Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Jónak lenni jó, de hitelesnek és komolyan vehetőnek lenni sem lenne baj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Előrebocsátom, hogy senkit nem bíztatok arra, soha nem tettem és nem is tennék ilyet (ellenkezőleg), hogy legjobb meggyőződése és lehetősége szerint nemes célokat támogasson, jó ügyek mellé odaálljon, és ha megteheti, ne fordítson hátat azoknak, akik támogatásra szorulnak. Ezzel együtt háborgó gyomorral vettem tudomásul, hogy a saját honfitársai bizonyos csoportjainak legmagasabb állami szintről levezényelt jogfosztása, ellehetetlenítése, boszorkányüldözése kapcsán néma, nagyon komoly, húsba vágó társadalmi problémák létezéséről tudomást szerezni sem hajlandó Sándor-palota már megint jóemberkedik. Az oldalán azzal a közpénzek százmilliárdjaiból működő, egykori közszolgálati feladatokat ellátó médiából közönséges állampárti propagandagépezetté és szócsővé züllesztett MTVA-val, amelynek Jónak lenni jó! adománygyűjtő projektjét a nyilas hülyegyerek szintjén mozgó, nyíltan rasszista és antiszemita Siklósi Beatrix vezeti rohadt hosszú évek óta. És ő is a jóember szerepében tetszeleg.

Szóval tök jó, hogy Novák Katalin fideszes pártkatona független államelnök odaállt Siklósi és Merkely Béla rezsimdoktorprofesszor mellé és tök jó, hogy a közpénzmédia adománygyűjtése segítséget nyújt majd a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján zajló koraszülött ellátásban. De mielőtt a saját hatásuk alá kerülve az érintettek hanyatt vágódnának, különösen Orbán államelnökére érvényes ez (azt a megfogalmazást kommentálni is kínos, hogy a klinikán tett látogatás után Novák ELVÁLLALTA a szóban forgó adománygyűjtő kampány fővédnökségét, mintha Nováknak bármiben lenne mérlegelési lehetősége), figyelmébe ajánlanám, hogy csak idén minimum hányszor kellett volna tájékozódnia és legalábbis felindultan asztalt borogatnia, ha már annyira aggódik a megszületendő/megszületett gyermekekért, hogy egy kicsit is hiteles és komolyan vehető legyen ez az újabb propagandaakciója:

  • Januártól hétvégenként szünetel a szülészeti ellátás Sátoraljaújhelyen, mert nincs elég orvos (2022. dember 21)
  • Márciustól már csak hétköznapokon munkaidőben lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban (2023. március 1.)
  • Este és hétvégén nem lehet szülni a jászberényi kórházban (2023. július 24.)
  • Nincs elég orvos a Szent Imre Kórház szülészetén, már két válságtanácskozást tartottak (2023. november 9.)

A propagandafotók amúgy kiválóan sikerültek, abban hiba nincs. Ez különösen, tegyük be ide még egyszer:

Novák Katalin köztársasági elnök (j), Szabó Attila klinikai rektorhelyettes (b), Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója (b2), Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke (k) és Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója (j2) a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2023. november 14-én. Az államfő elvállalta a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának fővédnökségét. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján tett látogatást kedden Novák Katalin köztársasági elnök, hogy tájékozódjon az ott zajló szakmai munkáról. A látogatást követően bejelentették, az államfő elvállalta a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának fővédnökségét. 

Novák Katalint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke és Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója is fogadta.

A köztársasági elnök a helyszínen elmondta: bízik benne, hogy érdemi segítséget jelenthet a klinikán zajló koraszülött ellátásban is a közmédia jó ügyet szolgáló  kezdeményezése, és megköszönte mindennek felkarolását. A Jónak lenni jó! jótékonysági akció, eljutva az emberek szívéhez, a legkisebbeket segítheti – közölte Novák Katalin, aki a koraszülöttekért vívott küzdelemre, majd a világra jött gyermekek okozta örömre hívta fel a figyelmet.

Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek elmondta: Novák Katalin elvállalta a Jónak lenni jó! fővédnökségét, és támogatja az idei kampányt. A közmédia idei, tizenkettedik Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítvány, amelynek célja a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex fejlesztése.

A következő hónapban a közmédia valamennyi csatornája kiemelt témaként kezeli a fejlődéstámogatásra szoruló gyermekek és családjuk hétköznapjainak bemutatását és a segítségnyújtás lehetőségeit. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke korábban kifejtette: a kampányban befolyó adományokkal lehetőségük nyílik a fejlődéstámogató központ bővítésére.

A Semmelweis Fejlődéstámogató Központ megújításának célja, hogy megháromszorozódjon az ellátott gyermekek száma és a jelenlegi 650-700 helyett mintegy 2 ezer gyermek számára tudjanak ellátást biztosítani évente. A jelenlegi 3-5 éves korhatárt kibővítve, a jövőben 8 éves korukig szeretnék nyomon követni az egyetem klinikáin kezelt koraszülötteket és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élőket.

A Semmelweis Egyetem Alapítvány tevékenységét több módon lehet segíteni: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama alatt bocsátanak árverésre.

A jótékonysági akcióba a [email protected] e-mail címre várják a felajánlásokat, a kampány alakulásáról a mediaklikk.hu/jonaklennijooldalon lehet tájékozódni. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.