Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lölö szép új esztendője

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ahogy ígértem, máris itt a péntek. Tegnap reggel nálunk koripálya volt, az időjósok szerint ezzel nagyjából vége is a télnek. Hiszem, ha látom. Mindenesetre a téli jázmin ezerrel virágzik, bár ebben semmi különös nincs, ilyenkor szokott. A hóvirágok várják az alkalmat, hogy kibontsák a szirmaikat, de rajtam még nem vett erőt az optimizmus, mert a naptár szerint még a tél fele hátra van. Pfúj.

Orbán Viktor azonban megtartotta évi egy darab fix sajtótájékoztatóját. Szokásosan cinikus szarelkenés volt, egyetlen valódi kérdésre nem válaszolt. Igaz, hogy nem is kapott túl sok ilyet. Fekete-Győr András, momentumos politikusnak is megvolt a véleménye Orbán szerepléséről, ami nem különösebben érdekel, azonban eszembe jutott, hogy szerdán belenéztem valami műsorba, melyben Feket-Győr arról beszélt, hogy amikor ő fél évig dolgozott Berlinben – talán a Bundestagban -, akkor mi volt. Nekem meg az jutott eszembe, hogy megint itt egy ifjú titán, aki jóformán az iskolapadból ült át a politikába. Azóta is abból él. Valódi munkahelye mindössze négy hónapig volt, amikor  a General Electricnél dolgozott követelésrendezőként. A véleményem semmit nem változott: senkit nem engednék a politika közelébe, nem tartanék el senkit közpénzen, akinek nincs legalább tíz évnyi munkatapasztalata a versenyszférában. Aki soha nem dolgozott piaci körülmények között, az nem igazán szembesült soha a valósággal. Semmi élettapasztalata. Az évek múltával csak még messzebb kerül a valóságtól. Kit tud így képviselni és főleg hogyan? Éppen úgy elszakad a realitásoktól, ahogy ezt a jelenlegi kormánynál is látjuk. Nem jó ez így. Szerintem.

Van azért jó hír is. Mészáros Lölö az idén sem szenved szükséget.

Karácsony előtt egy nappal derült ki, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. végezheti a Debrecen – Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének első ütemét közel 55 milliárd forintért.

Most pedig szolgálati közlemény következik. A Luca ajtaja pályázatot az év végével lezártuk. Miután több hónapban is előfordult, hogy ugyanaz a pályázó jutott tovább, nem lesz annyi név, ahány hónap. A döntőbe jutottak:

Bolla Rita

Sági Zsuzsanna

Haraszti László

Polczer Szonja

Flóra – miután itt csak keresztnevet tudunk, A Halálcsillag a mi utcánkban épül című írás szerzőjét keressük

Nora Hann

A pályázat célja az volt, hogy a győztes jótékony célra költheti a nyeremény összegét.

Arra kérjük a továbbjutókat, hogy néhány – nem több, mint hat – mondatban írják le, melyik szervezetnek szánják a pénzt és indokolják meg, miért. Létre fogunk hozni egy szavazást. Az olvasók döntése lesz, kinek az elképzelését támogatják. A győztes nevében a Szalonna átutalja adományként a Luca ajtaja alapban összegyűlt pénzt. Jelenleg 170 000 forintnál tartunk, ez az összeg az átutalás pillanatáig még növekedhet. Ide kerültek azok az utalások, melyeknél közleményben jeleztétek, hogy ide szánjátok, illetve a mi költségvetésünkből lecsíphető összegek is. Remélhetőleg a végső összeg kettessel fog kezdődni.

Tehát: a továbbjutóktól várjuk a támogatni kívánt szervezet megnevezését és annak indoklását, az olvasóktól pedig azt kérjük, hogy szavazzatok arra, akinek az elképzelését támogatni szeretnétek. Amint megvan a győztes és átutaltuk a pénzt, igazolni fogjuk annak megtörténtét, a győztes szerző megerősítése mellett.

Most pedig elköszönök, majdj ön az ügyeletes beszóló hamarosan. Addig is kellemes ébredezést.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.