthassa az Egységes piac program elnevezésű pályázatában foglalt elképzeléseit a 2021-2027-es pénzügyi időszak alatt.
    Czunyiné Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy nagyon gazdag és termékeny húsz év van a magyar gazdaság és a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mögött is. Mindezt jól mutatja, hogy Fejér vármegye jóval az országos átlagot meghaladó volumenben és teljesítményben vette igénybe az Európai Unió gazdaságfejlesztésre szóló támogatási forrásait – fűzte hozzá.
    A kormánybiztos leszögezte: ahhoz, hogy a gazdasági növekedés, gazdasági fejlettség és gazdasági teljesítmény láthatóvá váljon a térségben, elengedhetetlen volt a kamara.
    Radetzky Jenő kamarai elnök a kiállítás kapcsán megemlítette, ugyan 2004-ben csatlakozott az ország az Európai Unióhoz, de a kamara már az azt megelőző két évben uniós felkészítésbe kezdett a gazdaság szereplői körében.
    Büszkeségnek nevezte, hogy Fejérből indult el az „EU házhoz jön” program, amellyel 150 kistérségbe és 74 Kárpát-medencei helyszínre juttattak el aktuális tudást és információkat, valamint szintén kezdeményezésükre valósult meg a Kárpát-medencei magyar dominanciájú gazdasági integrációt segítő Wekerle-tervként ismert kormányprogram is – ismertette. (MTI)

Nincs is annak párja, amikor két tőrőlmetszett szakember – Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára (jogász, bölcsész, teológus), és Czunyiné Bertalan Judit az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos (pedagógus és családjogi szakjogász) elballagnak abba a megyébe, ahová gazdagon telepített a kormány autógyárat, összeszerelőüzemet és amit csak talált, és mondják az okosságokat. Csak hát az, hogy Magyarország hívta le a legtöbb uniós forrást messze nem azt jelenti, hogy jól is használta fel – itt jelezném, a jó felhasználás fokmérője NEM Lölö és a vejkó gazdagodása -, a dinamikus felzárkózás aligha látszik Szabolcsban, Nógrádban és úgy általában az országban, ezzel szemben mára Magyarország az Európai Unió második legcsóróbb országa. Annak ellenére, hogy iszonyatos összegeket öntött ide az unió. Tehát inkább arról kellene mesélnie a két jólképzett szakembernek, hogy miként sikerült az Orbán-kormányok sorának úgy elkölteni az uniós forrásokat, hogy nem csupán előre nem haladt az ország, de súlyosan leszakadt. Mindenkihez képest. Az meg szép terv, hogy majd mire verik el a további forrásokat, csak azt ugye meg is kellene kapni, amire jelenleg kevés esély van. Erről kellene beszélni, nem az álmokról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.