Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Magyar alkotmányt minden európai országba!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az épp kivégzésre ítélt Magyar Tudományos Akadémia épületében tartottak nemrégiben egy európai csúcskonferenciát az alkotmányos identitásról. Az eseményen jelen volt az Európai Bíróság elnöke, a német szövetségi alkotmánybírósági elnök, valamint több uniós ország alkotmánybíróságának képviselője is. Ezt a nagyszerű eseményt maga Áder János, a kutak hazai védelmezője nyitotta meg, aki szerint azért is nehéz az európai alkotmányos identitás kutatása, mert nincs egy egységes európai alkotmány, holott igen nagy szükség volna rá.

Az Európai Unióról szóló szerződés 4. cikk 2. bekezdése szerint az unió tiszteletben tartja a tagállamok nemzeti, illetve alkotmányos identitását. Ez az új rendelkezés kifejezetten nagy szakirodalmi érdeklődést generált és ma már több alkotmánybíróság is foglalkozott a jogilag egyébként nehezen megközelíthető identitás kérdésével.

Ha jól értem, Áder János arra mert gondolni, hogy szükségesnek tartja azt, hogy Brüsszel szóljon bele a magyarok életébe? Vegye el az identitásunkat, az ezer éves nemzetünk múltját, jelenét és jövőjét? Hát hogy képzeli ezt Áder?

De persze lehet, hogy csak arra gondolt, hogy mivel a magyar alkotmány Európa egyik, ha nem a legcsodálatosabb alkotmánya, azt közkincsé kellene tenni. Tudják meg Svédországban és Franciaországban is, milyen egy igazi, jól működő, az emberek érdekeit szem előtt tartó alkotmány. Ez alatt persze azt értem, hogy tudják meg tőlünk nyugatra is, milyen az ha nincs szabad sajtó, ha az emberek alapvető jogait megcsorbítják és betiltják a hajléktalanságot. Ezeket mindenképpen érdemes lenne megosztani európai testvéreinkkel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.