Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan ideje lesz bevonni a papokat is a betegellátásba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Állítólag ma volt az utolsó meleg nap (nem a kedves náci honfitársaimat akarom provokálni, hőmérsékletről beszélek, ne tessenek ellentüntetést szervezni), mostantól már csak rosszabb lesz. Amennyire tudom, Dúró Dóra ma nem reszelt le egyetlen könyvet sem. Gondolom, éppen most olvassa Galgóczi Erzsébettől a Törvényen belül című könyvet, de még nem sikerült megértenie. Pedig kisregény. Én úgy emlékszem, nem kicsi az, hanem óriási.

Nade. Azt mondja az Innovációs és Technológiai Minisztérium infektológiai monitoring teamjének munkacsoport-vezetője, hogy mostmár nem nagyon fog emelkedni a napi fertőzések száma. Mégpedig azért nem fog, mert egyszerűen nincsen kapacitás arra, hogy több tesztet végezzenek, csúcsra van járatva a világszínvonalú magyar izé. Gondolom, hamarosan kiad valaki egy közleményt – talán Hollik István, elvégre csak ért hozzá -, hogy már megint hazudik az aljas baloldal (jó, azt neki nem kell tudnia, mi az az ITM), és annyi teszt van az országban, hogy Dunát lehet vele rekeszteni. Ott tartják szorosan a 25 millió maszk mellett, a raktárban. Nem abban a raktárban, amiről senki nem tudja, ki fogja kifizetni, mert arról nem beszélünk. Egy másik raktárban, ami titkos helyen van.

Ártunk és ormányunk élőben is kipróbálta azt a remek ötletét, hogy amennyiben valamelyik kórházban kevés az orvos és a szakápoló, átvezénylik őket máshonnan. Most az van, hogy a letenyei egészségházba eddig heti egyszer a nagykanizsai kórházból jött egy belgyógyász szakorvos, aki helyben el tudta látni a környék betegeit, már akik nem szorultak kórházi ellátásra. Na, mostantól ez az opció megszűnt, mert bölcs kormányunk a nagykanizsai kórházból átvezényelte az orvosok egy részét Zalaegerszegre. Így aztán akinek belgyógyászati problémája van – akkor is, ha egyszerű rutinvizsgálatról van szó -, az vagy elbumlizik valahogy Nagykanizsára (már amikorra kap időpontot), vagy meggyógyul magától. Pedig szerintem nem kell ahhoz túlságosan fényes intellektus, hogy belássuk: attól nem lesz sem több orvos, sem több szakápoló, ha az egyik helyről átvezénylik őket a másik helyre. Ennek az az egyetlen következménye, hogy a másik helyen lesz elég gyógyító, ám az egyiken nem lesz. Azt már csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy szerintem annak is joga van az orvosi ellátáshoz, netán a gyógyuláshoz, esetleg az életben maradáshoz, aki nem Covid, hanem egyéb okból szenved vagy készül meglátogatni a teremtőjét, holott még élhetne 10-20 évet. Lassan ideje lesz bevonni a papokat is a betegellátásba, ha már annyi pénzt szánunk rájuk a közösből. Én abszolút pártolnám, hogy az igazoltan fideszes híveket a helyi pap operálja, ha éppen valami apró vakbélgyulladás, gerincsérv, stroke üti fel a fejét.

Tudom, hogy nem szép dolog, és egyáltalán nem vicces, de engem elkapott a röhögés, amikor megtudtam, hogy az Orvosi Kamara Pintér Sándorral fog tárgyalni. Hogy miről, azt én el sem tudom képzelni. Ahogy azt sem értettem tisztán, miért Orbán Viktorral tárgyaltak elsőre, aki legalább annyira ért az egészségügyhöz, mint Pintér. Káslernek vajon mi lehet a feladata? Takarít? Kávét főz Cecília asszonynak? Sokszor mondtam, de nem elégszer: ilyen ország márpedig nincsen.

Aludjunk egyet erre a sok jó hírre, hátha holnap kiderül, hogy az egészségügyi szakdolgozók például Tállaival, esetleg Németh Szilárddal csacsoghatnak a bánatukról. Szép álmokat nekünk!

Mai cikkeink:

A saját fajtájával szemben

Bármelyik oldalról is nézzük, ez a hatalom veresége volt

A Fidesz továbbra is a vidékben bízik

Disztópia 2038, Magyarország (22-23. rész)

Kultúrnemzet, hogyne

A rejtélyes égi látogató: A Tunguszka esemény (2.rész)

A hétfejű cipő

Betörő

Kubatov megmagyarázza

A faék szalutál, a hívek boldogok, korrupt meg az, akit Orbán isten annak tart

Kommentek:

Én attól tartok, hosszabb távon ez pirruszi győzelemnek fog bizonyulni. Az nem lehet, hogy „egy maroknyi taknyos fiatal és sorosista mentoraik” diadalt üljön a regnáló hatalom, főleg Orbán felett.
Ráadásul napról napra nő a dolog jelentősége, hiába próbálják elmaszatolni. Ebből a csatából nincs arcvesztés nélküli békés kivezető út, és ezt egyik fél sem engedheti meg magának (György)

Valószínűleg ezek a fiatalok később válnak színészekké, operatőrré, rendezővé, ebben a rezsimben ők számkivetettek lesznek, de talán nem oly sokára ők lesznek az a generáció, akik megvédték az egyetemüket, akikre az alattuk végzők felnézhetnek. (Éva)

érdekes módon, máshol, bármi más tud működni, csak itt nem sikerül ez 10 éve (János)

Egy pszichés neandervölgyit, aki demokráciából, jogi svájcibicskával faragott bunkósbontjával csapkod szerteszét, hogy frusztrációira épülő téveszméit kiélje, nehéz hatástalanítani. Főleg, hogy ez az etetővályúba zárt törzsnek még tetszik is, mert a zsíros konc munka és ész nélkül is biztosítva van. A gondolkodók meg elszoktak a véres fegyverek használatától és az őrültek csataterétől. Úgy fogunk járni, mint a vírussal, mire legyőzzük, elvégzi küldetését. (Lajos)

Röviden: A guta megüt, levegőt nem kapok. Hosszan: Az lehet a baj, hogy a mi külön bejáratú gáncslovagunk a saját civilizációs bajaira, csak a saját civilizációs keretein belül tud választ keresni. Azok a keretek meg ott találhatóak a kerti pottyantós mögötti gödörben. Nekünk meg neki kéne állni tenni valamit. Csak azt nem tudom, hogy mit. De azt nagyon kellene. (Farkasokközt Táncoló)

A nap kommentje Az Állampárt jobban tudja-tól:

Tudod van a baloldali féle rossz nem pedofil és a nemzethy féle hős pedofil.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.