Április 17,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Lázárlom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint „nagyot ment” Spar-ügyben és a Spartól teljesen függetlenül is a Fidesz egyik különleges „nagyágyúja”, a puszta Dzsordzsklúnija. A trafikkirály és ménesgazda. Kétségkívül unikum a jobboldali személyiségek zavart spektrumában, üde színfolt, úgymond. De mi a lázárság lényege?

A szervilizmusnak egy manapság kétségkívül egyedi útját járja János. Megszólalásaiban felváltva vannak jelen a többi papagájra messze rálicitáló, ultra vállalhatatlan, a valósággal, a konszenzussal, a jóízléssel és a józan ésszel dafke szembemenő, a néplelket (a Mókus presszó zárás előtti közönségének lelkét) pengető cirádák, melyek széttett lábbal esnek egybe a döcögős kormányzati kommunikációs célokkal. Ahol végre Horthy jó katona, hazafi és államfő is lehet. 

Másrészről ott vannak a diplomatikus, a Fidesz hajszárítóbúrájából kikacsintó, már-már felségsértéssel felérő rövidre zárások. „Súlyos állítások hangzottak el, kíváncsi vagyok, mi lesz ennek az egésznek a vége“ – mondja például Magyar Péter vádjairól, bizonyítékairól. Ez klasszikusokat idéz: „A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem”.

Mindeközben a megállíthatatlan kormányzati top-top válság- és reorganizációs menedzser szerepben az Orbán-család után elsőként zabálhatott bele a koszos bödönbe, amibe az egykori Forster központban összegyűjtött, és gondosan megőrzött kastélyvagyon maradéka került. Bezárta a múzeumokat, kirúgta az embereket, aztán amikor már éppen mosolyogva el akarta adni az egészet… akkor elkerült tőle az egész. Ez egy tipikus Orbán-Lázár mintázat, megkapja Viktortól János, hazavágja gátlástalanul, kikaparja, aztán a javát elveszik tőle, és valaki másnak az ölébe hullik.

Az a jó a Jánosban, hogy nem akar első ember lenni most, pedig alkalmasabb lenne rá. Ebben is 180 fokot zár be a Fidesz valóságközpont üzemi kollektívájával, akik ugyan alkalmatlanabbak a főnöknél, de azért szívesen lennének most rögtön miniszterelnökök, álmukban minden éjjel átélik, és minden reggel fejet rázva ébrednek: „nem, nem,… nem lehet..!”. Félnek, ez tartja őket kordában, nem a tisztánlátásuk. János nem fél, nem álmodik, de vár. 

Ami talán éppen ezért a lázárság lényege: ő mindig kormányon lesz. Nem az a karakter, aki megbukik a főnökével. Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége.

Sziráky Félix

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.