Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább ők örülnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tényleg MTI hírt ér, hogy Varga Mihály és Matolcsy György szóbaállnak egymással! Mintha nem az lenne a dolga mindkettőnek, hogy az ország gazdaságát a lehető legjobb irányba vezessék. Közösen. Az azonban meglehetősen aggasztó, hogy ők ketten úgy látják, jó irányba mennek a dolgok, és ezt kell folytatni, amit már régebben elcsesztek. Nem mondom, hogy nem marhára nagy öröm, hogy nem minősítették le az országot, mert de. Már az is jó hír, ha nem romlik valami. De a kötvénykibocsátásnak én annyira nem örülök, merthogy az nem más, mint a hitelfelvétel egy formája, amit majd nekünk kell visszafizetni, miközben arról fogalmunk sincs, mire költi a kormány. Azt nem tudom, ez a két zseni hol látott államadósság-csökkenést, ahogy letört inflációról sem annyira van tiszta képem. Ha már együtt kávéztak, talán csacsoghattak volna egy kicsit a reálbércsökkenésről, az ezzel párhuzamosan az egekben lebegő élelmiszerárakról, vagy akár a 390 forintot meghaladó euro-árfolyamról is, ami nem az acélos gazdaság és a nagyon jó jegybanki politika jele. (link kommentben)

Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök szakmai egyeztetés keretében vitatta meg az elmúlt napok kedvező gazdasági fejleményeit: a Moody’s megerősítését a magyar adósbesorolással kapcsolatban, valamint a háromszoros befektetői kereslet mellett zajló sikeres kötvénykibocsátást. Egyetértettek abban, hogy folytatni kell az infláció letörését, valamint a költségvetési hiány és az államadósság csökkentését – jelentette be csütörtöki közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

    A találkozó témái között szerepelt a magyar jegybanktörvény tervezett módosításával kapcsolatos szakvélemény is, amelyet az Európai Központi Bank hétfőn tett közzé. Üdvözölték az EKB pozitív döntését, az új szabályok tovább növelik a Magyar Nemzeti Bank mozgásterét és növelik a költségvetés stabilitását.
    A felek április óta rendszeresen folytatnak szakmai egyeztetést: a kormány és a jegybank közös célja, hogy a bizonytalan nemzetközi környezetben tovább javítsák az egyensúlyi mutatókat, mérsékeljék az inflációt, és fenntartható növekedési pályára állítsák a magyar gazdaságot – erősítette meg a PM. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.