Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Lassan le lehet húzni a redőnyt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben dől a fejünkre a fekália, a miniszterek elnöke személyesen ismeri be, hogy nincsen 190 milliárd forint a kötelező nyugdíjkorrekcióra, de azért nagyvonalúan kifizetik, miközben a pedagógusok béremelésére Brüsszeltől várják a pénzt, a kórházak adósságállomány már most 100 milliárd forint körül jár, akkor valóban legszebb ideje a gazdasági sikerekkel hencegni. Közben persze dollárbaloldalazni és brüsszelezni egy erőset, mert attól döglik a légy. Vagy a mimagyarok. Az, aki/amelyik el is hiszi, hogy az árfigyelő és a kötelező akciózás majd megold minden gondot, amit a háború és az elhibázott szankciók okoztak.

Van egy rossz hírem. A gondokat a hozzá nem értés, a mohóság, a korrupció és Orbánnak az a téveszméje okozza, hogy ő mindenhez ért, mindent tud irányítani és minden helyzetre talál megoldást úgy, hogy közben a hatalma fenntartásához és a pereputty gazdagodásához szükséges pénzt továbbra is ki tudja markolni a közösből. Jelentem: a közös kiürült, onnan már nincsen mit kimarni. Ezen semennyi hazugság, propaganda és választási kampány nem tud segíteni. Lassan le lehet húzni a redőnyt.

A magyar gazdaság és a magyar munkaerőpiac válságálló, hiszen a háború és az elhibázott szankciók sújtotta nehéz gazdasági helyzetben is tovább nőtt a foglalkoztatottak száma – kommentálta a legfrissebb adatokat pénteki közleményében Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2023 augusztusában 4 millió 709 ezer fő dolgozott, ami 12 ezerrel több, mint egy évvel korábban, miközben a munkanélküliség az EU-ban a hetedik legalacsonyabb.

Czomba Sándor kiemelte, hogy „mára 1 millióval dolgoznak többen, mint a dollárbaloldal kormányzása idején. Ezt az eredményt meg kell őrizni és továbbra is meg kell védeni a családokat és a munkahelyeket a szankciók káros hatásaitól. Éppen ezért 2023 az infláció csökkentésének éve, 2024 pedig a gazdasági növekedésé lesz”.

A kormány a szankciós infláció ellen többek közt az online árfigyelővel és a kötelező akciózással küzd, míg a gazdasági növekedést Baross Gábor programokon, a Széchenyi Kártya programon keresztül és a kamatstoppal támogatja. Az intézkedések működnek: a szankciós élelmiszerinfláció már megfeleződött, a gazdaságfejlesztési programok pedig 1,5 százalékponttal járulnak hozzá a növekedéshez.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően a fogyasztás vissza fog pattanni, miközben tovább folytatódik a termelés és a beruházások növekedése, a külföldi működő tőke beáramlása, valamint fennmarad az export dinamikus bővülése is, amely hozzájárul a gazdasági növekedés gyors helyreállásához – fogalmazott az államtitkár. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.