Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Keresztények

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van az a helyzet, amikor mindenféle kommentár csak tompítani, elhomályosítani tudná azt a drámát, amit a költő szeretne reflektorfénybe helyezni. Ez a helyzet most az a helyzet, amikor a költő kommentár nélkül egymás alá helyez két friss, ropogós, még szinte forró hírt, és rábízza a nyájas vagy kevéssé nyájas olvasóra a konklúziók levonását. Ha egyáltalán van még bármilyen konklúzió, amit érdemes levonni.

Hír1: Befejeződött a győri Nagyboldogasszony-székesegyház 2017 óta tartó, teljes körű felújítása, amely több mint 4 milliárd forintba került.

A templomot Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentelte újra szerdán szentmise keretében.

A több mint 4 milliárd forint, többségében állami forrásból megvalósult fejlesztések során megújult a főtemplom homlokzata, korszerűsítették a tornyot, amelybe új harangok is kerültek. Restaurálták a mennyezeti freskót és a barokk falfestményeket, felújították a székesegyház fő- és mellékoltárait és a karzatot.

A szentmisén Veres András arról beszélt: a keresztény embereknek a legfontosabb közös imádság a szentmise, a legfontosabb hely pedig a templom, ahol összegyűlhetnek az eucharisztia megünneplésére.

Kiemelte, hogy a székesegyházaknak meghatározó szerepük van az egyház életében. Ugyanakkor minden székesegyház az adott vidék önkifejezése is: jelzésértékű, hogy milyen módon becsülik meg a templomot. „Mi, győriek, büszkék vagyunk a templomunkra” – fogalmazott a főpásztor. (via MTI)

Hír2: A hosszú évek óta tartó kormányzati keresztényüldözés eredményeként, a történelmi egyházak cinkos hallgatásának ordító csendjében a végét járja Iványi Gábor egyháza és az Oltalom Karitatív Egyesület, a NAV 384 millió forintot vont el tőlük.

Iványi Gábor egyháza, a MET ÁLLAMI feladatokat lát el, országszerte több mint 40 helyen iskolákat, kórházakat, hajléktalanszállókat tart fenn.

Iványi Gábor egyházának mintegy 1000 dolgozója körülbelül 20 ezer rászorulóról gondoskodik, akik közül 3000 gyerek, ők a magyar társadalom legkiszolgáltatottabb 1 százalékába tartoznak.

Iványi Gábor egyházának dolgozói ebben a hónapban már nem kaptak fizetést a pártállami elvonások miatt.

Iványi Gábor szerint „amennyiben Magyarország leggazdagabb egy százalékának minden tagja havi kétezer forinttal (kb. két kg kenyér ára) támogatná munkánkat, fennakadás nélkül képesek lennénk működni.”

Ámen.

Címlapkép és illusztráció: Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek (Fotó: MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.