Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Lassan színt kell vallani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a NATO most egy ukrajnai koordinációjú misszió megindítására készül, „mi ezt veszélyesnek és feleslegesnek tartjuk”.

„Mivel azonban 31 NATO-tagállam ezt másként gondolja, ezt megakadályozni nem tudjuk” – tette hozzá.

A kormány legfontosabb céljának és feladatának a tárcavezető azt nevezte, hogy garanciát kapjon arra, hogy magyar katonáknak ne kelljen részt vennie ebben a misszióban, hogy magyar területen ne kerüljön sor semmilyen háborús történésre, és hogy magyar adófizetők pénzét ne használják fel a misszió finanszírozására.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a háborús eszkaláció veszélye súlyosabb, mint bármikor korábban.

Folyamatos küzdelemre kell számítani annak érdekében, hogy Magyarország biztonságát meg tudjuk őrizni, és hogy Magyarország ki tudjon maradni a háborúból – hangsúlyozta.

„Vasárnap ehhez nagy megerősítést kaptunk, hiszen soha korábban egyetlen párt sem kapott annyi szavazatot az európai uniós parlamenti választásokon, mint amennyien a békepárti politikát támogatták vasárnap” – fogalmazott a miniszter. (MTI)

Már megint az van, hogy mindenki hülye, egyedül Orbán Viktor a helikopter. A 32 tagú NATO 31 tagja gondolja másként, mint az egy darab magyar kormány. Ugyanez van az Európai Unióban is, ahol 26 tagállam áll szemben az egy magyar kormánnyal (nem írok Magyarországot, mert szó sincs arról, hogy a 2 millió szektatagon kívül bárki is ott sorakozna a kocafocista mögött, bármennyire ezt akarja elhitetni a propaganda mindenkivel). Szóval szerintem normális esetben az ember csak el szokott gondolkodni azon, hogy talán ő téved, ha sokadszor is azzal szembesül, hogy mindig egyedül marad a véleményével. Szijjártó Péter követelései – vagyis amiket ő adott most elő – rendkívül szépek, és abban tökéletesen biztos vagyok, hogy amennyiben a magyar kormány által sokszor és sok irányból fényesre nyalt Putyin mégis úgy gondolja, hogy csak kell neki még egy kis élettér Ukrajnán túl is, a magyar kormány fog a leghangosabban visítani, hogy védjen meg minket a NATO, mert nekünk ahhoz jogunk van. Mármint a védelemhez. Meg az uniós forrásokhoz. Meg a szembemenéshez mindenkivel. Meg az oroszok kiszolgálásához. Meg a kínaiak beengedéséhez az uniós piacra. Értem én, hogy helyzet van, de lassan nyíltan is színt kellene vallani. Ha maguktól nem teszik nerék, előbb vagy utóbb bele fogja őket kényszeríteni az unió is, a NATO is. Az a baj, hogy annak a levét megint mi fogjuk meginni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.