Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megvédik a gyerekeinket: a Fidesz-KDNP leszavazta a nevelőszülői rendszer átvilágításáról szóló javaslatot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt értjük, hogy a korrupció kormánya arányos és jogos rendőri intézkedésnek tartja rendőröket nem bántalmazó tizenéves gyerekek arcába könnygázt fújni. Azt értjük, hogy például a Magyarországot semennyire nem fenyegető, álproblémának tekinthető nemátalakító műtétekkel és a szexuális kisebbségekkel való riogatást milyen megfontolásokból helyezik a legfőbb politikájuk homlokterébe, ahova a korrupción és a néphülyítésen kívül értelmes, előremutató kérdéseknek nemigen jut hely.

De azt nehezen értjük, hogy amikor egy-egy valódi, azaz a VALÓSÁGBAN VALÓBAN MEGTÖRTÉNT tragédia után valaki más, aki nem a Fidesz-KDNP, annak a rendszernek a felülvizsgálatát kezdeményezi, amely rendszer hibás, bűnös működése VALÓDI tragédiához vezetett, akkor miért nem képes kivételesen normálisan működni az állampárt, és kivételesen nem zsigerből, csuklóból lesöpörni az asztalról egy-egy javaslatot csak azért, mert az nem a rendeletekkel kormányzó párt kútfejéből pattant ki.

Amikor valódi problémák megoldása helyett buzilobbizni kell, amikor a melegeket össze kell mosni a pedofilokkal, amikor hergelni kell nem létező patás ördögök ellen, akkor ők a legnagyobb gyermekvédők. Szavak szintjén. Amikor véletlenül valami értelmeset lehetne tenni azért, hogy két éves gyerekek holttestét ne a nevelőszüleik autójának csomagtartójában találja meg a rendőrség, akkor hallani se akarnak róla. Egyszerűen hihetetlen.

A parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén a Fidesz-KDNP képviselői leszavazták a hazai nevelőszülői rendszer átvilágításáról szóló javaslatot – jelentette online sajtótájékoztatón a Párbeszéd frakcióvezetője.

Szabó Tímea felhívta a figyelmet arra a közelmúltbeli esetre, amikor egy kétéves kisfiú holttestét találták meg nevelőszülei autójában Nyíregyházán. A képviselő kijelentette, ez az eset „csak a jéghegy csúcsa”, ugyanis nagyon komoly, rendszerszintű problémák vannak a magyarországi nevelőszülői hálózattal.

Elmondta, hogy Magyarországon jelenleg körülbelül hatezer nevelőszülő van, de mintegy kétezer hiányzik a rendszerből. A frakcióvezető problémának nevezte, hogy nincs komolyabb alkalmassági vizsgálathoz kötve, hogy ki válhat nevelőszülővé. Arra is kitért, hogy a nevelőszülők háromnegyede Észak-, illetve Észak-Kelet Magyarországon él.

Szabó Tímea a sajtótájékoztatón bírálta, hogy a nevelőszülők felkészítése során nincs egységes képzés. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.