Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet széllel szemben, de nem praktikus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az európai és az afrikai embereknek egyaránt érdeke, hogy minél előbb véget érjen az ukrajnai háború, s minél előbb véget érjen az a világháborús őrület, amely kirajzolódni látszik Európában – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A tárcavezető az angolai kollégájával, Téte Antónióval közös sajtótájékoztatóján aláhúzta, hogy Európa jelenleg rendkívül kritikus időszakban van, ugyanis a korábban a béke szigetének tartott kontinenst ma „háborús hisztéria” uralja, világháborús készülődés figyelhető meg a politikai folyamatokban.

Ennek kapcsán ugyanakkor kiemelte, hogy az ukrajnai fegyveres konfliktus nemcsak Európának, hanem az egész világnak, így Afrikának is óriási károkat okozott már eddig is, és ekként az eszkaláció kockázata sem csak regionális, hanem egyenesen globális veszélyt jelent.

„A háborús őrület egyre inkább elszabadul, ezért most a béketábor hangjára minden eddiginél nagyobb szükségünk van. Ezért is becsüljük nagyra a józan ész Afrikából érkező hangjait, s ezért becsüljük nagyra azokat az afrikai államokat, amelyek egyértelműen, nyíltan és őszintén kiállnak a béke ügye mellett” – szögezte le.

Majd rámutatott, hogy Afrikának az elmúlt évtizedekben számos olyan kihívással kellett szembenéznie, amelyek a békét veszélyeztették. „Ezért érdemes az afrikaiakra figyelnünk akkor, mikor arról beszélnek, hogy minden fegyveres konfliktusnak, minden háborúnak a vége a tárgyalóasztalnál van” – mondta.

„És figyelnünk kell az afrikaiakra akkor, amikor arról beszélnek, hogy egy háború kapcsán minél később kezdünk tárgyalásokat, annál többen halnak meg, és annál nagyobb lesz a pusztítás” – tette hozzá. (MTI)

Van tovább is a hír, de nem látom értelmét, hogy az ezerszer elszavalt marhaságokkal fárasszam az olvasókat. Szijjártónak is felakadt a tű, még nem vette észre, hogy kizárólag ő és a kormánya, valamint pártja visít háborúról, senki más. Az őrület momentán a magyar kormányban szabadult el. Amúgy pedig nem Afrikában kellene keresni a megoldást, hanem Oroszországban. Ha már olyan remek a személyes kapcsolat Moszkvával, ott kellene jajongani, hogy Putyin fejezze be a háborút, és akkor mindjárt jobban állnánk. Gondoltam, szólok, mert lehet ugyan széllel szemben pisálni, csak hát általában nem túlzottan praktikus.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.