Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megvan a pénz, vagy végleg lemondott róla a kormány?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,442,844 forint, még hiányzik 1,557,156 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, éljen Navracsics Tibor, a közigazgatási rendszer szülőatyja! Én nem óhajtok vitába szállni Gulyás Gergely szavaival, aki a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján (hagyok egy kis időt a megértéshez) örvendezett annak, hogy immáron lesz nekünk új minisztériumunk, Területfejlesztési és Közigazgatási, amit majd Navracsics Tibor vezet nagy hozzáértéssel. Az most mindegy, hogy egészségügyi és oktatási minisztérium nincsen, az is majdnem mindegy, hogy a covid-járvány idején nem annyira a kormányhivataloknak kellett volna kiemelkedő munkát végezniük, hanem az egészségügyi rendszernek, és akkor talán nem halt volna meg 40 ezer honfitársunk. De hogy eddig nem az volt, hogy Navracsics feladata hazahozni Brüsszelből azt a pénzt, ami jár mimagyaroknak? Valami változott? Megvan a pénz, vagy végleg lemondott róla a kormány? Azért talán nem ártana ezt is elárulni a híveknek legalább, ha a hazaáruló libsiknek nem is. (link kommentben)

Navracsics Tibor a „kitalálója, szülőatyja” a jelenlegi közigazgatási rendszernek, így nála lesz a legjobb helyen az intézményrendszer – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján kedden, a Várkert Bazárban.

    A politikus közölte: önálló Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium jön létre januártól. Az új tárcát Navracsics Tibor vezeti majd, akinek „a legjobb szívvel és nyugodtan” adja át a terület vezetését – tette hozzá.
    „Hogy egy állami szervezetrendszer milyen erős, az nem csupán a mindennapok működésében mutatkozik meg, hanem akkor, amikor válságos helyzetek vannak” – hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely, aki emlékeztetett, hogy a magyar kormányhivatalok „kiválóan vizsgáztak” a válsághelyzetekben. Példaként a koronavírus-járvány időszakában végzett „rugalmas és hatékony” munkát, valamint az orosz-ukrán háború kitörését követően Magyarországra érkező menekültek ellátását, befogadását említette a miniszter.
    Gulyás Gergely felidézte, hogy a 2010 óta bekövetkezett államigazgatási reformok közül az egyablakos ügyintézést szolgáló közigazgatási átalakítás volt a leglátványosabb és legeredményesebb. „Mostanra senki nem kérdőjelezi meg – még a magyar belpolitikai viták élessége közepette sem – hogy ez az átalakítás helyes és eredményes volt” – húzta alá.
    Kijelentette: az állam már az alaptörvény elfogadásakor is azt a célt tűzte ki, hogy a saját polgárait szolgálja. „A kormány feladata, hogy megfelelő vezetést és kormányzati képviseletet biztosítson. Ezzel ezután sem lesz baj” – rögzítette.
    Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy az elmúlt öt és fél évben a területi közigazgatás, a kormányhivatalok irányítása a Miniszterelnökség alá tartozott. Beszédében megköszönte kollégáinak a „kiemelkedően eredményes” elmúlt éveket, külön megemlítve György István és Tuzson Bence államtitkárként végzett munkáját.
    A politikus kitért arra is, hogy ma 313 kormányablak és 25 kormányablakbusz biztosítja a hatékony és gyors ügyintézést. Az egyablakos ügyintézésnek köszönhetően egy helyen elintézhetők a legfontosabb állami ügyek – hangsúlyozta, megjegyezve: a területi közigazgatás a legkiválóbb kormányzati képviseletre számíthat a jövőben is. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.